Nyheter

Och de nominerade är…

De nominerade till Örebrogalan: Siva Arif, CoGO, gänget bakom Binary Brains samt Ahmed Mahdi, BAFE.

CoGO, Binary Brains och BAFE – där har du de nominerade till ”Årets innovation”, det vill säga priset som Inkubera årligen delar ut vid Örebrogalan.
– Det är som vanligt hård konkurrens överlag och tre riktigt starka kandidater som nu gått till final, säger Inkuberas vd, Fredrik Stenman.

CoGo kommer från Lindesberg, Binary Brains från Örebro och BAFE från Karlskoga, årets nominerade kommer från olika delar av länet.
– Det är stor spridning på flera sätt, menar Fredrik Stenman. De nominerade har olika bakgrund, ålder, kön och jobbar på helt olika marknader. CoGO vänder sig till konsumentmarknaden med en tjänst som främjar fysisk aktivitet, Binary Brain erbjuder bättre prognoser genom AI till en bred företagsmarknad och BAFE riktar sig till en internationell marknad för banktransfereringar. Alla säljer smarta digitala tjänster – det är väl i princip den enda likhet jag kan hitta.

Örebrogalan går av stapeln 11 mars på Conventum. Då måste ha juryn ha bestämt sig vem som tar hem det prestigefulla priset.
– Det är spännande. Vi har ännu inte framme vid ett beslut, säger Fredrik. Men oavsett vem det blir kommer det att bli ett innovativt företag med goda framtidsutsikter.

Dessa är företagen och juryns motiveringar:

CoGO
Med stark drivkraft har Siva Arif skapat CoGo som är en mobilapplikation som främjar fysisk aktivitet. Genom att utföra fysisk aktivitet omvandlas dina insatser till poäng som i sin tur kan bytas ut mot rabatter, erbjudanden och gratisprodukter hos lokala och nationella företag.

Binary Brains
AI on demand. Med hjälp av stora kunskaper inom statistik och tack vare kraften i AI, kan Binary Brains starka team gräva fram guldkornen i kundernas data och förvandla dem till träffsäkra förutsägelser om framtiden. På kundlistan finns bland andra Dormy, Live Nation och Caspeco.

BAFE
Med världen som marknad bygger Ahmed Mahdi en global och säker betalningstjänst som minskar handelsavgifter och knyter samman personer, banker och e-handlare. BAFE möjliggör banktransfereringar istället för kontokortsbetalning. En enorm marknad väntar!

måndag 20 januari

Nyheter


torsdag 18 februari

Mattias motverkar världssvälten med ny hållbar metod för fiskodling

Fiskodling är världens snabbast växande livsmedelssektor, men innebär i regel stor miljöbelastning. I samband med sin kandidatuppsats vid Örebro universitet fick Mattias Djurstedt kontakt med två världsledande auktoriteter inom området. Tillsammans startade de bolaget Nära & Naturlig för att kunna lansera en ny hållbar modell för fiskodling. – Min roll är att vara entreprenören som verkställer de andra delägarnas unika lösningar, säger Mattias. Tillsammans vill vi göra skillnad för jordens livsmedelsförsörjning på ett hållbart sätt.

måndag 1 februari

Flipp eller flopp – Binary Brains förutser nya produkters potential

Binary Brains är Örebroföretaget som har svart bälte i att bygga intelligenta prognoser med hjälp av AI. Den senaste tillämpningen av företagets teknik, är en lösning på dagligvarubranschens kanske tuffaste utmaning – produktlanseringar. – Upp emot nio av tio lanseringar är floppar historiskt sett, säger vd Jacob Kihlbaum. Vi har skapat en modell som visar vad som krävs för att en ny produkt ska lyckas.

måndag 25 januari

MadePerfect – som ett Hotels.com för företagstjänster

Städning, kontorslokaler, kontorsutrustning – en stor del av företagens utgifter består av varor och tjänster som stöttar verksamheten, men som inte direkt påverkar resultatet. Eftersom företagens kunskap och engagemang i regel är lågt innebär det ofta för låg kvalitet till för höga priser. Med nystartade MadePerfect vill Stybjörn Swenzén ändra på det. Lösningen är matchningsplattform för produkter och stödtjänster – ungefär som en bokningssida för hotell på nätet. – Vi vill ge köparna god överblick så att de kan göra bättre inköp, säger Styrbjörn. Den respons vi hittills fått är fantastiskt, både från säljar- och från köparleden.

torsdag 21 januari

Sista 9 växer och tar in 1 mkr i nytt kapital

Sista 9 är golfappen som gör det möjligt att boka golfbanornas sista nio hål. Det innebär att spelarna i högre utsträckning kan komma ut på banan samtidigt som golfklubbarna kan öka såväl beläggning som intäkter. – Under 2020 fick många nya kunder, säger vd:n och grundaren Hannes Rydell, 21. Nu kliver nya ägare in och skjuter till drygt 1 mkr. Investeringen gör att vi kan göra vår produkt ännu bättre och kan fortsätta växa.