Nyheter

Nya kunder och spännande forskningsprojekt för EMBRACE

EMBRACE är ett digitalt verktyg för att kartlägga, analysera och förebygga brott. Verktyget hjälper kommuner att i samarbete med polisen och fastighetsbolag skapa större trygghet för innevånarna. Mycket positivt har hänt de senaste veckorna och nu ser grundaren, Henrik Andershed, fram emot ett fortsatt spännande 2020.

MSB har nu beviljat en ansökan om finansiering till ett nytt forskningsprojekt som EMBRACE ska driva tillsammans med Högskolan i Skövde, polisen och fyra närliggande kommuner. Finansieringen är på 2,5 mkr.
– Projektet innebär en chans att få EMBRACE analyserat i grunden av oberoende forskare, säger Henrik Andershed. Dessutom innebär det möjligheter för att oss att vidareutveckla systemet, bland annat genom att automatisera dataöverföringen mellan räddningstjänsten och EMBRACE.

Den senaste veckorna har även inneburit  en ökad kundtillströmning då Eskilstuna, Köping, Västerås, Västra Hisingen, Upplands Bro och Katrineholm blivit nya kunder.
– Vi har gått från 2 kunder till 15 på ganska kort tid. En enda kund är en stor sak för oss eftersom vi ju blir kundens/kommunens totalleverantör av system och kompetensstöd för brottsförebyggande och trygghetsfrämjande arbete.  Ofta har vi flera hundra användare i varje kommun, berättar Henrik.

Utvecklingen fortsätter även detta år.
– Under 2020 är vi övertygade om att vi kommer ha minst 20 kommuner som använder EMBRACE. I samtliga fall kommer vårt verktyg att hjälpa dem att förebygga brott och otrygghet på ett effektivare sätt. Antalet kunder kommer att vara lagom stort för oss att jobba med och lyssna på för vår vidareutveckling. På sikt är målsättningen att alla kommuner i Sverige ska använda vårt system, säger Henrik.

 

onsdag 8 januari

Nyheter


torsdag 18 februari

Mattias motverkar världssvälten med ny hållbar metod för fiskodling

Fiskodling är världens snabbast växande livsmedelssektor, men innebär i regel stor miljöbelastning. I samband med sin kandidatuppsats vid Örebro universitet fick Mattias Djurstedt kontakt med två världsledande auktoriteter inom området. Tillsammans startade de bolaget Nära & Naturlig för att kunna lansera en ny hållbar modell för fiskodling. – Min roll är att vara entreprenören som verkställer de andra delägarnas unika lösningar, säger Mattias. Tillsammans vill vi göra skillnad för jordens livsmedelsförsörjning på ett hållbart sätt.

måndag 1 februari

Flipp eller flopp – Binary Brains förutser nya produkters potential

Binary Brains är Örebroföretaget som har svart bälte i att bygga intelligenta prognoser med hjälp av AI. Den senaste tillämpningen av företagets teknik, är en lösning på dagligvarubranschens kanske tuffaste utmaning – produktlanseringar. – Upp emot nio av tio lanseringar är floppar historiskt sett, säger vd Jacob Kihlbaum. Vi har skapat en modell som visar vad som krävs för att en ny produkt ska lyckas.

måndag 25 januari

MadePerfect – som ett Hotels.com för företagstjänster

Städning, kontorslokaler, kontorsutrustning – en stor del av företagens utgifter består av varor och tjänster som stöttar verksamheten, men som inte direkt påverkar resultatet. Eftersom företagens kunskap och engagemang i regel är lågt innebär det ofta för låg kvalitet till för höga priser. Med nystartade MadePerfect vill Stybjörn Swenzén ändra på det. Lösningen är matchningsplattform för produkter och stödtjänster – ungefär som en bokningssida för hotell på nätet. – Vi vill ge köparna god överblick så att de kan göra bättre inköp, säger Styrbjörn. Den respons vi hittills fått är fantastiskt, både från säljar- och från köparleden.

torsdag 21 januari

Sista 9 växer och tar in 1 mkr i nytt kapital

Sista 9 är golfappen som gör det möjligt att boka golfbanornas sista nio hål. Det innebär att spelarna i högre utsträckning kan komma ut på banan samtidigt som golfklubbarna kan öka såväl beläggning som intäkter. – Under 2020 fick många nya kunder, säger vd:n och grundaren Hannes Rydell, 21. Nu kliver nya ägare in och skjuter till drygt 1 mkr. Investeringen gör att vi kan göra vår produkt ännu bättre och kan fortsätta växa.