Och de nominerade är…

De nominerade till Örebrogalan: Siva Arif, CoGO, gänget bakom Binary Brains samt Ahmed Mahdi, BAFE.

CoGO, Binary Brains och BAFE – där har du de nominerade till ”Årets innovation”, det vill säga priset som Inkubera årligen delar ut vid Örebrogalan.
– Det är som vanligt hård konkurrens överlag och tre riktigt starka kandidater som nu gått till final, säger Inkuberas vd, Fredrik Stenman.

CoGo kommer från Lindesberg, Binary Brains från Örebro och BAFE från Karlskoga, årets nominerade kommer från olika delar av länet.
– Det är stor spridning på flera sätt, menar Fredrik Stenman. De nominerade har olika bakgrund, ålder, kön och jobbar på helt olika marknader. CoGO vänder sig till konsumentmarknaden med en tjänst som främjar fysisk aktivitet, Binary Brain erbjuder bättre prognoser genom AI till en bred företagsmarknad och BAFE riktar sig till en internationell marknad för banktransfereringar. Alla säljer smarta digitala tjänster – det är väl i princip den enda likhet jag kan hitta.

Örebrogalan går av stapeln 11 mars på Conventum. Då måste ha juryn ha bestämt sig vem som tar hem det prestigefulla priset.
– Det är spännande. Vi har ännu inte framme vid ett beslut, säger Fredrik. Men oavsett vem det blir kommer det att bli ett innovativt företag med goda framtidsutsikter.

Dessa är företagen och juryns motiveringar:

CoGO
Med stark drivkraft har Siva Arif skapat CoGo som är en mobilapplikation som främjar fysisk aktivitet. Genom att utföra fysisk aktivitet omvandlas dina insatser till poäng som i sin tur kan bytas ut mot rabatter, erbjudanden och gratisprodukter hos lokala och nationella företag.

Binary Brains
AI on demand. Med hjälp av stora kunskaper inom statistik och tack vare kraften i AI, kan Binary Brains starka team gräva fram guldkornen i kundernas data och förvandla dem till träffsäkra förutsägelser om framtiden. På kundlistan finns bland andra Dormy, Live Nation och Caspeco.

BAFE
Med världen som marknad bygger Ahmed Mahdi en global och säker betalningstjänst som minskar handelsavgifter och knyter samman personer, banker och e-handlare. BAFE möjliggör banktransfereringar istället för kontokortsbetalning. En enorm marknad väntar!

måndag 20 januari