Nyheter

TransferGalaxy vann Årets innovation

TransferGalaxy

TransferGalaxy vann Årets innovation när utmärkelsen delades ut av Inkubera under Örebro-galan.
– Fantastiskt kul och hedrande, säger Khalid Qassim som är styrelseordförande för TransferGalaxy.

TransferGalaxy erbjuder en tjänst som fungerar ungefär som Swish, men för en internationell marknad där människor, företag och organisationer kan skicka pengar till mottagare i andra länder genom några knapptryckningar i telefonen eller på datorn. Bolaget har från börjat haft fokus på östra Afrika, men nu har idén spridits även till andra länder i Afrika och Europa.
–I flera av de här länderna kan det kosta 10 dollar att bara resa in till stan för att hämta ut pengar. Nu kan de få dem direkt i sin telefon, säger Khalid Qassim.

Inkubera, som står bakom priset Årets Innovation, delar ut priset för att uppmärksamma nyskapande och innovativa affärssatsningar som kan vara bra förebilder för andra företag i Örebroregionen. I motiveringen kunde man bland annat läsa om ett bolag som med drivkraft, tajming och kompetens arbetat fram en innovativ teknisk tjänst som underlättar många människors vardag.

Och Inkuberas VD är Mikael Melitshenko är imponerad över företagets framfart.
– Transfer Galaxy har lyckats lösa problem som ingen annan lyckats lösa och har nått tillväxt väldigt snabbt. Som investerare vill man inte bara investera i en produkt, utan även i personerna bakom, och de här killarna har ett enormt driv och skulle lyckas vad de än tar sig för, säger han.

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


fredag 19 augusti

Forskaren: ”JL Kemis desinfektionsmedel har bevisat bakteriedödande effekt mot multiresistenta bakterier.”

Inkubera-företagets JL Kemis produkt TT51 är inte bara ett effektivt och miljöklassat desinfektionsmedel för livsmedelsbranschen. Efter tester på Örebro universitet konstaterar docent Hazem Khalaf att det även är mycket effektivt mot e-koli och S. Aureus, den senare en multiresistent bakterie som fått högsta prioriterat av WHO. – TT51 tar död på både bakterierna, även när vid ganska hög utspädning, konstaterar Hazem Khalaf.

måndag 15 augusti

Här är årets SKAPA-finalister

Nu är 2022 års länsfinalister till SKAPA-priset – Sveriges största innovationstävling – utsedda. Tre finalister till ”stora” SKAPA-priset och tre till SKAPA-talang får 10 000 kr och har chans på ytterligare 15 000 kr om du skulle vinna länsfinalen 22 september på Örebro slott. Dessutom får vinnarna representera länet vid riksfinalen i november. – Vi är jättestolta över att nivån är så hög, säger Fredrik Stenman på Inkubera. Att välja ut de tre finalisterna i varje klass har varit ett tufft jobb för de båda jurygrupperna.

onsdag 22 juni

Binary Brains skriver avtal med PostNord TPL

Inkubera-företaget Binary Brains ska hjälpa PostNord TPL att optimera lagerhållningen på det nya 90 000 kvm stora centrallager utanför Norrköping. Binary Brains är experter på att med hjälp av AI skapa prognoser med hög träffsäkerhet åt sina kunder. Med Binary Brains hjälp kommer nu de 15 000 artiklarna i PostNord TPL:s lager att placeras optimalt för bästa möjliga logistiska flöde. I slutänden handlar det om att korta PostNords leveranstider. – Det är med stolthet och glädje Binary Brains är legobiten som möjliggör för PostNord TPL att ta nästa steg i att optimera sin lagerverksamhet, säger vd Jacob Kihlbaum i ett pressmeddelande.

torsdag 16 juni

14 av 18 företag ger Inkubera högsta möjliga betyg

Inkubera har genomfört sin årliga kundundersökning bland de företag som fanns i Inkubatorn under 2021. Av 24 bolag, svarade 18 på den utskickade enkäten och 14 av företaget gav betyget 10 av 10 möjliga på frågan ”I vilken grad skulle du rekommendera Inkubera till en kollega eller vän?”. I stort sett samtliga företag menar dessutom att Inkubera bidragit positivt till deras utveckling. – Givetvis är det mycket glada över att företagen är nöjda med den stöttning de får, säger vd Fredrik Stenman.