Sök entreprenörsstipendium hos Familjen Knut & Ragnvi Jacobssons stiftelse

Är du en driven entreprenör har du chansen få stipendium från Familjen Knut & Ragnvi Jacobssons stiftelse.De delar varje år ut 1,5 – 2 mkr entreprenörer som drivit sitt företag i minst två år och med positiv ekonomisk utveckling. Du har chans att få en utbildninginom ledarskap, logistik, innovation, kvalitet,internationalisering, ergonomi eller design finansierad av stiftelsen. Även forskare kan söka motsvarande stipendium.

Knut Jacobsson var ingenjör och startade 1957 ett företag som tillverkade elektriska truckar. Ingen, utom hans hustru Ragni, trodde på idén. 50 år senare var företaget Sveriges största familjeägda verkstadsföretag. Så småningom bildade Knut och Ragni en stiftelse som väljer stipendiater som motsvarar den anda som drev dem – hårt arbete, en önskan om att ge många människor arbete, ärligt affärsmannaskap, lönsamhetstänkande, enkelhet och kvalitet.

Tidigare års stipendiater finns inom vitt skilda områden. Det viktiga är att stiftelsen bedömer att du har dokumenterad erfarenhet av att leda företag och att du har ett affärsmannaskap samt stark drivkraft. Tror du att vidareutbildning inom ett visst område skulle vara viktig för din fortsatta framgång, tveka inte att söka.
Din ansökan måste vara inlämnad senast 30 juni.

Här kan du läsa om tidigare stipendiater och ansöka stipendium som entreprenör eller forskare.

www.familjenjacobssonsstiftelse.se

tisdag 7 maj