Nyheter

Miljonregn över Inkubera-bolag

Fyra bolag med Inkubera-koppling fick i mars dela på drygt 5 mkr från Vinnova. De företag som fått sina ansökningar om projektmedel godkända är alumnibolagen Deligate och iBinder samt de aktiva Inkubera-bolagen C26 Bioscience och Waybill.

Det sistnämnda bolaget. Waybill, sammanför gods som skall fraktas med de åkerier som för tillfället har ledigt plats. Syftet med det projektet som nu fått finansiering, är att skapa en oberoende molntjänst som löser behovet av bland annat betalningar, avtal, rättigheter och spårbarhet.

– Vårt mål är att skapa ett effektivt helhetssystem för transporter som tar hänsyn till en mängd olika faktorer som exempelvis olika transportadresser, flakets packning, körvägar och oförutsedda händelser, säger Waybills vd Fredrik Regin.

Inkubera arbetar aktivt med att hjälpa sina bolag att hitta olika typer av finansiering.
– Jättekul att våra bolag håller sig framme och lyckas så väl, säger Mattias Jonsson som arbetar med finansieringsfrågor på Inkubera.

Mattias menar att de företag som både har tillräcklig tillväxtpotential och innovativitet för att bli Inkubera-bolag, i regel också har goda möjligheter att hitta olika typer av offentlig finansiering.
– Även om inte alla ansökningar går igenom, så ligger våra bolag betydligt högre än genomsnittet. Vi hjälper bolagen på två sätt. Dels har vi en bevakning på nya utlysningar och tipsar företagen, dels är vi ett bollplank för att deras ansökningar ska bli så bra som möjligt, säger Mattias.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

måndag 1 april

Nyheter


fredag 26 november

Johanna: ”Efter varje träff ville jag jobba hela natten. Alla med en idé borde ansöka.”

För andra gången genomförde Inkubera under hösten ”Prepare”, ett program vänder sig till unga innovativa företag som i regel ännu inte nått ut till marknaden. – Med Prepare fångar vi upp spännande människor med spännande idéer, säger Fredrik Stenman, vd på Inkubera. Man kan säga att Prepare är som en snabb grundkurs i entreprenörskap. Genom att deltagarna även får chansen att träffa flera av våra mer etablerade företag, hjälper det även till att bygga vår community av innovativa tillväxtföretag i regionen.

onsdag 10 november

Moon Smart Focus nu på en internationell marknad

När grundaren och filmskaparen Miko Lazic första gången kom i kontakt med Inkubera 2014, hade han en strålande idé, men långt ifrån någon färdig produkt eller utarbetat affärsmodell. Med 10 miljoner i nytt kapital, medverkan i sex större TV- och filmproduktioner under våren och förberedelser i gång för den första Hollywood-produktionen, etablerar sig nu Moonlighting Industries internationellt.

tisdag 2 november

Period Pack går från 0 till 4 miljoner på ett år. ”Vi kastar oss bara ut!”

Period Pack startade som ett UF-företag i början av 2017 av Lova Svensson och Amanda Mattsson. Idén var redan från början att erbjuda gratis mensskydd via automater placerade hos företag och organisationer. Efter bildande av aktiebolag och löpande produktutveckling, var de redo att möta marknaden i slutet av december förra året. Nu finns deras mensskydd på ungefär 1000 toaletter – och de blir fler i rask takt. – Jag tror att en av våra styrkor är att vi inte tvekar, Amanda Mattsson. Vi kastar oss bara ut. Tillgång till mensskydd borde vara lika självklart som tvål och toalettpapper.

måndag 1 november

Lisa Hasselgren på Securifid: ”Vi står på en trampolin.”

Med 6 miljoner i nytt kapital, ny styrelse, ny hemsida och ett nytt samarbetsavtal med Stöldskyddsföreningen, tar Securifid sats för att erövra minst en plogande nyckelkund – ett väletablerat företag som skapar trovärdighet och kan leda till ytterligare kunder i samma bransch. – Det är som att vi står på en trampolin, säger Lisa Hasselgren på Securifid. Vi har lärt av våra första kunder, anpassat vårt erbjudande och skapat rätt förutsättningar för både oss och tjänsten. Nu är vi redo att hoppa.