Nyheter

Miljonregn över Inkubera-bolag

Fyra bolag med Inkubera-koppling fick i mars dela på drygt 5 mkr från Vinnova. De företag som fått sina ansökningar om projektmedel godkända är alumnibolagen Deligate och iBinder samt de aktiva Inkubera-bolagen C26 Bioscience och Waybill.

Det sistnämnda bolaget. Waybill, sammanför gods som skall fraktas med de åkerier som för tillfället har ledigt plats. Syftet med det projektet som nu fått finansiering, är att skapa en oberoende molntjänst som löser behovet av bland annat betalningar, avtal, rättigheter och spårbarhet.

– Vårt mål är att skapa ett effektivt helhetssystem för transporter som tar hänsyn till en mängd olika faktorer som exempelvis olika transportadresser, flakets packning, körvägar och oförutsedda händelser, säger Waybills vd Fredrik Regin.

Inkubera arbetar aktivt med att hjälpa sina bolag att hitta olika typer av finansiering.
– Jättekul att våra bolag håller sig framme och lyckas så väl, säger Mattias Jonsson som arbetar med finansieringsfrågor på Inkubera.

Mattias menar att de företag som både har tillräcklig tillväxtpotential och innovativitet för att bli Inkubera-bolag, i regel också har goda möjligheter att hitta olika typer av offentlig finansiering.
– Även om inte alla ansökningar går igenom, så ligger våra bolag betydligt högre än genomsnittet. Vi hjälper bolagen på två sätt. Dels har vi en bevakning på nya utlysningar och tipsar företagen, dels är vi ett bollplank för att deras ansökningar ska bli så bra som möjligt, säger Mattias.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


fredag 19 augusti

Forskaren: ”JL Kemis desinfektionsmedel har bevisat bakteriedödande effekt mot multiresistenta bakterier.”

Inkubera-företagets JL Kemis produkt TT51 är inte bara ett effektivt och miljöklassat desinfektionsmedel för livsmedelsbranschen. Efter tester på Örebro universitet konstaterar docent Hazem Khalaf att det även är mycket effektivt mot e-koli och S. Aureus, den senare en multiresistent bakterie som fått högsta prioriterat av WHO. – TT51 tar död på både bakterierna, även när vid ganska hög utspädning, konstaterar Hazem Khalaf.

måndag 15 augusti

Här är årets SKAPA-finalister

Nu är 2022 års länsfinalister till SKAPA-priset – Sveriges största innovationstävling – utsedda. Tre finalister till ”stora” SKAPA-priset och tre till SKAPA-talang får 10 000 kr och har chans på ytterligare 15 000 kr om du skulle vinna länsfinalen 22 september på Örebro slott. Dessutom får vinnarna representera länet vid riksfinalen i november. – Vi är jättestolta över att nivån är så hög, säger Fredrik Stenman på Inkubera. Att välja ut de tre finalisterna i varje klass har varit ett tufft jobb för de båda jurygrupperna.

onsdag 22 juni

Binary Brains skriver avtal med PostNord TPL

Inkubera-företaget Binary Brains ska hjälpa PostNord TPL att optimera lagerhållningen på det nya 90 000 kvm stora centrallager utanför Norrköping. Binary Brains är experter på att med hjälp av AI skapa prognoser med hög träffsäkerhet åt sina kunder. Med Binary Brains hjälp kommer nu de 15 000 artiklarna i PostNord TPL:s lager att placeras optimalt för bästa möjliga logistiska flöde. I slutänden handlar det om att korta PostNords leveranstider. – Det är med stolthet och glädje Binary Brains är legobiten som möjliggör för PostNord TPL att ta nästa steg i att optimera sin lagerverksamhet, säger vd Jacob Kihlbaum i ett pressmeddelande.

torsdag 16 juni

14 av 18 företag ger Inkubera högsta möjliga betyg

Inkubera har genomfört sin årliga kundundersökning bland de företag som fanns i Inkubatorn under 2021. Av 24 bolag, svarade 18 på den utskickade enkäten och 14 av företaget gav betyget 10 av 10 möjliga på frågan ”I vilken grad skulle du rekommendera Inkubera till en kollega eller vän?”. I stort sett samtliga företag menar dessutom att Inkubera bidragit positivt till deras utveckling. – Givetvis är det mycket glada över att företagen är nöjda med den stöttning de får, säger vd Fredrik Stenman.