Nyheter

Leap ska ge Inkubera-bolagen framgång i sin export

Leapnyast
VD:n på Spintr, Daniel Hagenfeldt i diskussion med Inkuberas VD Mikael Melitshenko.

Fem Inkubera-bolag deltog i Örebro då Business Sweden inledde Leap Going Global – ett acceleratorprogram där snabbväxande start-ups får hjälp att bli framgångsrika med sin export.
–Vi hoppas att Leap ska ge oss både insikter och motivation i vårt fortsatta internationaliseringsarbete, säger VD:n på Spintr Daniel Hagenfeldt.

Han var på plats tillsammans med kollegan Johan Nilsson vid programmets första träff. Spintr, som erbjuder sociala intranät som en molntjänst, har idag en internationellt skalbar affär som man vill ta på export.
–Vi lanserade vår molntjänst för drygt ett år sedan. Vi har nått nästa fas nu och målsättningen är att ta Spintr till många fler marknader. Efter det här programmet har vi förhoppningsvis ett utkast till genomförandeplan som vi kan arbeta efter, säger Daniel Hagenfeldt.

Business Sweden driver programmet Leap som en pilot. Under tre träffar och en handfull rådgivningssessioner i vår kommer de medverkande bolagen bland annat får hjälp att välja rätt marknad och målgrupp. Detta utifrån Business Swedens erfarenheter – men också utifrån ett brett datadrivet underlag.
– Leap ger konkreta tips som gör att bolagen ytterligare kan växla upp. Här får de en jättemöjlighet att säkra upp en lansering för den internationella marknaden, säger Julie Ammer, projektledare för Växtzon på Inkubera.

Förutom Spintr medverkade även Inkubera-bolagen Try me, Pausit, Deligate och Soft alarm.  Den första omgången av Leap– Going Global, som är ett samarbete mellan Business Sweden, projektet Växtzon och Inkubera, avslutas i juni.

 Läs mer om Leap här

 

tisdag 9 maj

Nyheter


torsdag 18 februari

Mattias motverkar världssvälten med ny hållbar metod för fiskodling

Fiskodling är världens snabbast växande livsmedelssektor, men innebär i regel stor miljöbelastning. I samband med sin kandidatuppsats vid Örebro universitet fick Mattias Djurstedt kontakt med två världsledande auktoriteter inom området. Tillsammans startade de bolaget Nära & Naturlig för att kunna lansera en ny hållbar modell för fiskodling. – Min roll är att vara entreprenören som verkställer de andra delägarnas unika lösningar, säger Mattias. Tillsammans vill vi göra skillnad för jordens livsmedelsförsörjning på ett hållbart sätt.

måndag 1 februari

Flipp eller flopp – Binary Brains förutser nya produkters potential

Binary Brains är Örebroföretaget som har svart bälte i att bygga intelligenta prognoser med hjälp av AI. Den senaste tillämpningen av företagets teknik, är en lösning på dagligvarubranschens kanske tuffaste utmaning – produktlanseringar. – Upp emot nio av tio lanseringar är floppar historiskt sett, säger vd Jacob Kihlbaum. Vi har skapat en modell som visar vad som krävs för att en ny produkt ska lyckas.

måndag 25 januari

MadePerfect – som ett Hotels.com för företagstjänster

Städning, kontorslokaler, kontorsutrustning – en stor del av företagens utgifter består av varor och tjänster som stöttar verksamheten, men som inte direkt påverkar resultatet. Eftersom företagens kunskap och engagemang i regel är lågt innebär det ofta för låg kvalitet till för höga priser. Med nystartade MadePerfect vill Stybjörn Swenzén ändra på det. Lösningen är matchningsplattform för produkter och stödtjänster – ungefär som en bokningssida för hotell på nätet. – Vi vill ge köparna god överblick så att de kan göra bättre inköp, säger Styrbjörn. Den respons vi hittills fått är fantastiskt, både från säljar- och från köparleden.

torsdag 21 januari

Sista 9 växer och tar in 1 mkr i nytt kapital

Sista 9 är golfappen som gör det möjligt att boka golfbanornas sista nio hål. Det innebär att spelarna i högre utsträckning kan komma ut på banan samtidigt som golfklubbarna kan öka såväl beläggning som intäkter. – Under 2020 fick många nya kunder, säger vd:n och grundaren Hannes Rydell, 21. Nu kliver nya ägare in och skjuter till drygt 1 mkr. Investeringen gör att vi kan göra vår produkt ännu bättre och kan fortsätta växa.