Nyheter

Ny vd till start-up i Karlskoga

Aerestus1
Nya VD:n  för Aerestus, Suzanne Roos Högfeldt flankeras här av Tomas Jenneborg

Nystartade Karlskogabolaget Aerestus tar in Inkubera-coachen Suzanne Roos Högfeldt som ny VD.
–Det känns spännande att få vara med på den här resan redan från början. Aerestus har alla förutsättningar att bli en tongivande aktör i sin bransch, säger Suzanne Roos Högfeldt.

Aerestus tillverkar kompletta mobila undercentraler för uppvärmning och varmvatten med luft/vatten-teknik till större fastigheter och tillfälliga anläggningar. Den mobila undercentralen ansluts direkt till fastighetens vattenburna system och kan då exempelvis enkelt ersätta en traditionell oljeeldad panna. Resultatet blir stora investerings -och driftsekonomiska fördelar.
–Med vår mobila undercentral slipper man binda upp sig mot de större energileverantörerna, och produktens funktioner ger stora besparingar, både ekonomiskt och miljömässigt, för våra slutanvändare. Vi tror och hoppas på en snabb tillväxt med god lönsamhet, säger Suzanne Roos Högfeldt.

Inkubera, som hade ett finger med i rekryteringen av Suzanne, ser stor potential i bolaget och tror Suzanne Roos Högfeldt kommer att bli en stark bidragande kraft till start-up bolagets framtida tillväxt.
–Aerestus är ett cleantech-bolag (miljöbolag) som har alla förutsättningar att förändra en marknad som är i stort behov av nya lösningar. Suzannes stora engagemang för produkten i kombination med hennes nätverk och erfarenheter av sälj kommer bli värdefulla för bolaget, säger Inkuberas Prospectansvarige Lisa Nilsson.

 

onsdag 17 maj

Nyheter


torsdag 18 februari

Mattias motverkar världssvälten med ny hållbar metod för fiskodling

Fiskodling är världens snabbast växande livsmedelssektor, men innebär i regel stor miljöbelastning. I samband med sin kandidatuppsats vid Örebro universitet fick Mattias Djurstedt kontakt med två världsledande auktoriteter inom området. Tillsammans startade de bolaget Nära & Naturlig för att kunna lansera en ny hållbar modell för fiskodling. – Min roll är att vara entreprenören som verkställer de andra delägarnas unika lösningar, säger Mattias. Tillsammans vill vi göra skillnad för jordens livsmedelsförsörjning på ett hållbart sätt.

måndag 1 februari

Flipp eller flopp – Binary Brains förutser nya produkters potential

Binary Brains är Örebroföretaget som har svart bälte i att bygga intelligenta prognoser med hjälp av AI. Den senaste tillämpningen av företagets teknik, är en lösning på dagligvarubranschens kanske tuffaste utmaning – produktlanseringar. – Upp emot nio av tio lanseringar är floppar historiskt sett, säger vd Jacob Kihlbaum. Vi har skapat en modell som visar vad som krävs för att en ny produkt ska lyckas.

måndag 25 januari

MadePerfect – som ett Hotels.com för företagstjänster

Städning, kontorslokaler, kontorsutrustning – en stor del av företagens utgifter består av varor och tjänster som stöttar verksamheten, men som inte direkt påverkar resultatet. Eftersom företagens kunskap och engagemang i regel är lågt innebär det ofta för låg kvalitet till för höga priser. Med nystartade MadePerfect vill Stybjörn Swenzén ändra på det. Lösningen är matchningsplattform för produkter och stödtjänster – ungefär som en bokningssida för hotell på nätet. – Vi vill ge köparna god överblick så att de kan göra bättre inköp, säger Styrbjörn. Den respons vi hittills fått är fantastiskt, både från säljar- och från köparleden.

torsdag 21 januari

Sista 9 växer och tar in 1 mkr i nytt kapital

Sista 9 är golfappen som gör det möjligt att boka golfbanornas sista nio hål. Det innebär att spelarna i högre utsträckning kan komma ut på banan samtidigt som golfklubbarna kan öka såväl beläggning som intäkter. – Under 2020 fick många nya kunder, säger vd:n och grundaren Hannes Rydell, 21. Nu kliver nya ägare in och skjuter till drygt 1 mkr. Investeringen gör att vi kan göra vår produkt ännu bättre och kan fortsätta växa.