TransferGalaxy vann Årets innovation

TransferGalaxy

TransferGalaxy vann Årets innovation när utmärkelsen delades ut av Inkubera under Örebro-galan.
– Fantastiskt kul och hedrande, säger Khalid Qassim som är styrelseordförande för TransferGalaxy.

TransferGalaxy erbjuder en tjänst som fungerar ungefär som Swish, men för en internationell marknad där människor, företag och organisationer kan skicka pengar till mottagare i andra länder genom några knapptryckningar i telefonen eller på datorn. Bolaget har från börjat haft fokus på östra Afrika, men nu har idén spridits även till andra länder i Afrika och Europa.
–I flera av de här länderna kan det kosta 10 dollar att bara resa in till stan för att hämta ut pengar. Nu kan de få dem direkt i sin telefon, säger Khalid Qassim.

Inkubera, som står bakom priset Årets Innovation, delar ut priset för att uppmärksamma nyskapande och innovativa affärssatsningar som kan vara bra förebilder för andra företag i Örebroregionen. I motiveringen kunde man bland annat läsa om ett bolag som med drivkraft, tajming och kompetens arbetat fram en innovativ teknisk tjänst som underlättar många människors vardag.

Och Inkuberas VD är Mikael Melitshenko är imponerad över företagets framfart.
– Transfer Galaxy har lyckats lösa problem som ingen annan lyckats lösa och har nått tillväxt väldigt snabbt. Som investerare vill man inte bara investera i en produkt, utan även i personerna bakom, och de här killarna har ett enormt driv och skulle lyckas vad de än tar sig för, säger han.

tisdag 21 mars