Nyheter

Startade hos Inkubera, nu intar wec360° Manhattan

Allt börjar med att Mattias von Corsvant och Per Hjaldahl – som då inte ens känner varann – delar rum på ”Promotionbåten”.  De börjar prata, samtalet leder till nya idéer kring 3D-visualisering och en tid senare befinner de sig på Inkubera för att presentera dem. Inkubera tar sig an de två unga entreprenörerna som just hunnit bilda bolag. Resten är – som det brukar heta – historia. Idag har wec360°cirka 30 anställda och dominerar den skandinaviska marknaden för 3D-visualisering av fastigheter. Företaget satsar nu stort på den amerikanska marknaden.
– Responsen vi fått från fastighetsbranschen i New York är fantastisk berättar Mattias von Corsvant. Vi har fått flera kvitton på att vi ligger steg före våra konkurrenter i USA.

Wec360°har haft en stadig tillväxt i flera år. Parallellt med framgångarna på hemmaplan har man också lyckats etablera sig i de nordiska grannländerna samt i Polen. Samtidigt har ägarna närt en dröm att lyckas i New York.
– USA är högvilt för oss, säger Mattias. USA är ett land där real estate är riktigt stort. Och Manhattan så klart hett.  Dels för att det finns många spännande projekt där, men också för att det är en bra referens att lyckas på New York.

Startskottet när drömmen nu realiseras var ett möte med SACCY (Svensk-Amerikanska Handelskammaren i New York). Inkubera introducerade wec360° för SACCY, en organisation som Örebro universitet sedan länge haft goda relationer till. Allt resulterade i SACCY nu hjälpt wec360° med bland annat mötesbokningar i New York.

Mötena med de amerikanska fastighetsbolagen blir både längre och mer intressanta än någon hade räknat med.
–Att få komma innanför dörren på de stora amerikanska fastighetsbolagen är inte alltid lätt, berättar Mattias. Men när de sett vår teknik, utvecklas det korta mötet ofta till ett tvåtimmarsmöte med företagets ledningsgrupp. Det är tydligt att vi något nytt att tillföra, inte minst inom virutal reality och augmented reality.

Efter att har slutfört ett projekt på Manhattan och ha flera på ingång, är beslutet inte svårt att nu satsa med full kraft på den amerikanska marknaden. Och enligt en av de nya kunderna i New York, vd:n Michael Kirchmann på renommerade arkitekt- och byggfirman GDSNY på Manhattan, har wec360 redan gjort starkt intryck:
– Att ta sig an New York är ingen enkel sak, men jag tror faktiskt att wec360°’s erbjudande kan göra ett tillräckligt starkt intryck för att göra skillnad och förändra en hel industri här, säger han.

När man tar del av wec360°’:s framgångssaga är det lätt att glömma att resan inte alltid varit spikrak. Mattias betonar nyttan som Inkubera gjort för bolaget.
– Det har varit krokiga vägar och spretigt, särskilt till en början. Jag vet faktiskt inte hur det hade gått i början utan stöttningen från Inkubera. Inte mist har Erik Eskils och andra på Inkubera hjälpt oss att fokusera på rätt saker. Dessutom fick vi fantastisk coachning inom marknadsföring och hur man lägger upp säljmöten så att de blir effektiva. Det här är saker jag tänker på ofta än idag – till exempel när jag har haft mina möten på Manhattan.

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


fredag 19 augusti

Forskaren: ”JL Kemis desinfektionsmedel har bevisat bakteriedödande effekt mot multiresistenta bakterier.”

Inkubera-företagets JL Kemis produkt TT51 är inte bara ett effektivt och miljöklassat desinfektionsmedel för livsmedelsbranschen. Efter tester på Örebro universitet konstaterar docent Hazem Khalaf att det även är mycket effektivt mot e-koli och S. Aureus, den senare en multiresistent bakterie som fått högsta prioriterat av WHO. – TT51 tar död på både bakterierna, även när vid ganska hög utspädning, konstaterar Hazem Khalaf.

måndag 15 augusti

Här är årets SKAPA-finalister

Nu är 2022 års länsfinalister till SKAPA-priset – Sveriges största innovationstävling – utsedda. Tre finalister till ”stora” SKAPA-priset och tre till SKAPA-talang får 10 000 kr och har chans på ytterligare 15 000 kr om du skulle vinna länsfinalen 22 september på Örebro slott. Dessutom får vinnarna representera länet vid riksfinalen i november. – Vi är jättestolta över att nivån är så hög, säger Fredrik Stenman på Inkubera. Att välja ut de tre finalisterna i varje klass har varit ett tufft jobb för de båda jurygrupperna.

onsdag 22 juni

Binary Brains skriver avtal med PostNord TPL

Inkubera-företaget Binary Brains ska hjälpa PostNord TPL att optimera lagerhållningen på det nya 90 000 kvm stora centrallager utanför Norrköping. Binary Brains är experter på att med hjälp av AI skapa prognoser med hög träffsäkerhet åt sina kunder. Med Binary Brains hjälp kommer nu de 15 000 artiklarna i PostNord TPL:s lager att placeras optimalt för bästa möjliga logistiska flöde. I slutänden handlar det om att korta PostNords leveranstider. – Det är med stolthet och glädje Binary Brains är legobiten som möjliggör för PostNord TPL att ta nästa steg i att optimera sin lagerverksamhet, säger vd Jacob Kihlbaum i ett pressmeddelande.

torsdag 16 juni

14 av 18 företag ger Inkubera högsta möjliga betyg

Inkubera har genomfört sin årliga kundundersökning bland de företag som fanns i Inkubatorn under 2021. Av 24 bolag, svarade 18 på den utskickade enkäten och 14 av företaget gav betyget 10 av 10 möjliga på frågan ”I vilken grad skulle du rekommendera Inkubera till en kollega eller vän?”. I stort sett samtliga företag menar dessutom att Inkubera bidragit positivt till deras utveckling. – Givetvis är det mycket glada över att företagen är nöjda med den stöttning de får, säger vd Fredrik Stenman.