Nyheter

Splitgrid växer med nytt kapital

Innovativa fintech-bolaget Splitgrid tar in 7,5 mkr för att öka takten i sin marknads- och produktutveckling. Collector bank, Almi Invest och finska Innovestor står för merparten av kapitalet. De nya delägarna tar även en plats i Splitgrids styrelse tillsammans med grundarna.
– Det är första gången vi tar in kapital i den här storleksordningen, säger Göran Eriksson, vd på Splitgrid. Det ger oss möjligheten att öka säljtrycket samtidigt som det öppnar nya dörrar för vår produktutveckling.

Inkubera har stöttat Splitgrid på olika sätt ända sedan starten 2015. Bolaget erbjuder butiker och leverantörer inom handeln en ny säker betallösning. Splitgrids koncept bygger på kommissionshandel och fördelar intäkterna på automatik när en vara sålts i butik. Eftersom stora delar av butikshandeln brottas med likviditetsproblem och osäkra fordringar, utgör Splitgrid ett smörjmedel som gör att fler affärer kan komma till stånd.

Göran Eriksson är mycket nöjd med det nya kapitaltillskottet.
– Genom att få in nytt kapital kan vi nu intensifiera vår marknadsbearbetning i hela Skandinavien. Dessutom har vi flera intressanta förfrågningar från andra länder i Europa som vi nu kan gå vidare med. Vi hoppas också att i samarbete med Collector bank utveckla nya tjänster inom finansiering som gör vårt koncept ännu starkare.

Splitgrid har även, som ett av de första svenska bolagen, blivit licensierade för SEPA – ett nytt betalsystem som underlättar transfereringar inom EU. Även detta ger Splitgrid nya möjligheter.
– Vi får nu göra SEPA-betalningar inom hela EU. Eftersom vi redan idag har flera utländska leverantörer som kunder, kan de nu få betalt direkt i euro utan att vi ska behöva gå omvägen via IBAN eller något annat system. Vår SEPA-licens kommer också att innebära en betydligt smidigare expansion på Europamarknaden, säger Göran.

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


fredag 19 augusti

Forskaren: ”JL Kemis desinfektionsmedel har bevisat bakteriedödande effekt mot multiresistenta bakterier.”

Inkubera-företagets JL Kemis produkt TT51 är inte bara ett effektivt och miljöklassat desinfektionsmedel för livsmedelsbranschen. Efter tester på Örebro universitet konstaterar docent Hazem Khalaf att det även är mycket effektivt mot e-koli och S. Aureus, den senare en multiresistent bakterie som fått högsta prioriterat av WHO. – TT51 tar död på både bakterierna, även när vid ganska hög utspädning, konstaterar Hazem Khalaf.

måndag 15 augusti

Här är årets SKAPA-finalister

Nu är 2022 års länsfinalister till SKAPA-priset – Sveriges största innovationstävling – utsedda. Tre finalister till ”stora” SKAPA-priset och tre till SKAPA-talang får 10 000 kr och har chans på ytterligare 15 000 kr om du skulle vinna länsfinalen 22 september på Örebro slott. Dessutom får vinnarna representera länet vid riksfinalen i november. – Vi är jättestolta över att nivån är så hög, säger Fredrik Stenman på Inkubera. Att välja ut de tre finalisterna i varje klass har varit ett tufft jobb för de båda jurygrupperna.

onsdag 22 juni

Binary Brains skriver avtal med PostNord TPL

Inkubera-företaget Binary Brains ska hjälpa PostNord TPL att optimera lagerhållningen på det nya 90 000 kvm stora centrallager utanför Norrköping. Binary Brains är experter på att med hjälp av AI skapa prognoser med hög träffsäkerhet åt sina kunder. Med Binary Brains hjälp kommer nu de 15 000 artiklarna i PostNord TPL:s lager att placeras optimalt för bästa möjliga logistiska flöde. I slutänden handlar det om att korta PostNords leveranstider. – Det är med stolthet och glädje Binary Brains är legobiten som möjliggör för PostNord TPL att ta nästa steg i att optimera sin lagerverksamhet, säger vd Jacob Kihlbaum i ett pressmeddelande.

torsdag 16 juni

14 av 18 företag ger Inkubera högsta möjliga betyg

Inkubera har genomfört sin årliga kundundersökning bland de företag som fanns i Inkubatorn under 2021. Av 24 bolag, svarade 18 på den utskickade enkäten och 14 av företaget gav betyget 10 av 10 möjliga på frågan ”I vilken grad skulle du rekommendera Inkubera till en kollega eller vän?”. I stort sett samtliga företag menar dessutom att Inkubera bidragit positivt till deras utveckling. – Givetvis är det mycket glada över att företagen är nöjda med den stöttning de får, säger vd Fredrik Stenman.