Nyheter

Leap ska ge Inkubera-bolagen framgång i sin export

Leapnyast
VD:n på Spintr, Daniel Hagenfeldt i diskussion med Inkuberas VD Mikael Melitshenko.

Fem Inkubera-bolag deltog i Örebro då Business Sweden inledde Leap Going Global – ett acceleratorprogram där snabbväxande start-ups får hjälp att bli framgångsrika med sin export.
–Vi hoppas att Leap ska ge oss både insikter och motivation i vårt fortsatta internationaliseringsarbete, säger VD:n på Spintr Daniel Hagenfeldt.

Han var på plats tillsammans med kollegan Johan Nilsson vid programmets första träff. Spintr, som erbjuder sociala intranät som en molntjänst, har idag en internationellt skalbar affär som man vill ta på export.
–Vi lanserade vår molntjänst för drygt ett år sedan. Vi har nått nästa fas nu och målsättningen är att ta Spintr till många fler marknader. Efter det här programmet har vi förhoppningsvis ett utkast till genomförandeplan som vi kan arbeta efter, säger Daniel Hagenfeldt.

Business Sweden driver programmet Leap som en pilot. Under tre träffar och en handfull rådgivningssessioner i vår kommer de medverkande bolagen bland annat får hjälp att välja rätt marknad och målgrupp. Detta utifrån Business Swedens erfarenheter – men också utifrån ett brett datadrivet underlag.
– Leap ger konkreta tips som gör att bolagen ytterligare kan växla upp. Här får de en jättemöjlighet att säkra upp en lansering för den internationella marknaden, säger Julie Ammer, projektledare för Växtzon på Inkubera.

Förutom Spintr medverkade även Inkubera-bolagen Try me, Pausit, Deligate och Soft alarm.  Den första omgången av Leap– Going Global, som är ett samarbete mellan Business Sweden, projektet Växtzon och Inkubera, avslutas i juni.

 Läs mer om Leap här

 

tisdag 9 maj

Nyheter


tisdag 14 september

Årets länsvinnare av SKAPA-priset

Lisa Hasselblad och Jens Björkander på Sequrifid (SKAPA-priset) och Mattias Djurstedt på Nära & Naturligt (SKAPA talang) – så heter årets länsvinnare. – Egentligen skulle man vilja ut priser till alla finalister, säger landshövding Maria Larsson som överräckte checkarna på 30 000 kr till vinnarna. Men jag övertygad om att vi kommer att höra talas om dem allihop i framtiden.

tisdag 14 september

Här är finalisterna i ”stora” Skapa-priset

Träffa Jimmy Lundström på JL Kemi, Lisa Hasselgren på Securifid samt Magnus Engholm och Christian Edwertz på Envivo. De har samtliga gått till final i årets upplaga av SKAPA-priset och vunnit 10 000 kr. Vinnaren får ytterligare 20 000 kr och dessutom chansen att representera länet vid den stora riksfinalen i november.

torsdag 2 september

Möt finalisterna i Skapa-talang

Anton och Viktor på ProPractice, Mattias på Nära & Naturligt och Oskar på Lyllos Entertainmnet är årets finalister i SKAPA talang i Örebro län. Alla företag har genom sin finalplats vunnit 10 000 kr. Vinnaren av länsfinalen 14 september får 30 000 kr samt en plats i den nationella tävlingen som avgörs i Stockholm i november. Möt alla länsfinalisterna och hör dem berätta om sin ide? Vem tror du kommer att utses som vinnare?

torsdag 19 augusti

Skapa-pris-finalisterna är utsedda

Nu är länsfinalisterna till SKAPA-priset – Sveriges största innovationstävling – utsedda. Tre finalister till ”stora” SKAPA-priset och tre till SKAPA-talang tävlar om 30 000 kr vardera. Dessutom får vinnarna representera länet vid riksfinalen i november. – Som vanligt har vi ett starkt startfält och de två jurygrupperna hade ett styvt jobb att välja ut finalisterna, säger Fredrik Stenman, vd på Inkubera. 14 september får vinnarna motta priset ur landshövding Maria Larssons hand på Örebro slott.