Nya kunder och spännande forskningsprojekt för EMBRACE

EMBRACE är ett digitalt verktyg för att kartlägga, analysera och förebygga brott. Verktyget hjälper kommuner att i samarbete med polisen och fastighetsbolag skapa större trygghet för innevånarna. Mycket positivt har hänt de senaste veckorna och nu ser grundaren, Henrik Andershed, fram emot ett fortsatt spännande 2020.

MSB har nu beviljat en ansökan om finansiering till ett nytt forskningsprojekt som EMBRACE ska driva tillsammans med Högskolan i Skövde, polisen och fyra närliggande kommuner. Finansieringen är på 2,5 mkr.
– Projektet innebär en chans att få EMBRACE analyserat i grunden av oberoende forskare, säger Henrik Andershed. Dessutom innebär det möjligheter för att oss att vidareutveckla systemet, bland annat genom att automatisera dataöverföringen mellan räddningstjänsten och EMBRACE.

Den senaste veckorna har även inneburit  en ökad kundtillströmning då Eskilstuna, Köping, Västerås, Västra Hisingen, Upplands Bro och Katrineholm blivit nya kunder.
– Vi har gått från 2 kunder till 15 på ganska kort tid. En enda kund är en stor sak för oss eftersom vi ju blir kundens/kommunens totalleverantör av system och kompetensstöd för brottsförebyggande och trygghetsfrämjande arbete.  Ofta har vi flera hundra användare i varje kommun, berättar Henrik.

Utvecklingen fortsätter även detta år.
– Under 2020 är vi övertygade om att vi kommer ha minst 20 kommuner som använder EMBRACE. I samtliga fall kommer vårt verktyg att hjälpa dem att förebygga brott och otrygghet på ett effektivare sätt. Antalet kunder kommer att vara lagom stort för oss att jobba med och lyssna på för vår vidareutveckling. På sikt är målsättningen att alla kommuner i Sverige ska använda vårt system, säger Henrik.

 

onsdag 8 januari