Nyheter

QTPIE antagen till Sting i Stockholm

Ravi Chaladavada, grundare och vd för QTPIE.

Inkubera-företaget QTPIE, har blivit antaget till Stockholmsbaserade inkubatorn Sting Innovation and Growth. QTPIE använder eye-tracking, computer vision och AI för göra mer tillförlitliga förartester för personer som ska göra körkortsprov. QTPIE lämnar alltså Inkubera och grundaren, Ravi Chadalavada, flyttar till Stockholm.
– Visst kommer vi att sakna Ravi, men framför allt är vi jätteglada för att han får den här möjligheten, säger Fredrik Stenman på Inkubera. Ravi och QTPIE kommer att få fantastisk miljö att utvecklas i.

Ravi har tillhört Inkubera sedan oktober 2022 och har sedan dess stöttats av bland andra affärscoachen Fredrik Andershed.
– Företaget har utvecklats snabbt under tiden på Inkubera, säger Ravi. Bland annat har vi testat vår produkt hos framtida kunder modifierat vårt erbjudande så att det bättre matchar kundernas behov. Vår affärscoach Fredrik Andershed har varit ett jättebra stöd under hela processen – både på en strategisk och en mer praktisk nivå. Hans långa erfarenhet har varit guld värd för oss.

Redan 2021 deltog Ravi i ett inkubationsprogram i Silicon Valley. Efter en tid med nära samarbete med såväl Örebro universitet som Inkubera, går nu alltså flytten till Stockholm och Sting.
–Stockholm är rankat strax efter Silicon Valley bland de mest framgångsrika tech-hubbarna i världen. I det läge vi befinner oss i nu tror jag att Stockholm och Sting är helt rätt plats för oss. QTPIE har jättestor potential och nu får vi chansen att utöka vårt nätverk med personer som lyckats växa stort och snabbt på en internationell marknad.

Parallellt med att fortsätta testa en prototyp med slutanvändare arbetar man vidare med den tekniska lösningen. Dessutom får man ett tillskott av en hälsoteknikexpert, Andreea Badache, som läser till filosofie doktor på Örebro universitet.
– Hon kommer att passa som handen i handsken hos oss, säger Ravi.

Nu väntar en första investeringsrunda. QTPIE vill ta in nytt kapital för att sin göra en fullskalig test och för att finansiera sin fortsatta tillväxt.
– Man kan säga att vi har två huvudsegment, berättar Ravi. Dels vanliga tester för personer som skall ta körkort, dels personer som av medicinska skäl tillfälligt blivit av med körkort och behöver testas på nytt. Nu ökar vi takten mot en fullskalig lansering – först i Sverige och sedan internationellt.

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


fredag 10 mars

Nominera bästa idén till Sveriges största innovationstävling

SKAPA-priset till Alfred Nobels minne är Sveriges ledande tävling för nyskapande idéer. Jurygrupper i alla län utser de bästa idéerna sett till innovativitet, marknadspotential och hållbarhet. Nu är det dags att nominera de smartaste nya idéerna under 2022. Nominera dig själv eller någon annan senast 30 maj.

onsdag 8 mars

Hitta finansiering och skapa nya kontakter på A-match

A-match är ett evenemang i Karlstad för företag som söker finansiering och vill utöka sitt nätverk. Ett 70-tal investerare från hela Norden deltar. Söker ditt företag riskkapital och nya kontakter kan A-match kanske vara något för er. I så fall är det hög tid att anmäla sig – 29 mars går anmälningstiden ut. Eventet genomförs 30 maj.

måndag 6 mars

”För oss var timingen perfekt”

Richard Grönberg driver Ecdesign, ett företag som säljer mjukvara för att producera 3D-ritningar. En faktor som gör att företaget är annorlunda – och mycket framgångsrikt – är att målgruppen är hårt nischad. De som främst använder Ecdesign är säljare av gymutrustning. Säljare som enkelt kan producera kompletta 3D-ritningar och visa dem för gym som ska bygga om eller bytta nytt, har ett tydligt försprång framför dem som inte kan det. Idag är Ecdesign världsledande inom sitt område. I september förra året gick Ecdesign med i Swedish Scaleups, ett program som Inkubera driver tillsammans med en rad andra inkubatorer i östra Mellansverige. – Vi fick skräddarsydd stöttning i rätt läge, säger Richard. För oss var timingen perfekt.

tisdag 21 februari

Skolados skapar tryggare skolor

För snart tre år sedan fick Ismael Hamoudi höra talas om tre självmordsincidenter i sin närhet. Det fick honom att fundera på om det fanns något han kunde göra för att upptäcka psykisk ohälsa i tid. Det hade kunnat stanna vid en tanke, men Ismael ville mer än så. Nu är den första skolan i gång att testa Skolado – en app som med hjälp av enkla och roliga undersökningar får elever att svara på hur de mår. Skolado sammanställer resultaten i överskådliga diagram så att skolan kan vidta åtgärder snabbt. – Vår vision är att hjälpa skolor att bli den tryggaste och bästa platsen för barn, berättar Ismael.