Nyheter

Venture Cup Startup 2023 har öppnat

Inkubera-företaget BeeScanning vann Venture Cup 2018.

Nu startar Venture Cup Startup. Sveriges största tävling för nya företag tar nu emot anmälningar till 2023 års tävling. Driver du ett spännande nystartat bolag har på dig till 27 mars att skicka in en anmälan. Tävlingen är öppen för nystartade företag med verifierade och skalbara affärsidéer som har tillväxtpotential. Det kan vara allt från idén du precis kommit på till en affärsidé som du arbetat med ett tag.

Alla med idéer är välkomna att delta i Venture Cup Startup under förutsättning att förtagets ägarkapital inte överstiger 1 Mkr. Anmälan kan göras på Venture Cups hemsida, där du beskriver ditt företags affärsidé med maximalt 20 bilder. Om du vill kan du komplettera med en åtta minuters videopitch eller en beskrivning på max 1000 ord. Även företag som inte går vidare i tävlingen, får professionell feedback och kan delta på någon av de fyra regionala finaleventen som Venture cup arrangerar.

Efter deadline går en jury igenom alla inlämnade idéer. De 10 bästa i varje region nomineras och får träffa de regionala jurygrupperna. De nominerade teamen pitchar sin affärsidé framför juryn som utser de regionala vinnarna. Vinnarna avslöjas på respektive regionfinal.

Utöver användbar feedback och goda nätverksmöjligheter och har företagen chansen att vinna i en rad olika kategorier med 10 000 – 50 000 kr i prispengar. Dessutom är en vinst i Venture Cup Startup en stark kvalitetsstämpel som genom åren visat sig attrahera såväl investerare som medial uppmärksamhet.

Här kan du läsa mer och anmäla dig till Venture Cup.

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


fredag 10 mars

Nominera bästa idén till Sveriges största innovationstävling

SKAPA-priset till Alfred Nobels minne är Sveriges ledande tävling för nyskapande idéer. Jurygrupper i alla län utser de bästa idéerna sett till innovativitet, marknadspotential och hållbarhet. Nu är det dags att nominera de smartaste nya idéerna under 2022. Nominera dig själv eller någon annan senast 30 maj.

onsdag 8 mars

Hitta finansiering och skapa nya kontakter på A-match

A-match är ett evenemang i Karlstad för företag som söker finansiering och vill utöka sitt nätverk. Ett 70-tal investerare från hela Norden deltar. Söker ditt företag riskkapital och nya kontakter kan A-match kanske vara något för er. I så fall är det hög tid att anmäla sig – 29 mars går anmälningstiden ut. Eventet genomförs 30 maj.

måndag 6 mars

”För oss var timingen perfekt”

Richard Grönberg driver Ecdesign, ett företag som säljer mjukvara för att producera 3D-ritningar. En faktor som gör att företaget är annorlunda – och mycket framgångsrikt – är att målgruppen är hårt nischad. De som främst använder Ecdesign är säljare av gymutrustning. Säljare som enkelt kan producera kompletta 3D-ritningar och visa dem för gym som ska bygga om eller bytta nytt, har ett tydligt försprång framför dem som inte kan det. Idag är Ecdesign världsledande inom sitt område. I september förra året gick Ecdesign med i Swedish Scaleups, ett program som Inkubera driver tillsammans med en rad andra inkubatorer i östra Mellansverige. – Vi fick skräddarsydd stöttning i rätt läge, säger Richard. För oss var timingen perfekt.

tisdag 28 februari

QTPIE antagen till Sting i Stockholm

Inkubera-företaget QTPIE, har blivit antaget till Stockholmsbaserade inkubatorn Sting Innovation and Growth. QTPIE använder eye-tracking, computer vision och AI för göra mer tillförlitliga förartester för personer som ska göra körkortsprov. QTPIE lämnar alltså Inkubera och grundaren, Ravi Chadalavada, flyttar till Stockholm. – Visst kommer vi att sakna Ravi, men framför allt är vi jätteglada för att han får den här möjligheten, säger Fredrik Stenman på Inkubera. Ravi och QTPIE kommer att få fantastisk miljö att utvecklas i.