Nyheter

Ska öka tillväxten inom livsmedel

Foodinovawebb

Nu kan du som innovatör och entreprenör få stöd för att din idé eller ditt bolag inom livsmedelssektorn snabbare skall nå marknaden.
– Målet med projektet Foodinova är att öka tillväxten inom hela livsmedelsområdet, säger projektledaren Martin Sjöberg.

Genom Inkubera och projektet Foodinova kan innovatörer och bolag inom livsmedelssektorn nu få kvalitativt stöd för att utveckla både sin produkt eller sin affär. Här erbjuds dessutom värdefulla kontakter med potentiella kunder, finansiärer och marknader.
–Det skall gå lättare och snabbare att skapa nya hållbara produkter, tjänster och företag. Och det gäller genom hela livsmedelskedjan. Vi vill öka tillväxten i både befintliga och nya företag, tydliggör Martin Sjöberg.

Som exempel kan det handla om att ta en idé till en ny produkt. Eller forma och utveckla en idé som befinner sig på ett väldigt tidigt stadie. Men det kan också handla om att testa och verifiera en produkt – eller få tillgång till laboratorier och andra utrustningar och miljöer.
–Vi arbetar nu fokuserat för att kompetenser, stöd och utrustningar som finns runt om i Sverige ska göras både synliga och tillgängliga för entreprenörer och innovatörer. Här har vi viktig uppgift framför oss för att kunna nå resultat, menar Martin Sjöberg.

Som en del i regeringens livsmedelsstrategi, driver Inkubera ett nationellt projekt, Foodinnova, tillsammans med en Krinova i Kristanstad samt en rad andra organisationer för att göra det lättare för nya innovationer och företag att få rätt affärsstöd och lättare kunna använda sig av test-, utvecklings- och labbmiljöer. Detsamma görs i Örebro regionen tillsammans med Alfred Nobel Science Park, Örebro universitet, Länsstyrelsen och Örebro Regionen Län med flera.

 

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


måndag 22 april

Start Your Move – fysisk aktivitet istället för psykisk ohälsa

Som fysioterapeut har hon hjälpt hundratals människor personer med psykisk ohälsa att komma i rörelse. Frustrationen över att många av dem återgick till ett stillasittande liv efter behandlingen, gav energi till att bli företagare. – De flesta vet att den psykiska ohälsan kostar samhället enorma belopp och att fysisk aktivitet är en nyckel för tillfrisknande. Ändå görs det alldeles för lite. Med Start Your Move vill jag bidra till en hållbar förändring, säger Lena Axelsson Svedell.

onsdag 3 april

Pinball Brothers släpper ABBA – flipperspelet

Örebroföretaget Pinball Brothers är Europas största tillverkare av flipperspel. Efter succéerna Alien och Queen, baserat på den brittiska supergruppen, lanserar de nu ett flipperspel i samarbete med ABBA. – Faktum är att det faktiskt var de som tog den första kontakten, säger grundaren och vd:n, Daniel Janson. Eller för att vara exakt – det var Bennys son, Ludvig, som hörde av sig. Han är också är flipperspelsfantast.

torsdag 21 mars

Inkubera och deb. bjuder in till styrelseutbildning

Hur säkerställer man att styrelsearbetet fungerar i praktiken? Vilken roll och vilket ansvar har egentligen en styrelse? Vilka personliga risker finns det med att sitta i styrelse? Inkubera och Stockholmsbaserade deb. – ett företag som specialiserat sig på styrelseutbildningar – arrangerar styrelseutbildningen styrelseledamot” på Creative House i Örebro.

torsdag 21 mars

Tillväxtverket stöttar Arta Systems med 1,1 mkr

Inkubatorföretaget Arta Systems stöttas av Tillväxtverket med 1,1 miljoner kronor. Finansieringen gäller en förstudie för ett digitalt visualiseringsverktyg som ska tydliggöra möjligheter och utmaningar för svensk livsmedelsproduktion. Konkret syftar verktyget till att göra det lättare för offentliga beslutsfattare att skapa hållbara strategier och öka självförsörjningsgraden. "Stödet betyder mycket för oss, säger Cecilia Fendin, medgrundare och produktansvarig på Arta Systems. Nu ska vi kartlägga behoven i detalj tillsammans med ett antal regioner. Om vi kan göra hela matkedjan tydligare och mer greppbar, skapar det bättre förutsättningar för framtidens mat."