Nyheter

Milmeds patenterade jästprodukter behandlar inflammationer utan biverkningar

Milmeds verksamhet är uppbyggt kring jästprodukter och deras positiva hälsoeffekter inom flera behandlingsområden. Levande jästkulturer som behandlats med elektromagnetiska vågor i vissa frekvenser har visat sig ha god effekt för att motverka inflammation i mänskliga celler. Företaget drivs av Thomas Lenz som i större delen av sitt liv arbetat med olika typer av innovationer.
– Vi har testat våra produkter på 1 500 personer med mycket goda resultat, berättar Thomas.

Milmed har varit verksamt i Örebro sedan 2018. Företaget har patent inom tre områden:
– Neurodegenerativa sjukdomar, exempelvis ALS, Parkinsons och demens.
– Irritabelt tarmsyndrom (IBS) som 10 – 20 av alla västerlänningar drabbas av.
– Flera typer av allergier.

Tekniken att behandla levande jästkulturer med elektromagnetiska vågor bygger på 15 års forskning. Thomas har lång erfarenhet av att arbeta med att utveckla och marknadsföra innovationer. Däremot har han ingen egen kompetens av läkemedel. Detta kunskapsområde tryggas dels genom den erfarnare professorn Trevor Archer som är anställd i Milmed, dels genom en profesionell styrelse med många namnkunniga personer.
– Nu har vi en mycket kompetent och erfaren styrelse med gedigen erfarenhet inom forskning och läkemedelsbranschen. Vår styrelse är viktigt både för den kompetensen den tillför bolaget och för att bygga trovärdighet utåt, säger Thomas.

De goda hälsoeffekterna som bevisats i olika studier, talar för att företagets borde ha goda förutsättningar att klara en läkemedelsklassning. Dock är processen med läkemedelsgodkännande både tids- och kostnadskrävande. Därför har man beslutat att klassa substansen som ett kosttillskott i väntan på en framtida läkemedelsprövning.

Thomas Lenz, Milmed.

Produkten är nu redo att möta marknaden Under hösten sker bearbetning distributörer av kosttillskott på internationell nivå.
– Vi har inte själv resurser att marknadsföra våra produkter till konsumenter, utan går vägen vi redan etablerade distributörer. Hittills har vi skrivit ett avtal för den australiensiska marknaden. Diskussioner med distributörer i fler länder pågår. Thomas är optimist.
– Jag hoppas att vi inom ett år finns i ett tiotal länder, säger han.

Sedan ett par månader tillbaka är Milmed ett Inkubera-företag.
– Dels är det värdefullt att ha ett bollplank kring företagets strategiska utveckling, säger Thomas. Men jag hoppas också att jag via Inkubera kan få värdefulla kontakter. För att kunna gå i mål med en läkemedelsprövning krävs exempelvis att vi hittar en trygg finansiering.

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


onsdag 20 september

SKAPA-priset till digital mugg och isolering med hjälp av alger

Erik Nowosad Andershed på Space Between samt Janna Nasser och William Khzouz på Alga Insulation, så heter länsvinnarna i årets upplaga av SKAPA-priset och SKAPA talang i Örebro län. Länsvinnarna valdes ut i hård konkurrens av två jurygrupper och fick motta prischecken på 30 000 kr vardera ur landshövding Lena Rådström Baastads hand. – Två fantastiskt kreativa lösningar, säger hon. Jag är imponerad över den höga nivån hos länets innovatörer och att få se hur en tanke kan gå från just en tanke till en idé som gör stor skillnad i vardagen hos många.

måndag 18 september

Amet Drive med i Draknästet

På torsdag 21 september är två unga entreprenörer från Karlskoga, Amelia Losander och Isra Albeatar med i SVT:s Draknästet. Där får företagare med nya idéer möta en panel bestående av namnkunniga investerare. Amet Drive drivs av Amelia Losander och Isra Albeatar. Genom Amet Drive erbjuder de en tjänst som gör det enklare att samåka. – Runt nyår såg vi en annons på Instagram att ansökningstiden var öppen, berättar Amelia. Vi såg på varandra och sa ”varför inte?” Det har varit en jättespännande resa.

onsdag 6 september

Skolado införs på samtliga F–6-skolor i Lindesberg

Inkubera-företaget Skolado har utvecklat ett system för att snabbt ta reda på hur elever mår och hur de trivs i skolan. Systemet består av enkla och fantasifulla digitala enkäter som sammanfattas i överskådliga rapporter. Det gör att skolans lärare snabbt får reda på hur eleverna mår och kan sätta in åtgärder om det behövs. Att alla F–6-skolor i Lindesberg nu har bestämt sig för att använda Skolado, är ett genombrott för företaget menar grundaren Ismael Hamoudi. – Att kommunledningen och att alla skolor sagt ja, är en milstolpe för oss. Jag tror att fler skolor nu vill följa efter.

onsdag 6 september

Grythyttan System Development hjälper kommuner att lägga grunden för framtidens mat

Hur kan en kommun öka förutsättningarna för närodlad livsmedelsproduktion? Hur väl rustade är vi om vi skulle råka ut för en allvarlig kris? Grythyttan System Development hjälper nu samtliga kommuner i länet att utreda sin självförsörjningsgrad på uppdrag av Örebro län Länsstyrelsen och Region Örebro läget. På köpet gör man handlingsplaner för att stötta närodlad livsmedelsproduktion. – Om livsmedelstillförseln utifrån ströps idag skulle befolkningen bara överleva i en och en halv månad, säger Alexander Blomqvist, utredare på Samhälle- och serviceförvaltningen i Karlskoga kommun.