Nyheter

Studenter utvecklade Inkubera-case i ORU KickStart

Epulze

Två studentgrupper från Örebro universitet har inom ramen för idéutvecklingsprogrammet ORU Kickstart tagit sig an utmaningar hos två Inkuberabolag. Igår avslutades programmet med presentationer och diplomutdelning.
– För oss har det varit väldigt värdefullt att få in duktiga personer med driv, och som dessutom har helt andra perspektiv än vi, säger Mattias Lövgren, grundare av Inkuberabolaget Epulze.

Tanken med ORU KickStart är att studenter vid Örebro universitet ska få en tydlig koppling till arbetslivet redan under studietiden. Här får studenterna, genom att ta sig an utmaningar och case som är på riktigt, utveckla förmågor som ökar deras konkurrenskraft på arbetsmarknaden. Det handlar både om idéutveckling och att eventuellt få igång egen verksamhet, men också att skaffa kunskaper och entreprenöriella förmågor som är attraktiva hos många arbetsgivare.

Epulze– grundaren Mattias Lövgren menar att bolaget redan från början haft för avsikt att arbeta nära universitetet.
– Det är lätt att bli hemmablind – och att ta in studenter som på det här sättet får arbeta med en utvald del känns väldigt spännande. Det har också varit positivt att studenterna inte studerade samma sak, utan haft helt olika ingångar, säger han.

Inkuberas VD Mikael Melitshenko menar att studenter vid Örebro universitet är en många gånger outnyttjad resurs.
– Jag tycker att Inkubera och andra organisationer skulle använda denna möjlighet än mer. Det ger mycket både för studenterna och för företaget.

Det andra caset från Inkubera kom från bolaget try me.
Kickstart är en del av Tillväxtverkets satsning för en mer entreprenöriell kultur vid Sveriges lärosäten.

 

 

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


fredag 10 mars

Nominera bästa idén till Sveriges största innovationstävling

SKAPA-priset till Alfred Nobels minne är Sveriges ledande tävling för nyskapande idéer. Jurygrupper i alla län utser de bästa idéerna sett till innovativitet, marknadspotential och hållbarhet. Nu är det dags att nominera de smartaste nya idéerna under 2022. Nominera dig själv eller någon annan senast 30 maj.

onsdag 8 mars

Hitta finansiering och skapa nya kontakter på A-match

A-match är ett evenemang i Karlstad för företag som söker finansiering och vill utöka sitt nätverk. Ett 70-tal investerare från hela Norden deltar. Söker ditt företag riskkapital och nya kontakter kan A-match kanske vara något för er. I så fall är det hög tid att anmäla sig – 29 mars går anmälningstiden ut. Eventet genomförs 30 maj.

måndag 6 mars

”För oss var timingen perfekt”

Richard Grönberg driver Ecdesign, ett företag som säljer mjukvara för att producera 3D-ritningar. En faktor som gör att företaget är annorlunda – och mycket framgångsrikt – är att målgruppen är hårt nischad. De som främst använder Ecdesign är säljare av gymutrustning. Säljare som enkelt kan producera kompletta 3D-ritningar och visa dem för gym som ska bygga om eller bytta nytt, har ett tydligt försprång framför dem som inte kan det. Idag är Ecdesign världsledande inom sitt område. I september förra året gick Ecdesign med i Swedish Scaleups, ett program som Inkubera driver tillsammans med en rad andra inkubatorer i östra Mellansverige. – Vi fick skräddarsydd stöttning i rätt läge, säger Richard. För oss var timingen perfekt.

tisdag 28 februari

QTPIE antagen till Sting i Stockholm

Inkubera-företaget QTPIE, har blivit antaget till Stockholmsbaserade inkubatorn Sting Innovation and Growth. QTPIE använder eye-tracking, computer vision och AI för göra mer tillförlitliga förartester för personer som ska göra körkortsprov. QTPIE lämnar alltså Inkubera och grundaren, Ravi Chadalavada, flyttar till Stockholm. – Visst kommer vi att sakna Ravi, men framför allt är vi jätteglada för att han får den här möjligheten, säger Fredrik Stenman på Inkubera. Ravi och QTPIE kommer att få fantastisk miljö att utvecklas i.