Nyheter

Nytt Inkuberabolag belönar avstängd mobil

Plockd

Med nya appen Plockd samlar studenter och lärare poäng genom att stänga av sin mobil. Poäng som sedan ger rabatter i både butiker och på olika restauranger. Nu tas idén in i Inkubera.
–Appen har redan laddats ner av flera tusen personer, säger Lisa Nilsson, prospectansvarig på Inkubera.

Med appen Plockd ska studenter och lärare på universitet bättre kunna fokusera på skola och jobb – och samtidigt samla poäng. Desto längre du låter din mobil vara avstängd, ju fler poäng samlar du ihop. Du använder sedan dina poäng för att få rabatterande priser i bland annat flera utvalda butiker.

Bakom innovationen står Örebrostudenten Adam Jafer och de två alumnerna från Örebro universitet – Göte Brunasso och Christoffer Nordström. Ett engagerat team med fullt fokus på sina användare.
–  Det här är ett team som har en stor nyfikenhet kring hur motivation och belöning påverkar vårt faktiska beteende. Samtidigt besitter de en stor teknisk kompetens. Det ska bli väldigt spännande att följa dem i Inkubera, säger Lisa Nilsson.

 

 

 

torsdag 2 februari

Nyheter


tisdag 14 september

Årets länsvinnare av SKAPA-priset

Lisa Hasselblad och Jens Björkander på Sequrifid (SKAPA-priset) och Mattias Djurstedt på Nära & Naturligt (SKAPA talang) – så heter årets länsvinnare. – Egentligen skulle man vilja ut priser till alla finalister, säger landshövding Maria Larsson som överräckte checkarna på 30 000 kr till vinnarna. Men jag övertygad om att vi kommer att höra talas om dem allihop i framtiden.

tisdag 14 september

Här är finalisterna i ”stora” Skapa-priset

Träffa Jimmy Lundström på JL Kemi, Lisa Hasselgren på Securifid samt Magnus Engholm och Christian Edwertz på Envivo. De har samtliga gått till final i årets upplaga av SKAPA-priset och vunnit 10 000 kr. Vinnaren får ytterligare 20 000 kr och dessutom chansen att representera länet vid den stora riksfinalen i november.

torsdag 2 september

Möt finalisterna i Skapa-talang

Anton och Viktor på ProPractice, Mattias på Nära & Naturligt och Oskar på Lyllos Entertainmnet är årets finalister i SKAPA talang i Örebro län. Alla företag har genom sin finalplats vunnit 10 000 kr. Vinnaren av länsfinalen 14 september får 30 000 kr samt en plats i den nationella tävlingen som avgörs i Stockholm i november. Möt alla länsfinalisterna och hör dem berätta om sin ide? Vem tror du kommer att utses som vinnare?

torsdag 19 augusti

Skapa-pris-finalisterna är utsedda

Nu är länsfinalisterna till SKAPA-priset – Sveriges största innovationstävling – utsedda. Tre finalister till ”stora” SKAPA-priset och tre till SKAPA-talang tävlar om 30 000 kr vardera. Dessutom får vinnarna representera länet vid riksfinalen i november. – Som vanligt har vi ett starkt startfält och de två jurygrupperna hade ett styvt jobb att välja ut finalisterna, säger Fredrik Stenman, vd på Inkubera. 14 september får vinnarna motta priset ur landshövding Maria Larssons hand på Örebro slott.