Nyheter

Innovationscheckar – nu finns nya medel

Skicka in intresseanmälan senast 1 december. Foto: Kvalifik

 

Från och med dagens datum till den 1 december är ett nytt tidsfönster öppet då små och medelstora företag kan skicka en intresseanmälan för Vinnovas innovationscheckar (som i Örebro län förmedlas av Inkubera). Ni kan få upp till 100 000 kr för att anlita extern kompetens. Pengarna kan användas för att utreda bärigheten på en idé och/eller öka takten i ett innovativt och hållbart utvecklingsprojekt. Erbjudandet gäller företag upp till 250 anställda. Innovationscheckarna är användbara inom tre områden:

  1. Affärsutveckling: Anlita extern expertis för att undersöka de tekniska och marknadsmässiga förutsättningarna för en idé/innovation. OBS! Företag som ingår i Inkuberas Startup-program kan inte beviljas en innovationscheck inom detta område.
  2. Infrastruktur: Anlita labb, testbäddar, test- eller demoanläggningar – det som behövs för att säkerställa att er lösning kommer att fungera och kan tillverkas.
  3. Immateriella tillgångar: Anlita extern kompetens för att bland annat utveckla en IP-strategi.

Ni kan kombinera två olika typer av checkar för samma projekt. Dock är maxbeloppet för de innovationscheckarna 100 000 kr per bolag.  Maxbeloppet gäller hela tidsperioden 2022 – 2024 sammanräknat. Det innebär alltså att om ni redan fått ut maxbeloppet, kan ni inte ansöka igen.

Tycker du att detta låter intressant? Klicka här för att ta nästa steg mot en intresseanmälan.

 

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


måndag 27 november

Jolivo – en smart resekompis i fickan

En av de första sakerna Oscar Nilsson berättade när jag träffade honom på Java i centrala Örebro, är att han och Jolivo vill skaka om resebranschen. – Vi vill rädda våra framtida kunder från de värsta turistfällorna när de är ute och reser. Med hjälp av den AI-lösning som vi vill skapa, vill vi lära känna kunderna så väl att vi kan ge skräddarsydda tips. Vi har ett starkt team som känner resebranschen väl. Där finns stora utmaningar som vi vill adressera med Jolivo.

måndag 20 november

Fibes – möbeltapetserarnas bästa kompis

Erika Orvendal känner tapetserarbranschen från insidan – hon har själv drivit en egen verkstad i flera år. Hon har upplevt glädjen i att ge slitna möbler nytt liv, men också frustrationen över att tidsödande administration äter upp lönsamheten. – Hela tanken med Fibes är göra det lättare för tapetserare att leva på sin verksamhet. Exempelvis får de tillgång till en gratislösning som spar dagar av administrativt arbete varje gång leverantörerna justerar sina priser.

måndag 6 november

Europas största tillverkare av flipperspel finns i Örebro

I en anonym lokal i Bettorps Industriområde strax norr om Örebro, döljer sig en väl bevarade hemlighet. Pinball Brothers startade för tre år sedan och är idag Europas största tillverkare av flipperspel. Via avtal med såväl Disney som rockgruppen Queen, har man etablerat sig som något av en nytänkare i en konservativ bransch. – Flipperspelsvärlden är begränsad, men ändå större än man kanske kan tro – inte minst i USA, säger vd Daniel Janson. Som ett ungt europeiskt företag sticker vi ut på flera sätt.

måndag 30 oktober

HerCycle skapar individuella hälsoprogram i harmoni med kvinnors menscykler

Menstruation påverkar halva jordens befolkning. Ändå återstår mycket forskning och kunskap om hur menscykeln påverkar kvinnors hälsa och välbefinnande. Genom den app som Ida Stjernström och Ghia Yuson utvecklar, kommer kvinnor att få ökad kunskap och hjälp att anpassa sin kost och träning så det sker i samklang med menscykelns olika stadier. – Upp till 90 % av alla kvinnor upplever fysiska och/eller psykiska symptom under sin mens, säger Ida. Samtidigt är det över 40 % av dessa som inte svarar på de behandlingar som finns. Vårt syfte är att stärka kvinnor under hela deras menstruationscykel så att deras välmående förbättras.