Nyheter

Malin Olsson – ny controller på Inkubera

Malin Olsson heter Inkuberas senaste medarbetare. Hon kommer främst att arbeta som controller, men också sköta viss administration.
–Det känns kul att komma till Inkubera och få bidra till att utveckla spännande innovativa bolag, säger Malin Olsson.

Malin Olsson, som är utbildad civilekonom vid Örebro universitet, kommer närmast från arbetet som redovisningskonsult på revisionsbyrån Ernst&Young (EY). Efter fyra och ett halvt år fyllda med bokföring, bokslut och deklarationer var det dags för en ny utmaning. Och då lockade Inkubera.
– Jag kände till Inkuberas verksamhet sedan tidigare samtidigt som den här lite mixade tjänsten kändes intressant, säger Malin Olsson.

På Inkubera kommer Malin, förutom rollen som controller, att sköta administration och samordning runt de event som löpande arrangeras. Just eventdelen är helt ny för Malin.
– Jag hoppas givetvis kunna utvecklas inom respektive uppdrag. Nu är det skönt att äntligen vara på plats och börja arbeta, säger Malin Olsson.

 

tisdag 21 mars

Nyheter


torsdag 18 februari

Mattias motverkar världssvälten med ny hållbar metod för fiskodling

Fiskodling är världens snabbast växande livsmedelssektor, men innebär i regel stor miljöbelastning. I samband med sin kandidatuppsats vid Örebro universitet fick Mattias Djurstedt kontakt med två världsledande auktoriteter inom området. Tillsammans startade de bolaget Nära & Naturlig för att kunna lansera en ny hållbar modell för fiskodling. – Min roll är att vara entreprenören som verkställer de andra delägarnas unika lösningar, säger Mattias. Tillsammans vill vi göra skillnad för jordens livsmedelsförsörjning på ett hållbart sätt.

måndag 1 februari

Flipp eller flopp – Binary Brains förutser nya produkters potential

Binary Brains är Örebroföretaget som har svart bälte i att bygga intelligenta prognoser med hjälp av AI. Den senaste tillämpningen av företagets teknik, är en lösning på dagligvarubranschens kanske tuffaste utmaning – produktlanseringar. – Upp emot nio av tio lanseringar är floppar historiskt sett, säger vd Jacob Kihlbaum. Vi har skapat en modell som visar vad som krävs för att en ny produkt ska lyckas.

måndag 25 januari

MadePerfect – som ett Hotels.com för företagstjänster

Städning, kontorslokaler, kontorsutrustning – en stor del av företagens utgifter består av varor och tjänster som stöttar verksamheten, men som inte direkt påverkar resultatet. Eftersom företagens kunskap och engagemang i regel är lågt innebär det ofta för låg kvalitet till för höga priser. Med nystartade MadePerfect vill Stybjörn Swenzén ändra på det. Lösningen är matchningsplattform för produkter och stödtjänster – ungefär som en bokningssida för hotell på nätet. – Vi vill ge köparna god överblick så att de kan göra bättre inköp, säger Styrbjörn. Den respons vi hittills fått är fantastiskt, både från säljar- och från köparleden.

torsdag 21 januari

Sista 9 växer och tar in 1 mkr i nytt kapital

Sista 9 är golfappen som gör det möjligt att boka golfbanornas sista nio hål. Det innebär att spelarna i högre utsträckning kan komma ut på banan samtidigt som golfklubbarna kan öka såväl beläggning som intäkter. – Under 2020 fick många nya kunder, säger vd:n och grundaren Hannes Rydell, 21. Nu kliver nya ägare in och skjuter till drygt 1 mkr. Investeringen gör att vi kan göra vår produkt ännu bättre och kan fortsätta växa.