Nyheter

Och de nominerade är…

De nominerade till Örebrogalan: Siva Arif, CoGO, gänget bakom Binary Brains samt Ahmed Mahdi, BAFE.

CoGO, Binary Brains och BAFE – där har du de nominerade till ”Årets innovation”, det vill säga priset som Inkubera årligen delar ut vid Örebrogalan.
– Det är som vanligt hård konkurrens överlag och tre riktigt starka kandidater som nu gått till final, säger Inkuberas vd, Fredrik Stenman.

CoGo kommer från Lindesberg, Binary Brains från Örebro och BAFE från Karlskoga, årets nominerade kommer från olika delar av länet.
– Det är stor spridning på flera sätt, menar Fredrik Stenman. De nominerade har olika bakgrund, ålder, kön och jobbar på helt olika marknader. CoGO vänder sig till konsumentmarknaden med en tjänst som främjar fysisk aktivitet, Binary Brain erbjuder bättre prognoser genom AI till en bred företagsmarknad och BAFE riktar sig till en internationell marknad för banktransfereringar. Alla säljer smarta digitala tjänster – det är väl i princip den enda likhet jag kan hitta.

Örebrogalan går av stapeln 11 mars på Conventum. Då måste ha juryn ha bestämt sig vem som tar hem det prestigefulla priset.
– Det är spännande. Vi har ännu inte framme vid ett beslut, säger Fredrik. Men oavsett vem det blir kommer det att bli ett innovativt företag med goda framtidsutsikter.

Dessa är företagen och juryns motiveringar:

CoGO
Med stark drivkraft har Siva Arif skapat CoGo som är en mobilapplikation som främjar fysisk aktivitet. Genom att utföra fysisk aktivitet omvandlas dina insatser till poäng som i sin tur kan bytas ut mot rabatter, erbjudanden och gratisprodukter hos lokala och nationella företag.

Binary Brains
AI on demand. Med hjälp av stora kunskaper inom statistik och tack vare kraften i AI, kan Binary Brains starka team gräva fram guldkornen i kundernas data och förvandla dem till träffsäkra förutsägelser om framtiden. På kundlistan finns bland andra Dormy, Live Nation och Caspeco.

BAFE
Med världen som marknad bygger Ahmed Mahdi en global och säker betalningstjänst som minskar handelsavgifter och knyter samman personer, banker och e-handlare. BAFE möjliggör banktransfereringar istället för kontokortsbetalning. En enorm marknad väntar!

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


fredag 19 augusti

Forskaren: ”JL Kemis desinfektionsmedel har bevisat bakteriedödande effekt mot multiresistenta bakterier.”

Inkubera-företagets JL Kemis produkt TT51 är inte bara ett effektivt och miljöklassat desinfektionsmedel för livsmedelsbranschen. Efter tester på Örebro universitet konstaterar docent Hazem Khalaf att det även är mycket effektivt mot e-koli och S. Aureus, den senare en multiresistent bakterie som fått högsta prioriterat av WHO. – TT51 tar död på både bakterierna, även när vid ganska hög utspädning, konstaterar Hazem Khalaf.

måndag 15 augusti

Här är årets SKAPA-finalister

Nu är 2022 års länsfinalister till SKAPA-priset – Sveriges största innovationstävling – utsedda. Tre finalister till ”stora” SKAPA-priset och tre till SKAPA-talang får 10 000 kr och har chans på ytterligare 15 000 kr om du skulle vinna länsfinalen 22 september på Örebro slott. Dessutom får vinnarna representera länet vid riksfinalen i november. – Vi är jättestolta över att nivån är så hög, säger Fredrik Stenman på Inkubera. Att välja ut de tre finalisterna i varje klass har varit ett tufft jobb för de båda jurygrupperna.

onsdag 22 juni

Binary Brains skriver avtal med PostNord TPL

Inkubera-företaget Binary Brains ska hjälpa PostNord TPL att optimera lagerhållningen på det nya 90 000 kvm stora centrallager utanför Norrköping. Binary Brains är experter på att med hjälp av AI skapa prognoser med hög träffsäkerhet åt sina kunder. Med Binary Brains hjälp kommer nu de 15 000 artiklarna i PostNord TPL:s lager att placeras optimalt för bästa möjliga logistiska flöde. I slutänden handlar det om att korta PostNords leveranstider. – Det är med stolthet och glädje Binary Brains är legobiten som möjliggör för PostNord TPL att ta nästa steg i att optimera sin lagerverksamhet, säger vd Jacob Kihlbaum i ett pressmeddelande.

torsdag 16 juni

14 av 18 företag ger Inkubera högsta möjliga betyg

Inkubera har genomfört sin årliga kundundersökning bland de företag som fanns i Inkubatorn under 2021. Av 24 bolag, svarade 18 på den utskickade enkäten och 14 av företaget gav betyget 10 av 10 möjliga på frågan ”I vilken grad skulle du rekommendera Inkubera till en kollega eller vän?”. I stort sett samtliga företag menar dessutom att Inkubera bidragit positivt till deras utveckling. – Givetvis är det mycket glada över att företagen är nöjda med den stöttning de får, säger vd Fredrik Stenman.