Nyheter

Pausit är med i Inkubera för tredje gången. ”Inom tre år finns vi i minst fem nya länder.”

Mikeal Wahman på Pausit.

Pausit är en tjänst som via datorn uppmanar användarna att ta en paus i sitt stillasittande arbete och göra enkla övningar för att få i gång rörligheten och blodcirkulationen. Pausit startades av ergonomen Niklas Palmér 2006 och företaget fick tidig stöttning av det då nybildade Inkubera. Mikael Wahman är sälj- och marknadsansvarig och kom in i bolaget några år efter starten.
– Efter några tuffa år nådde vi så småningom en kritisk massa som gjorde att nyttan med Pausit började spridas från mun till mun. Då började nya kunder höra av sig självmant och vi växte successivt. När sedan pandemin kom, fördubblades vår om sättning från åtta till 16 miljoner på ungefär ett år, säger Mikael.

Pausit kan liknas vid en personlig röreslecoach i datorn. Användarna bestämmer själva över övningarna – hur många gånger om dagen de ska ske, hur länge de skall pågå och vilka kroppsdelar som skall användas. Med jämna mellanrum plingar det till i datorn och en avatar visar hur övningarna skall utföras.
– Programmet förebygger skador hos alla som sitter stilla mycket på jobbet, säger Mikael. Och det gör ju de allra flesta idag.

Företagets kunder finns både inom privat och offentlig sektor, i små organisationer likväl som i stora. Det finns till och med privatpersoner som prenumererar på tjänsten.
– Vår målgrupp är väldigt bred, säger Mikael. Framgångarna beror inte på att vi genomfört stora dyra kampanjer. I stället har vi har varit uthålliga och växt sakta men säkert. I grunden tror jag att vi har lyckats eftersom vi har en tjänst som uppskattas av våra kunder och som gör verklig nytta.

2016 var Pausit med i ”Step Global” ett Inkubera-projekt som hjälpte företag att hitta nya exportmarknader. För Pausits del resulterade det i företaget etablerade sig i Holland, en marknad som sedan dess växt stadigt. Dessutom är företaget etablerat i Norge, sedan några år. Framgångarna på hemmamarknaden och internationellt gör att man nu känner sig redo att satsa i fler länder.
– Vi analyserar just nu vilka länder vi skall prioritera och hur strategierna skall se ut för de olika länderna. Det är inte säkert att vi bearbetar alla länder på samma sätt, säger Mikael. Men i grunden löser vi ett generellt problem som finns i alla industrialiserade länder och vi har en skalbar produkt. Jag hoppas att vi inom tre år finns i minst fem nya länder, kanske i tio.

Redan inom ett par månader tar dock Pausit ett annat stort kliv, då tjänsten blir helt webbaserad. Samtidigt utökar man tjänsteutbudet och gör det möjligt för användarna att lägga till tuffare träningsprogram och yoga som anpassats till kontorsmiljö, möjligheten att peppa varandra genom olika utmaningar samt att genomföra hälsotester.
– Webbversionen gör också att vi kommer att kunna lära oss mer om hur Pausit används. Man kan säga att vi kommer närmare kunderna vilket gör att vi kommer att kunna utveckla tjänsten ännu mer.

Pausit är nu för tredje gången ett Inkubera-företag genom att man klivit in Swedish Scaleups, ett program som Inkubera driver med flera andra inkubatorer och science parks i östra Mellansverige. Fokus är bland annat att hitta hållbara betalningslösningar när nu företaget lägger till fler tjänster och skall expandera internationellt.
– Att vi nu får hjälp för tredje gången – jag tycker att det är fantastiskt, säger Mikael. Att få hjälp som startup är naturligt, men att vi nu som mer etablerat företag får hjälp att ta nästa steg, det är stort.

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


måndag 27 november

Jolivo – en smart resekompis i fickan

En av de första sakerna Oscar Nilsson berättade när jag träffade honom på Java i centrala Örebro, är att han och Jolivo vill skaka om resebranschen. – Vi vill rädda våra framtida kunder från de värsta turistfällorna när de är ute och reser. Med hjälp av den AI-lösning som vi vill skapa, vill vi lära känna kunderna så väl att vi kan ge skräddarsydda tips. Vi har ett starkt team som känner resebranschen väl. Där finns stora utmaningar som vi vill adressera med Jolivo.

måndag 20 november

Fibes – möbeltapetserarnas bästa kompis

Erika Orvendal känner tapetserarbranschen från insidan – hon har själv drivit en egen verkstad i flera år. Hon har upplevt glädjen i att ge slitna möbler nytt liv, men också frustrationen över att tidsödande administration äter upp lönsamheten. – Hela tanken med Fibes är göra det lättare för tapetserare att leva på sin verksamhet. Exempelvis får de tillgång till en gratislösning som spar dagar av administrativt arbete varje gång leverantörerna justerar sina priser.

måndag 6 november

Europas största tillverkare av flipperspel finns i Örebro

I en anonym lokal i Bettorps Industriområde strax norr om Örebro, döljer sig en väl bevarade hemlighet. Pinball Brothers startade för tre år sedan och är idag Europas största tillverkare av flipperspel. Via avtal med såväl Disney som rockgruppen Queen, har man etablerat sig som något av en nytänkare i en konservativ bransch. – Flipperspelsvärlden är begränsad, men ändå större än man kanske kan tro – inte minst i USA, säger vd Daniel Janson. Som ett ungt europeiskt företag sticker vi ut på flera sätt.

måndag 30 oktober

HerCycle skapar individuella hälsoprogram i harmoni med kvinnors menscykler

Menstruation påverkar halva jordens befolkning. Ändå återstår mycket forskning och kunskap om hur menscykeln påverkar kvinnors hälsa och välbefinnande. Genom den app som Ida Stjernström och Ghia Yuson utvecklar, kommer kvinnor att få ökad kunskap och hjälp att anpassa sin kost och träning så det sker i samklang med menscykelns olika stadier. – Upp till 90 % av alla kvinnor upplever fysiska och/eller psykiska symptom under sin mens, säger Ida. Samtidigt är det över 40 % av dessa som inte svarar på de behandlingar som finns. Vårt syfte är att stärka kvinnor under hela deras menstruationscykel så att deras välmående förbättras.