Nyheter

Ny vd till start-up i Karlskoga

Aerestus1
Nya VD:n  för Aerestus, Suzanne Roos Högfeldt flankeras här av Tomas Jenneborg

Nystartade Karlskogabolaget Aerestus tar in Inkubera-coachen Suzanne Roos Högfeldt som ny VD.
–Det känns spännande att få vara med på den här resan redan från början. Aerestus har alla förutsättningar att bli en tongivande aktör i sin bransch, säger Suzanne Roos Högfeldt.

Aerestus tillverkar kompletta mobila undercentraler för uppvärmning och varmvatten med luft/vatten-teknik till större fastigheter och tillfälliga anläggningar. Den mobila undercentralen ansluts direkt till fastighetens vattenburna system och kan då exempelvis enkelt ersätta en traditionell oljeeldad panna. Resultatet blir stora investerings -och driftsekonomiska fördelar.
–Med vår mobila undercentral slipper man binda upp sig mot de större energileverantörerna, och produktens funktioner ger stora besparingar, både ekonomiskt och miljömässigt, för våra slutanvändare. Vi tror och hoppas på en snabb tillväxt med god lönsamhet, säger Suzanne Roos Högfeldt.

Inkubera, som hade ett finger med i rekryteringen av Suzanne, ser stor potential i bolaget och tror Suzanne Roos Högfeldt kommer att bli en stark bidragande kraft till start-up bolagets framtida tillväxt.
–Aerestus är ett cleantech-bolag (miljöbolag) som har alla förutsättningar att förändra en marknad som är i stort behov av nya lösningar. Suzannes stora engagemang för produkten i kombination med hennes nätverk och erfarenheter av sälj kommer bli värdefulla för bolaget, säger Inkuberas Prospectansvarige Lisa Nilsson.

 

onsdag 17 maj

Nyheter


tisdag 14 september

Årets länsvinnare av SKAPA-priset

Lisa Hasselblad och Jens Björkander på Sequrifid (SKAPA-priset) och Mattias Djurstedt på Nära & Naturligt (SKAPA talang) – så heter årets länsvinnare. – Egentligen skulle man vilja ut priser till alla finalister, säger landshövding Maria Larsson som överräckte checkarna på 30 000 kr till vinnarna. Men jag övertygad om att vi kommer att höra talas om dem allihop i framtiden.

tisdag 14 september

Här är finalisterna i ”stora” Skapa-priset

Träffa Jimmy Lundström på JL Kemi, Lisa Hasselgren på Securifid samt Magnus Engholm och Christian Edwertz på Envivo. De har samtliga gått till final i årets upplaga av SKAPA-priset och vunnit 10 000 kr. Vinnaren får ytterligare 20 000 kr och dessutom chansen att representera länet vid den stora riksfinalen i november.

torsdag 2 september

Möt finalisterna i Skapa-talang

Anton och Viktor på ProPractice, Mattias på Nära & Naturligt och Oskar på Lyllos Entertainmnet är årets finalister i SKAPA talang i Örebro län. Alla företag har genom sin finalplats vunnit 10 000 kr. Vinnaren av länsfinalen 14 september får 30 000 kr samt en plats i den nationella tävlingen som avgörs i Stockholm i november. Möt alla länsfinalisterna och hör dem berätta om sin ide? Vem tror du kommer att utses som vinnare?

torsdag 19 augusti

Skapa-pris-finalisterna är utsedda

Nu är länsfinalisterna till SKAPA-priset – Sveriges största innovationstävling – utsedda. Tre finalister till ”stora” SKAPA-priset och tre till SKAPA-talang tävlar om 30 000 kr vardera. Dessutom får vinnarna representera länet vid riksfinalen i november. – Som vanligt har vi ett starkt startfält och de två jurygrupperna hade ett styvt jobb att välja ut finalisterna, säger Fredrik Stenman, vd på Inkubera. 14 september får vinnarna motta priset ur landshövding Maria Larssons hand på Örebro slott.