Nyheter

Youcal förvärvar Bookatreat, vill bli störst i Norden

Petter Sehlin och Malin Plank Eduards.

Youcals grundare, Petter Sehlin och nya vd:n för boka.se, Malin Plank Eduards.

Inkubera-bolaget Youcal, som driver tjänsten boka.se, köper Stockholmsbaserade Bookatreat. Tillsammans vill man bli Nordens största företag inom bokningstjänster. Bookatreats grundare, Malin Plank Eduards, blir VD för det nya bolaget, medan Youcals Petter Sehlin koncentrerar sig på att utveckla den verksamhet som blir kvar inom Youcal. Uppköpet ligger i linje med de strategiska diskussioner som Petter och Inkubera fört under våren.– Det har blivit allt tydligare att en uppdelning av verksamheten vore positivt. Det gör det möjligt att allokera tillräckliga resurser och driva utvecklingen inom varje affärsområde, säger han.

Boka.se gör att klipptider, däckbyten, konferensrum och allt annat som kan knytas till en viss tid och plats, blir enkelt bokningsbart över nätet. Med 200 000 medlemmar är man redan en av de största bokningstjänsterna i Sverige. Köpet av Bookatreat innebär startskottet för en offensiv satsning mot en marknadsledande position i hela Norden.
– Bookatreat är starka främst inom tjänsteområdet skönhet och hälsa i Stockholmsområdet, med stora kunder som NK, Åhléns och Makeupstore. Minst lika viktigt är att grundaren Malin Plank Eduards, som har stor branscherfarenhet, kompetens och ett väletablerat nätverk, kommer att kunna fortsätta utveckla Boka på ett sätt som vi inte har hunnit med tidigare.

En del av utvecklingen är att bygga en marknadsplats där kunderna till boka.se får exponering och möjlighet att attrahera nya kunder.
– I takt med vår att vår verksamhet växer ökar vår synlighet på Google och i social media, det ger en positiv spiral-effekt som innebär att allt fler kunder hittar till våra tjänsteleverantörer. Med en ökad efterfrågan ökar i sin tur attraktionskraften för nya tjänsteleverantörer att ansluta sig. Vi ser redan nu hur detta börjar hända och vi eldar på för att vidareutveckla boka.se till en än mer attraktiv marknadsplats som ger mervärde åt våra kunder, säger Petter.

Malin Plank Eduards har drivit Bookatreat sedan 2016 och har sedan dess haft en snabb tillväxt på marknaden, men saknat den teknikutveckling som Petter Sehlin byggt upp på Youcal. Malin läste en artikel om Petter och insåg att han skulle kunna vara en lämplig partner. Inte minst därför att Petter också har kopplat en betallösning till bokningstjänsten.
– Det här känns som en affär med två vinnare, säger Petter. Det är tydligt hur kompetensen i de båda bolagen kompletterar varann.

Youcal har Finansinspektions tillstånd att erbjuda finansiella tjänster. Uppköpet av Bookatreat och uppdelningen av verksamheten i två bolag gör att Petter får utrymme att utveckla Youcals teknik-lösning för betalningar över nätet.
– Vår målgrupp är främst större bolag som tar betalt över nätet. Vi gör transaktionerna mellan företagen och deras kunder enkla, utan att själva synas. För oss är det viktigt att våra kunder till 100 % äger sina kunder och att de har full kontroll över alla flöden och kunduppgifter som hanteras.

Youcal har varit knutet till Inkubera sedan början av 2019, ett samarbete som Petter vill fortsätta.
– Inkubera är viktigt för oss på flera sätt. Inte minst är det varit värdefullt att ha en strategisk samtalspartner för vår utveckling. Dessutom har vi fått hjälp att hitta ny finansiering, vilket också varit värdefullt för vår expansion.

onsdag 11 september

Nyheter


fredag 26 november

Johanna: ”Efter varje träff ville jag jobba hela natten. Alla med en idé borde ansöka.”

För andra gången genomförde Inkubera under hösten ”Prepare”, ett program vänder sig till unga innovativa företag som i regel ännu inte nått ut till marknaden. – Med Prepare fångar vi upp spännande människor med spännande idéer, säger Fredrik Stenman, vd på Inkubera. Man kan säga att Prepare är som en snabb grundkurs i entreprenörskap. Genom att deltagarna även får chansen att träffa flera av våra mer etablerade företag, hjälper det även till att bygga vår community av innovativa tillväxtföretag i regionen.

onsdag 10 november

Moon Smart Focus nu på en internationell marknad

När grundaren och filmskaparen Miko Lazic första gången kom i kontakt med Inkubera 2014, hade han en strålande idé, men långt ifrån någon färdig produkt eller utarbetat affärsmodell. Med 10 miljoner i nytt kapital, medverkan i sex större TV- och filmproduktioner under våren och förberedelser i gång för den första Hollywood-produktionen, etablerar sig nu Moonlighting Industries internationellt.

tisdag 2 november

Period Pack går från 0 till 4 miljoner på ett år. ”Vi kastar oss bara ut!”

Period Pack startade som ett UF-företag i början av 2017 av Lova Svensson och Amanda Mattsson. Idén var redan från början att erbjuda gratis mensskydd via automater placerade hos företag och organisationer. Efter bildande av aktiebolag och löpande produktutveckling, var de redo att möta marknaden i slutet av december förra året. Nu finns deras mensskydd på ungefär 1000 toaletter – och de blir fler i rask takt. – Jag tror att en av våra styrkor är att vi inte tvekar, Amanda Mattsson. Vi kastar oss bara ut. Tillgång till mensskydd borde vara lika självklart som tvål och toalettpapper.

måndag 1 november

Lisa Hasselgren på Securifid: ”Vi står på en trampolin.”

Med 6 miljoner i nytt kapital, ny styrelse, ny hemsida och ett nytt samarbetsavtal med Stöldskyddsföreningen, tar Securifid sats för att erövra minst en plogande nyckelkund – ett väletablerat företag som skapar trovärdighet och kan leda till ytterligare kunder i samma bransch. – Det är som att vi står på en trampolin, säger Lisa Hasselgren på Securifid. Vi har lärt av våra första kunder, anpassat vårt erbjudande och skapat rätt förutsättningar för både oss och tjänsten. Nu är vi redo att hoppa.