Nyheter

Sök entreprenörsstipendium hos Familjen Knut & Ragnvi Jacobssons stiftelse

Är du en driven entreprenör har du chansen få stipendium från Familjen Knut & Ragnvi Jacobssons stiftelse.De delar varje år ut 1,5 – 2 mkr entreprenörer som drivit sitt företag i minst två år och med positiv ekonomisk utveckling. Du har chans att få en utbildninginom ledarskap, logistik, innovation, kvalitet,internationalisering, ergonomi eller design finansierad av stiftelsen. Även forskare kan söka motsvarande stipendium.

Knut Jacobsson var ingenjör och startade 1957 ett företag som tillverkade elektriska truckar. Ingen, utom hans hustru Ragni, trodde på idén. 50 år senare var företaget Sveriges största familjeägda verkstadsföretag. Så småningom bildade Knut och Ragni en stiftelse som väljer stipendiater som motsvarar den anda som drev dem – hårt arbete, en önskan om att ge många människor arbete, ärligt affärsmannaskap, lönsamhetstänkande, enkelhet och kvalitet.

Tidigare års stipendiater finns inom vitt skilda områden. Det viktiga är att stiftelsen bedömer att du har dokumenterad erfarenhet av att leda företag och att du har ett affärsmannaskap samt stark drivkraft. Tror du att vidareutbildning inom ett visst område skulle vara viktig för din fortsatta framgång, tveka inte att söka.
Din ansökan måste vara inlämnad senast 30 juni.

Här kan du läsa om tidigare stipendiater och ansöka stipendium som entreprenör eller forskare.

www.familjenjacobssonsstiftelse.se

tisdag 7 maj

Nyheter


fredag 26 november

Johanna: ”Efter varje träff ville jag jobba hela natten. Alla med en idé borde ansöka.”

För andra gången genomförde Inkubera under hösten ”Prepare”, ett program vänder sig till unga innovativa företag som i regel ännu inte nått ut till marknaden. – Med Prepare fångar vi upp spännande människor med spännande idéer, säger Fredrik Stenman, vd på Inkubera. Man kan säga att Prepare är som en snabb grundkurs i entreprenörskap. Genom att deltagarna även får chansen att träffa flera av våra mer etablerade företag, hjälper det även till att bygga vår community av innovativa tillväxtföretag i regionen.

onsdag 10 november

Moon Smart Focus nu på en internationell marknad

När grundaren och filmskaparen Miko Lazic första gången kom i kontakt med Inkubera 2014, hade han en strålande idé, men långt ifrån någon färdig produkt eller utarbetat affärsmodell. Med 10 miljoner i nytt kapital, medverkan i sex större TV- och filmproduktioner under våren och förberedelser i gång för den första Hollywood-produktionen, etablerar sig nu Moonlighting Industries internationellt.

tisdag 2 november

Period Pack går från 0 till 4 miljoner på ett år. ”Vi kastar oss bara ut!”

Period Pack startade som ett UF-företag i början av 2017 av Lova Svensson och Amanda Mattsson. Idén var redan från början att erbjuda gratis mensskydd via automater placerade hos företag och organisationer. Efter bildande av aktiebolag och löpande produktutveckling, var de redo att möta marknaden i slutet av december förra året. Nu finns deras mensskydd på ungefär 1000 toaletter – och de blir fler i rask takt. – Jag tror att en av våra styrkor är att vi inte tvekar, Amanda Mattsson. Vi kastar oss bara ut. Tillgång till mensskydd borde vara lika självklart som tvål och toalettpapper.

måndag 1 november

Lisa Hasselgren på Securifid: ”Vi står på en trampolin.”

Med 6 miljoner i nytt kapital, ny styrelse, ny hemsida och ett nytt samarbetsavtal med Stöldskyddsföreningen, tar Securifid sats för att erövra minst en plogande nyckelkund – ett väletablerat företag som skapar trovärdighet och kan leda till ytterligare kunder i samma bransch. – Det är som att vi står på en trampolin, säger Lisa Hasselgren på Securifid. Vi har lärt av våra första kunder, anpassat vårt erbjudande och skapat rätt förutsättningar för både oss och tjänsten. Nu är vi redo att hoppa.