Nyheter

Länsfinalisterna till SKAPA-priset 2020 är utsedda

EMBRACE, länsvinnare av SKAPA-priset 2019.

Efter en nomineringsprocess med rekordmånga inskickade förslag, har två juryer bestående av representanter för näringslivet och innovationssystemet i Region Örebro län utsett totalt sex finalister till SKAPA-priset i Örebro län – tre till det ”stora” priset och tre till ungdomspriset. Vinnarna utses 2 september på Örebro slott.

SKAPA-priset till Alfred Nobels minne är Sveriges största innovationstävling. Länsvinnare för såväl det ”stora” priset som ungdomspriset, utses i varje län. Länsvinnarna och går sedan till en stor riksfinal i Stockholm. I år leds processen i Örebro län för första gången av Inkubera. Nytt för i år är att även att tre finalister i varje klass utses. Dessa belönas med 10 000 kr var.
– Genom att även utse finalister inför länsfinalen har vi lyckats öka attraktivitet och intresset för priset, säger vd Fredrik Stenman. Detta har varit möjligt tack vare våra mycket mycket uppskattade samarbetspartner.

I Örebro län får båda länsvinnarna 30 000 kr. Den nationella SKAPA-prisvinnaren får 500 000 kr i första pris och de tre pristagarna i SKAPA-talang får dela på 250 000 kr.

Länsfinalister SKAPA-priset:

Jacob Kihlbaum, Binary Brains
AI-baserad metodik som hjälper företag att göra mer träffsäkra prognoser.

Lisa Hasselblad, IdentifieraDig
Digital tjänst som gör det möjligt att säkerställa identiteten med den man har kontakt med,
exempelvis över telefon

Janiv Hallmén, Logvio
Retursystem för transportemballage, exempelvis för lastpallar av alla modeller.


Länsfinalister, SKAPA:s ungdomspris

Ella Selander, Cityshareservice
Gör det lättare för organisationer inom offentlig sektor att dela på sina resurser.

Hannes Rydell, Sista 9
Digital tjänst som ökar intäkterna för golfklubbar och tillgängligheten för golfspelare.

Teddy Löfström, Chainstream
Streamingtjänst för musik som gör det lättare för musikskapare att leva på sin musik

Vi tackar vår samarbetspartners för möjligheten att genomföra tävlingen och uppmuntra innovationskraften i Örebro län:

 

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


fredag 19 augusti

Forskaren: ”JL Kemis desinfektionsmedel har bevisat bakteriedödande effekt mot multiresistenta bakterier.”

Inkubera-företagets JL Kemis produkt TT51 är inte bara ett effektivt och miljöklassat desinfektionsmedel för livsmedelsbranschen. Efter tester på Örebro universitet konstaterar docent Hazem Khalaf att det även är mycket effektivt mot e-koli och S. Aureus, den senare en multiresistent bakterie som fått högsta prioriterat av WHO. – TT51 tar död på både bakterierna, även när vid ganska hög utspädning, konstaterar Hazem Khalaf.

måndag 15 augusti

Här är årets SKAPA-finalister

Nu är 2022 års länsfinalister till SKAPA-priset – Sveriges största innovationstävling – utsedda. Tre finalister till ”stora” SKAPA-priset och tre till SKAPA-talang får 10 000 kr och har chans på ytterligare 15 000 kr om du skulle vinna länsfinalen 22 september på Örebro slott. Dessutom får vinnarna representera länet vid riksfinalen i november. – Vi är jättestolta över att nivån är så hög, säger Fredrik Stenman på Inkubera. Att välja ut de tre finalisterna i varje klass har varit ett tufft jobb för de båda jurygrupperna.

onsdag 22 juni

Binary Brains skriver avtal med PostNord TPL

Inkubera-företaget Binary Brains ska hjälpa PostNord TPL att optimera lagerhållningen på det nya 90 000 kvm stora centrallager utanför Norrköping. Binary Brains är experter på att med hjälp av AI skapa prognoser med hög träffsäkerhet åt sina kunder. Med Binary Brains hjälp kommer nu de 15 000 artiklarna i PostNord TPL:s lager att placeras optimalt för bästa möjliga logistiska flöde. I slutänden handlar det om att korta PostNords leveranstider. – Det är med stolthet och glädje Binary Brains är legobiten som möjliggör för PostNord TPL att ta nästa steg i att optimera sin lagerverksamhet, säger vd Jacob Kihlbaum i ett pressmeddelande.

torsdag 16 juni

14 av 18 företag ger Inkubera högsta möjliga betyg

Inkubera har genomfört sin årliga kundundersökning bland de företag som fanns i Inkubatorn under 2021. Av 24 bolag, svarade 18 på den utskickade enkäten och 14 av företaget gav betyget 10 av 10 möjliga på frågan ”I vilken grad skulle du rekommendera Inkubera till en kollega eller vän?”. I stort sett samtliga företag menar dessutom att Inkubera bidragit positivt till deras utveckling. – Givetvis är det mycket glada över att företagen är nöjda med den stöttning de får, säger vd Fredrik Stenman.