Nyheter

Nya kunder och spännande forskningsprojekt för EMBRACE

EMBRACE är ett digitalt verktyg för att kartlägga, analysera och förebygga brott. Verktyget hjälper kommuner att i samarbete med polisen och fastighetsbolag skapa större trygghet för innevånarna. Mycket positivt har hänt de senaste veckorna och nu ser grundaren, Henrik Andershed, fram emot ett fortsatt spännande 2020.

MSB har nu beviljat en ansökan om finansiering till ett nytt forskningsprojekt som EMBRACE ska driva tillsammans med Högskolan i Skövde, polisen och fyra närliggande kommuner. Finansieringen är på 2,5 mkr.
– Projektet innebär en chans att få EMBRACE analyserat i grunden av oberoende forskare, säger Henrik Andershed. Dessutom innebär det möjligheter för att oss att vidareutveckla systemet, bland annat genom att automatisera dataöverföringen mellan räddningstjänsten och EMBRACE.

Den senaste veckorna har även inneburit  en ökad kundtillströmning då Eskilstuna, Köping, Västerås, Västra Hisingen, Upplands Bro och Katrineholm blivit nya kunder.
– Vi har gått från 2 kunder till 15 på ganska kort tid. En enda kund är en stor sak för oss eftersom vi ju blir kundens/kommunens totalleverantör av system och kompetensstöd för brottsförebyggande och trygghetsfrämjande arbete.  Ofta har vi flera hundra användare i varje kommun, berättar Henrik.

Utvecklingen fortsätter även detta år.
– Under 2020 är vi övertygade om att vi kommer ha minst 20 kommuner som använder EMBRACE. I samtliga fall kommer vårt verktyg att hjälpa dem att förebygga brott och otrygghet på ett effektivare sätt. Antalet kunder kommer att vara lagom stort för oss att jobba med och lyssna på för vår vidareutveckling. På sikt är målsättningen att alla kommuner i Sverige ska använda vårt system, säger Henrik.

 

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


fredag 19 augusti

Forskaren: ”JL Kemis desinfektionsmedel har bevisat bakteriedödande effekt mot multiresistenta bakterier.”

Inkubera-företagets JL Kemis produkt TT51 är inte bara ett effektivt och miljöklassat desinfektionsmedel för livsmedelsbranschen. Efter tester på Örebro universitet konstaterar docent Hazem Khalaf att det även är mycket effektivt mot e-koli och S. Aureus, den senare en multiresistent bakterie som fått högsta prioriterat av WHO. – TT51 tar död på både bakterierna, även när vid ganska hög utspädning, konstaterar Hazem Khalaf.

måndag 15 augusti

Här är årets SKAPA-finalister

Nu är 2022 års länsfinalister till SKAPA-priset – Sveriges största innovationstävling – utsedda. Tre finalister till ”stora” SKAPA-priset och tre till SKAPA-talang får 10 000 kr och har chans på ytterligare 15 000 kr om du skulle vinna länsfinalen 22 september på Örebro slott. Dessutom får vinnarna representera länet vid riksfinalen i november. – Vi är jättestolta över att nivån är så hög, säger Fredrik Stenman på Inkubera. Att välja ut de tre finalisterna i varje klass har varit ett tufft jobb för de båda jurygrupperna.

onsdag 22 juni

Binary Brains skriver avtal med PostNord TPL

Inkubera-företaget Binary Brains ska hjälpa PostNord TPL att optimera lagerhållningen på det nya 90 000 kvm stora centrallager utanför Norrköping. Binary Brains är experter på att med hjälp av AI skapa prognoser med hög träffsäkerhet åt sina kunder. Med Binary Brains hjälp kommer nu de 15 000 artiklarna i PostNord TPL:s lager att placeras optimalt för bästa möjliga logistiska flöde. I slutänden handlar det om att korta PostNords leveranstider. – Det är med stolthet och glädje Binary Brains är legobiten som möjliggör för PostNord TPL att ta nästa steg i att optimera sin lagerverksamhet, säger vd Jacob Kihlbaum i ett pressmeddelande.

torsdag 16 juni

14 av 18 företag ger Inkubera högsta möjliga betyg

Inkubera har genomfört sin årliga kundundersökning bland de företag som fanns i Inkubatorn under 2021. Av 24 bolag, svarade 18 på den utskickade enkäten och 14 av företaget gav betyget 10 av 10 möjliga på frågan ”I vilken grad skulle du rekommendera Inkubera till en kollega eller vän?”. I stort sett samtliga företag menar dessutom att Inkubera bidragit positivt till deras utveckling. – Givetvis är det mycket glada över att företagen är nöjda med den stöttning de får, säger vd Fredrik Stenman.