Nyheter

Johanna: ”Efter varje träff ville jag jobba hela natten. Alla med en idé borde ansöka.”

Jag var helt lyrisk efter Prepare-träffarna och kom hem med huvudet fullt av idéer, säger Johanna Gillberg som driver Salix Skin.

För andra gången genomförde Inkubera under hösten ”Prepare”, ett program vänder sig till unga innovativa företag som i regel ännu inte nått ut till marknaden.
– Med Prepare fångar vi upp spännande människor med spännande idéer, säger Fredrik Stenman, vd på Inkubera.  Man kan säga att Prepare är som en snabb grundkurs i entreprenörskap. Genom att deltagarna även får chansen att träffa flera av våra mer etablerade företag, hjälper det även till att bygga vår community av innovativa tillväxtföretag i regionen.

Kemistudenten Johanna Gillberg utvecklar vid sidan av studierna Salix Skin, ett hudvårdsmärke med 100 % ekologiska, veganska och naturliga ingredienser. Johanna menar att man bör vara lika noga med vad man lägger på huden som med det man äter.
– Många hudvårdsprodukter på marknaden innehåller fler än 100 syntetiska ingredienser som sedan tas upp av kroppen. Jag tar fram en hudvårdserie med bara ett fåtal naturliga ingredienser.

För Johanna blev Prepare något av en rivstart in i världen som entreprenör.
– Jag är otroligt tacksam över att jag fick chansen att vara med. Jag har lärt mig massor och fått träffa riktigt inspirerande människor. Efter varje tillfälle gick jag därifrån helt lyrisk, med massor av energi och viljan att sätta mig och jobba hela natten med alla nya idéer jag fått under mötets gång, säger hon. Jag rekommenderar verkligen alla som har en idé de vill jobba vidare med att söka sig till Inkubera.

En annan av deltagarna på Prepare var Ravi Chadalavada som till vardags är doktorand på Örebro universitet. När Ravi behövde komplettera sitt indiska körkort med ett svenskt, sa hans körlärare en dag “du måste vrida på huvudet när du tittar på trafiken, inte bara flytta ögonen, annars förstår inte examinatorn att du har sett det du ska”. Där och då föddes idén bakom hans idé OT-Pie som använder eyetracking-teknik för att utvärdera förarkunskaper.
– Min lösning kommer att underlätta både vid inlärning, utlärning och examination, säger Ravi.

Ravi har idé bygger på att använda eyetracking-teknik för att veta vad körskolelever ser eller inte ser i samband med inlärning och uppkörning.

Även Ravi tycker att de fyra kvällarna på Prepare var väl investerad tid.
– Vi har gått igenom de grundläggande principerna för företagande, vilket har varit väldigt nyttigt för mig som kommer från en forskningsbakgrund och har andra perspektiv. Det är också roligt och lärorikt att träffa andra startups och några företag som kommit lite längre. Nu är jag och mitt team inne i ett pilotprojekt med USÖ och vårt mål är att fortsätta hos Inkubera efter att vi har gått det här programmet.

 

 

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


onsdag 22 juni

Binary Brains skriver avtal med PostNord TPL

Inkubera-företaget Binary Brains ska hjälpa PostNord TPL att optimera lagerhållningen på det nya 90 000 kvm stora centrallager utanför Norrköping. Binary Brains är experter på att med hjälp av AI skapa prognoser med hög träffsäkerhet åt sina kunder. Med Binary Brains hjälp kommer nu de 15 000 artiklarna i PostNord TPL:s lager att placeras optimalt för bästa möjliga logistiska flöde. I slutänden handlar det om att korta PostNords leveranstider. – Det är med stolthet och glädje Binary Brains är legobiten som möjliggör för PostNord TPL att ta nästa steg i att optimera sin lagerverksamhet, säger vd Jacob Kihlbaum i ett pressmeddelande.

torsdag 16 juni

14 av 18 företag ger Inkubera högsta möjliga betyg

Inkubera har genomfört sin årliga kundundersökning bland de företag som fanns i Inkubatorn under 2021. Av 24 bolag, svarade 18 på den utskickade enkäten och 14 av företaget gav betyget 10 av 10 möjliga på frågan ”I vilken grad skulle du rekommendera Inkubera till en kollega eller vän?”. I stort sett samtliga företag menar dessutom att Inkubera bidragit positivt till deras utveckling. – Givetvis är det mycket glada över att företagen är nöjda med den stöttning de får, säger vd Fredrik Stenman.

fredag 3 juni

Ecdesigns 3D-verktyg säljs i 160 länder. ” Vi växer genom att hjälpa andra att lyckas.”

Örebro-företagets programvara gör att säljare utan speciella förkunskaper kan skapa professionella 3D-ritningar på bara en timme. Richard Grönberg startade Ecdesign för 18 år sedan med en vision. Nu – i och med lanseringen av version 5 – har den tekniska utvecklingen kommit ifatt det han såg för sin inre syn. – Det ska vara som att lyfta på locket till ett dockhus, men där allt ser ut och låter som i verkligheten. Vi hjälper säljare världen över att väcka tråkiga, platta offerter till liv så att de lyckas bättre i sitt jobb.  

tisdag 31 maj

”Inkubera fick oss tidigt att tänka skalbarhet. Swedish Scaleups är ett naturligt nästa steg”

För ett och ett halvt år sedan drog Magnus Engström i gång Envivo med visionen att ändra invanda tankemönster kring kontorsinredning. I stället för att företag ska behöva köpa nya möbler (och slänga de gamla) varje gång deras behov förändras, erbjuder Envivo ändamålsenlig inredning mot en fast månadskostnad. Inredningen kan bestå av både nya och återbrukade möbler. Efter mycket vridande och vändande på affärsmodellen, börjar nu bitarna falla på plats, menar Magnus. – Vi har hittat en form som passar både oss och kunderna. Nu är vi redo att skala upp.