Nyheter

Möt finalisterna i Skapa-talang

Detta är årets finalister i SKAPA-talang i Örebro län. Skapa talang vänder sig till de personer som är högst 30 år. (Finalisterna redovisas utan inbördes ordning.)


ProPractize
Anton Moström och Viktor Williamsson på ProPractize har utvecklat en app som hjälper engagerade golfare att träna som ett proffs.

Anton och Viktor förklarar idén bakom ProPractize.

Nära & Naturligt
Mattias Djurstedt på Nära & Naturligt har utvecklat en metod att odla fisk på ett hållbart sätt. Att producera proteinrik mat utan negativ miljöpåverkan är en stor utmaning.

Mattias har stora planer för Nära & Naturligt.

Lyllos Enterainment
Oskar Isaksson på Lyllos Entertainment har utvecklat en streamingtjänst som gör det lättare för personer med funktionsnedsättning att ta del av film och tv-serier.

Med Lyllos Entertainment vill Oskar göra skillnad för dem med funktionsnedsättning.

Länsvinnarna av Skapa priset och Skapa talang meddelas 14 september på Örebro slott.

torsdag 2 september

Nyheter


tisdag 14 september

Årets länsvinnare av SKAPA-priset

Lisa Hasselblad och Jens Björkander på Sequrifid (SKAPA-priset) och Mattias Djurstedt på Nära & Naturligt (SKAPA talang) – så heter årets länsvinnare. – Egentligen skulle man vilja ut priser till alla finalister, säger landshövding Maria Larsson som överräckte checkarna på 30 000 kr till vinnarna. Men jag övertygad om att vi kommer att höra talas om dem allihop i framtiden.

tisdag 14 september

Här är finalisterna i ”stora” Skapa-priset

Träffa Jimmy Lundström på JL Kemi, Lisa Hasselgren på Securifid samt Magnus Engholm och Christian Edwertz på Envivo. De har samtliga gått till final i årets upplaga av SKAPA-priset och vunnit 10 000 kr. Vinnaren får ytterligare 20 000 kr och dessutom chansen att representera länet vid den stora riksfinalen i november.

torsdag 19 augusti

Skapa-pris-finalisterna är utsedda

Nu är länsfinalisterna till SKAPA-priset – Sveriges största innovationstävling – utsedda. Tre finalister till ”stora” SKAPA-priset och tre till SKAPA-talang tävlar om 30 000 kr vardera. Dessutom får vinnarna representera länet vid riksfinalen i november. – Som vanligt har vi ett starkt startfält och de två jurygrupperna hade ett styvt jobb att välja ut finalisterna, säger Fredrik Stenman, vd på Inkubera. 14 september får vinnarna motta priset ur landshövding Maria Larssons hand på Örebro slott.

onsdag 9 juni

Envivo växer: ”Förvånansvärt hög hit rate i vår kundbearbetning”

För ganska exakt sex månader sedan bildades Envivo, ett företag som vill ändra tankesättet kring kontorsinredning. Företagets affärsmodell bygger på drömmen om ”det cirkulära kontoret”. I stället för att företag ska behöva köpa nya möbler och slänga de gamla när behoven förändras, erbjuder Envivo ändamålsenlig inredning mot en fast månadskostnad. Inredningen kan bestå av både nya och gamla möbler som anpassas efter företagens aktuella behov.