Nyheter

TransferGalaxy vann Årets innovation

TransferGalaxy

TransferGalaxy vann Årets innovation när utmärkelsen delades ut av Inkubera under Örebro-galan.
– Fantastiskt kul och hedrande, säger Khalid Qassim som är styrelseordförande för TransferGalaxy.

TransferGalaxy erbjuder en tjänst som fungerar ungefär som Swish, men för en internationell marknad där människor, företag och organisationer kan skicka pengar till mottagare i andra länder genom några knapptryckningar i telefonen eller på datorn. Bolaget har från börjat haft fokus på östra Afrika, men nu har idén spridits även till andra länder i Afrika och Europa.
–I flera av de här länderna kan det kosta 10 dollar att bara resa in till stan för att hämta ut pengar. Nu kan de få dem direkt i sin telefon, säger Khalid Qassim.

Inkubera, som står bakom priset Årets Innovation, delar ut priset för att uppmärksamma nyskapande och innovativa affärssatsningar som kan vara bra förebilder för andra företag i Örebroregionen. I motiveringen kunde man bland annat läsa om ett bolag som med drivkraft, tajming och kompetens arbetat fram en innovativ teknisk tjänst som underlättar många människors vardag.

Och Inkuberas VD är Mikael Melitshenko är imponerad över företagets framfart.
– Transfer Galaxy har lyckats lösa problem som ingen annan lyckats lösa och har nått tillväxt väldigt snabbt. Som investerare vill man inte bara investera i en produkt, utan även i personerna bakom, och de här killarna har ett enormt driv och skulle lyckas vad de än tar sig för, säger han.

tisdag 21 mars

Nyheter


tisdag 14 september

Årets länsvinnare av SKAPA-priset

Lisa Hasselblad och Jens Björkander på Sequrifid (SKAPA-priset) och Mattias Djurstedt på Nära & Naturligt (SKAPA talang) – så heter årets länsvinnare. – Egentligen skulle man vilja ut priser till alla finalister, säger landshövding Maria Larsson som överräckte checkarna på 30 000 kr till vinnarna. Men jag övertygad om att vi kommer att höra talas om dem allihop i framtiden.

tisdag 14 september

Här är finalisterna i ”stora” Skapa-priset

Träffa Jimmy Lundström på JL Kemi, Lisa Hasselgren på Securifid samt Magnus Engholm och Christian Edwertz på Envivo. De har samtliga gått till final i årets upplaga av SKAPA-priset och vunnit 10 000 kr. Vinnaren får ytterligare 20 000 kr och dessutom chansen att representera länet vid den stora riksfinalen i november.

torsdag 2 september

Möt finalisterna i Skapa-talang

Anton och Viktor på ProPractice, Mattias på Nära & Naturligt och Oskar på Lyllos Entertainmnet är årets finalister i SKAPA talang i Örebro län. Alla företag har genom sin finalplats vunnit 10 000 kr. Vinnaren av länsfinalen 14 september får 30 000 kr samt en plats i den nationella tävlingen som avgörs i Stockholm i november. Möt alla länsfinalisterna och hör dem berätta om sin ide? Vem tror du kommer att utses som vinnare?

torsdag 19 augusti

Skapa-pris-finalisterna är utsedda

Nu är länsfinalisterna till SKAPA-priset – Sveriges största innovationstävling – utsedda. Tre finalister till ”stora” SKAPA-priset och tre till SKAPA-talang tävlar om 30 000 kr vardera. Dessutom får vinnarna representera länet vid riksfinalen i november. – Som vanligt har vi ett starkt startfält och de två jurygrupperna hade ett styvt jobb att välja ut finalisterna, säger Fredrik Stenman, vd på Inkubera. 14 september får vinnarna motta priset ur landshövding Maria Larssons hand på Örebro slott.