Nyheter

TransferGalaxy vann Årets innovation

TransferGalaxy

TransferGalaxy vann Årets innovation när utmärkelsen delades ut av Inkubera under Örebro-galan.
– Fantastiskt kul och hedrande, säger Khalid Qassim som är styrelseordförande för TransferGalaxy.

TransferGalaxy erbjuder en tjänst som fungerar ungefär som Swish, men för en internationell marknad där människor, företag och organisationer kan skicka pengar till mottagare i andra länder genom några knapptryckningar i telefonen eller på datorn. Bolaget har från börjat haft fokus på östra Afrika, men nu har idén spridits även till andra länder i Afrika och Europa.
–I flera av de här länderna kan det kosta 10 dollar att bara resa in till stan för att hämta ut pengar. Nu kan de få dem direkt i sin telefon, säger Khalid Qassim.

Inkubera, som står bakom priset Årets Innovation, delar ut priset för att uppmärksamma nyskapande och innovativa affärssatsningar som kan vara bra förebilder för andra företag i Örebroregionen. I motiveringen kunde man bland annat läsa om ett bolag som med drivkraft, tajming och kompetens arbetat fram en innovativ teknisk tjänst som underlättar många människors vardag.

Och Inkuberas VD är Mikael Melitshenko är imponerad över företagets framfart.
– Transfer Galaxy har lyckats lösa problem som ingen annan lyckats lösa och har nått tillväxt väldigt snabbt. Som investerare vill man inte bara investera i en produkt, utan även i personerna bakom, och de här killarna har ett enormt driv och skulle lyckas vad de än tar sig för, säger han.

tisdag 21 mars

Nyheter


torsdag 18 februari

Mattias motverkar världssvälten med ny hållbar metod för fiskodling

Fiskodling är världens snabbast växande livsmedelssektor, men innebär i regel stor miljöbelastning. I samband med sin kandidatuppsats vid Örebro universitet fick Mattias Djurstedt kontakt med två världsledande auktoriteter inom området. Tillsammans startade de bolaget Nära & Naturlig för att kunna lansera en ny hållbar modell för fiskodling. – Min roll är att vara entreprenören som verkställer de andra delägarnas unika lösningar, säger Mattias. Tillsammans vill vi göra skillnad för jordens livsmedelsförsörjning på ett hållbart sätt.

måndag 1 februari

Flipp eller flopp – Binary Brains förutser nya produkters potential

Binary Brains är Örebroföretaget som har svart bälte i att bygga intelligenta prognoser med hjälp av AI. Den senaste tillämpningen av företagets teknik, är en lösning på dagligvarubranschens kanske tuffaste utmaning – produktlanseringar. – Upp emot nio av tio lanseringar är floppar historiskt sett, säger vd Jacob Kihlbaum. Vi har skapat en modell som visar vad som krävs för att en ny produkt ska lyckas.

måndag 25 januari

MadePerfect – som ett Hotels.com för företagstjänster

Städning, kontorslokaler, kontorsutrustning – en stor del av företagens utgifter består av varor och tjänster som stöttar verksamheten, men som inte direkt påverkar resultatet. Eftersom företagens kunskap och engagemang i regel är lågt innebär det ofta för låg kvalitet till för höga priser. Med nystartade MadePerfect vill Stybjörn Swenzén ändra på det. Lösningen är matchningsplattform för produkter och stödtjänster – ungefär som en bokningssida för hotell på nätet. – Vi vill ge köparna god överblick så att de kan göra bättre inköp, säger Styrbjörn. Den respons vi hittills fått är fantastiskt, både från säljar- och från köparleden.

torsdag 21 januari

Sista 9 växer och tar in 1 mkr i nytt kapital

Sista 9 är golfappen som gör det möjligt att boka golfbanornas sista nio hål. Det innebär att spelarna i högre utsträckning kan komma ut på banan samtidigt som golfklubbarna kan öka såväl beläggning som intäkter. – Under 2020 fick många nya kunder, säger vd:n och grundaren Hannes Rydell, 21. Nu kliver nya ägare in och skjuter till drygt 1 mkr. Investeringen gör att vi kan göra vår produkt ännu bättre och kan fortsätta växa.