Nyheter

Prepare – en grundkurs i entreprenörskap

Workshop pågår. Entreprenörerna Adriano Fraschetti och Merej Issa diskuterar med affärscoachen Mattias Andershed hur man bygger ett effektivt team.

Prepare är Inkuberas program för personer som har innovativa idéer i tidiga faser som ännu inte testats mot marknaden. I samspel med andra entreprenörer i liknande situation, får deltagarna hjälp att konkretisera din idé under ledning av erfarna affärscoacher. En central del är att ta fram en enkel beskrivning av erbjudandet för att sedan kunna testa det mot presumtiva kunder. I just denna omgång är samtliga deltagare studenter på Örebro universitet.

– Vi hjälper entreprenörerna att ta reda på om deras erbjudande matchar konkreta kundbehov, säger Mattias Anderhed, affärscoach på Inkubera. Ibland krävs det att man omformulerar erbjudandet eller målgruppen så att det kan uppstå en så kallad product/market fit.  Detta är den enskilt viktigaste förutsättningen för ett hållbart företagande.

Under fyra kvällar träffas deltagarna och får genomgångar av vad som krävs för att de skall lyckas ta sin idé till marknaden. Teoripass, diskussioner och workshops avlöser varandra.
– Väldigt kul och givande att träffa andra entreprenörer och få kunskap från verkligheten som man inte kan Googla sig till, säger Wiliam Åkerhielm. Tillsammans med sin kollega Edward Akopian jobbar han med en idé där en AI-modell skall räkna ut den så kallade grönytefaktorn. Förhoppningsvis kan Sveriges kommuner bli framtida kunder.

Edward Akopian och William Åkerhielm, två av deltagarna på Prepare, lyssnar uppmärksamt.

Prepare är uppdelade på fyra block – Affärsmodell och affärsekonomi, Kundsegment och pitch, Hållbarhet och teamet samt Finansiering. Under det sista plocket får deltagarna göra en presentation av sina cases och får återkoppling från affärscoacherna. Deltagarna får också vid varje kurstillfälle träffa Inkubera-företag som kommit ett steg längre i sin utveckling som företagare.
– För oss är detta ett sätt att tidigt få kontakt med entreprenörer med spännande idéer, säger Fredrik Stenman, vd på Inkubera. En del av entreprenörerna får sedan chansen att bli en del av vårt ordinarie inkubatorprogram.

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


måndag 16 januari

Ny ekologisk produkt från JL Kemi skyddar mot svartmögel

JL Kemi fortsätter att ta fram nya produkter med cellulosa som bas. Den senaste, Bio-Eco TT, skyddar trä mot angrepp av svartmögel. – Cellulosa finns i alla växter på jorden, förklarar företagets grundare, Jimmy Lundström. Det gör våra produkter är helt giftfria och nedbrytbara. Vår nya produkt, Bio-Eco TT, fungerar som en impregnering mot svartmögel. När man spejar trä med Bio-Eco, täpps porerna igen vilket hindrar mikroorganismer från att växa.

måndag 12 december

Tre måsten och tre varningsflaggor när du söker riskkapital

Natasa Palm är fondchef på Almi Invest – Sveriges mest aktiva investerare i startups. Jag träffar henne när hon är i Örebro för att hålla inledande möten med Inkuberas företag. – Jag har mött flera spännande företag idag, säger hon. Men generellt sett genom åren har många av de bolag jag träffat inte förberett sig tillräckligt inför att de ska söka riskkapital.

tisdag 22 november

Vi söker ny programansvarig

Har du varit med om minst en tillväxtresa, är bra på affärsutveckling och älskar att hjälpa människor att lyckas? Då kan du bli en del av vårt team. Vi söker en ansvarig för vårt Prepare-program. Senast 4 december behöver vi din ansökan.

måndag 21 november

Adlibris-grundare investerar i landbaserad odling av fisk och räkor

Mattias Djurstedt deltog 2020 i Inkuberas Prepare-program med sin satsning på hållbar och landbaserad odling av fisk och räkor. Nu får han med sig Pär Svärdson, som grundat både Apotea och Adlibris, på resan. Pär Svärdson. – Det här är ett bra första steg mot våra stora visioner. säger Mattias. Vårt mål är att 20 procent av fisk- och räkproduktionen i världen ska ske med vår teknik till 2050.