Nyheter

Notyfile – det dominerande säljverktyget inom telekombranschen

Joakim Malmgren, Notyfile

Örebroföretaget Notyfile har sedan starten 2017 blivit tydlig marknadsledare inom säljverktyg för telekombranschen. Men egentligen är Notyfile mer än ett säljverktyg. Notyfile hjälper säljare att få kontroll genom hela säljcykeln – från den första kundbearbetning till dess att avtal går ut och ska förnyas.
– Jag studerade det som fanns på marknaden, men hittade inget system riktigt höll måttet, säger företagets grundare Joakim Malmgren. Jag vågar påstå att vi nu har det enklaste och bästa systemet för alla säljorganisationer som skriver avtal med sina kunder.

Joakim har tidigare bland annat jobbat med försäljning av telefonabonnemang till företag. En lärdom från branschen var att mycket energi lades på att få in kunder, men att många dessvärre missade att höra av sig till kunderna i tid när avtalen behövde förnyas.
– Generellt har säljare tyvärr dålig koll på de avtal de tecknat med kunderna, säger han. Det gör att de förlorar många kunder helt i onödan.

De fem säljverktyg, eller CRM-system som de också kallas, som Joakim gick igenom innan starten, hade alla sina brister och förtjänster. Joakim plockade det bästa från varje system och skapade ett system så som han själv skulle vilja ha det. Dessutom lade han till funktionen som gör att säljare får järnkoll på när avtalet med respektive kund bör förnyas, samt en funktion för enkel avtalssignering.
– Notyfile är nischat mot försäljning som leder till att ett avtal skrivs mellan säljare och köpare. Det är här vi har våra tydligaste fördelar jämfört med andra system.

När Joakim startade Notyfile 2017 var hans främsta fokus att utveckla programvaran. Men så snart den var på plats, var intresset från telekombranschen mycket stort. Idag är marknadsandelen nära 80 % och rikstäckande kedjor som Dialect och Ringup är kunder. Den höga marknadsandelen gör förstås att tillväxtmöjligheterna i nischen är starkt begränsade.
– Jag kom snabbt till ett vägskäl. Jag ville växa, men visste inte hur. Det var då jag kontaktade Inkubera.

Sedan i april har Notyfile varit ett Inkubera-bolag med en egen affärscoach.
– Jag är supernöjd med Inkubera och med min affärscoach, Sara Lemke. Tillsammans har vi skapat en strategi för vägen framåt. Den innebär såväl att växa inom närliggande branscher så som IT och copy/print samt en exportsatsning. De senaste sex månaderna har vi mer än fördubblat vår försäljning. Just nu håller vi på att bygga en säljorganisation för att skapa förutsättningarna för en fortsatt snabb och långsiktig tillväxt.

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


fredag 19 augusti

Forskaren: ”JL Kemis desinfektionsmedel har bevisat bakteriedödande effekt mot multiresistenta bakterier.”

Inkubera-företagets JL Kemis produkt TT51 är inte bara ett effektivt och miljöklassat desinfektionsmedel för livsmedelsbranschen. Efter tester på Örebro universitet konstaterar docent Hazem Khalaf att det även är mycket effektivt mot e-koli och S. Aureus, den senare en multiresistent bakterie som fått högsta prioriterat av WHO. – TT51 tar död på både bakterierna, även när vid ganska hög utspädning, konstaterar Hazem Khalaf.

måndag 15 augusti

Här är årets SKAPA-finalister

Nu är 2022 års länsfinalister till SKAPA-priset – Sveriges största innovationstävling – utsedda. Tre finalister till ”stora” SKAPA-priset och tre till SKAPA-talang får 10 000 kr och har chans på ytterligare 15 000 kr om du skulle vinna länsfinalen 22 september på Örebro slott. Dessutom får vinnarna representera länet vid riksfinalen i november. – Vi är jättestolta över att nivån är så hög, säger Fredrik Stenman på Inkubera. Att välja ut de tre finalisterna i varje klass har varit ett tufft jobb för de båda jurygrupperna.

onsdag 22 juni

Binary Brains skriver avtal med PostNord TPL

Inkubera-företaget Binary Brains ska hjälpa PostNord TPL att optimera lagerhållningen på det nya 90 000 kvm stora centrallager utanför Norrköping. Binary Brains är experter på att med hjälp av AI skapa prognoser med hög träffsäkerhet åt sina kunder. Med Binary Brains hjälp kommer nu de 15 000 artiklarna i PostNord TPL:s lager att placeras optimalt för bästa möjliga logistiska flöde. I slutänden handlar det om att korta PostNords leveranstider. – Det är med stolthet och glädje Binary Brains är legobiten som möjliggör för PostNord TPL att ta nästa steg i att optimera sin lagerverksamhet, säger vd Jacob Kihlbaum i ett pressmeddelande.

torsdag 16 juni

14 av 18 företag ger Inkubera högsta möjliga betyg

Inkubera har genomfört sin årliga kundundersökning bland de företag som fanns i Inkubatorn under 2021. Av 24 bolag, svarade 18 på den utskickade enkäten och 14 av företaget gav betyget 10 av 10 möjliga på frågan ”I vilken grad skulle du rekommendera Inkubera till en kollega eller vän?”. I stort sett samtliga företag menar dessutom att Inkubera bidragit positivt till deras utveckling. – Givetvis är det mycket glada över att företagen är nöjda med den stöttning de får, säger vd Fredrik Stenman.