Nyheter

Malin – ny medarbetare på Inkubera ”Jag tycker om när människor lyckas.”

Malin Storm, nyanställd och ansvarig för Inkuberas Prepare-program.

Idag är det en stor dag för oss på Inkubera. Vi är en liten, slimmad organisation som upplever något så ovanligt som en ny medarbetare. Efter att under sju år parallellt ha drivit två egna företag i olika branscher, blir Malin Storm anställt hos oss på heltid. Malin blir ansvarig för vårt Prepare-program och något som vi lite nördigt brukar kalla ”tidiga faser”. Konkret kommer hon att stötta människor med innovativa idéer så att de snabbare kommer i gång med sitt företagande och på sikt kanske kan bli en del av Inkubera.– Som person går jag i gång på nya idéer och har lätt att bli engagerad för att förverkliga dem, säger hon.

Malin är specialist på digital marknadsföring och sökordsoptimering. I det egna företaget har hon jobbat främst med e-handelsföretag, men också med andra typer av bolag. Pizza Hut och Lantmännen är de mest välkända varumärkena.
– Jag har haft förmånen att få arbeta med många olika företag inom ett område som utvecklas snabbt. Samtidigt har det inneburit en helt del ensamarbete, vilket kanske inte varit helt optimalt med tanke på att jag trivs allra bäst när jag får träffa människor och nätverka.

Under sommarmånaderna har Malin däremot fått utlopp för sin utåtriktade personlighet. Tillsammans med sin mor har hon byggt upp företaget Glass & Berså som har ”glassrestauranger” i Arboga och Gullspång.
– Vi ville göra något tillsammans under en del av året. Min mamma har alltid arbetat med livsmedel, jag med marknadsföring. Med Glass & Berså kunde vi kombinera våra olika kompetenser. Direkt efter starten växte verksamhet snabbare än någon av oss kunnat drömma om, säger Malin.

Malin blir den första medarbetaren på Inkubera med en renodlad roll inriktad på nya entreprenörer. På sätt och vis kommer hon att vara med och skapa sin egen arbetsbeskrivning.
– Nätverkande blir en viktigt pusselbit. Inte minst ser jag fram emot många kontakter med forskare och studenter på universitetet. Dessutom kommer jag att driva Prepare, vilket man kan beskriva som ett instegsprogram innan man är redo att bli ett ordinarie Inkubera-företag.

Mötena med Inkubera som ledde fram till en anställning, gjorde att Malin mer och mer kände att hon skulle trivas med jobbet.
– Jag älskar att driva projekt, säger hon. Jag inspireras av idéburna människor och delar gärna med mig av de erfarenheter som jag själv har gjort som entreprenör.  Dessutom tycker jag om att se när andra lyckas och växer som människor.

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


måndag 8 maj

”Investeringen i vårt startup-program ger en avkastning på 12 gånger pengarna”

Sedan starten 2006 till 2021 omsatte Inkubera-bolagen nästan 3 miljarder, skapade nästan 2 500 årsarbetsplatser och drog in 765 miljoner i skatteintäkter. De totala kostnaderna för Inkubera var under samma period 91 miljoner. – Givetvis är det främst företagen själva somska ta åt sig äran, säger VD Fredrik Stenman. Vissa företag hade säkert klarat sig lika bra utan vårt stöd, men vi har också många exempel på när vår insats har varit avgörande. Hur man än mäter har det varit en lönsam investering för Örebroregionen.

onsdag 26 april

Lindepacs ersättare till cellplast ska lägga grunden för hållbart produktionscentrum i Lindesberg

Cellplast – eller ”frigolit” som det kallas i dagligt tal – produceras av olja och räknas till en av de stora miljöbovarna. Lindepac i Lindesberg har dock en ersättare på gång. Det nya materialet EWG är baserat på cellulosa som finns i alla levande växter. EWG kommer att utgöra basen för ett produktionscentrum som Lindepac vill bygga i Lindesberg.

tisdag 18 april

Firas hållbara lösning på det ”eviga problemet”

Hur många gånger har du försökt att skriva på en whiteboard med en uttorkad penna? Åtskilliga, antar vi. Bara i Sverige importerar vi cirka 36 miljoner whiteboard-pennor om året. Pennor som alltid – förr eller senare – hamnar i papperskorgen. Firas Kiwan har sedan 9-årsåldern drivits av att hitta lösningar på små och stora problem i vardagen, varav vissa har resulterat i patent. Och nu är han nära att lösa det smått eviga problemet med uttorkade whiteboard-pennor. Genom ett sinnrikt refillsystem kommer han att kunna ordna fungerade pennor och stora miljövinster.

torsdag 13 april

Storbritannien nästa för Binary Brains

Träffsäkra prognoser med hjälp av AI och kvalificerade statistiska analyser har gjort Binary Brains till ett av Örebros snabbast växande företag. I höstas tog bolaget hjälp av Inkubera och programmet Swedish Scaleups för att göra en internationell satsning. Resorna till de brittiska öarna kommer sannolikt att bli täta under våren, berättar vd, Jacob Kihlbaum. – Det här var en chans som vi inte kunde säga nej till. Tack vare stöttningen når vi ut på en internationell marknad betydligt snabbare än vad som annars hade varit möjligt.