Nyheter

Inkubera-företag deltar på VivaTech – Europas största startup- och teknikevent

VivaTech 2019.

Med 91 000 deltagare från 146 länder och 300 000 besökare är VivaTech Europas största startup- och teknikevent. Under några dagar i Paris får unga teknikbaserade företag chans att möta exempelvis storföretag, investerare, high-techbolag och varandra. För första gången deltar även Inkubera med en delegation bestående av företagare och affärscoacher.
–  Vi ser verkligen fram emot att åka på VivaTech, säger Amelia Losander, vd på Amet Drive. Vårt mål är att knyta nya kontakter och få mer inspiration till vårt fortsatta arbete med företaget.

I år arrangeras VivaTech för sjunde gången 14–17 juni. Utöver de deltagande företagen från hela världen finns även fler än 1 700 investerare och över 2 000 journalister på plats.

– Vi vill uppmuntra våra företag att lära sig jobba internationellt, knyta kontakter och vara så utåtriktade som möjligt på en internationell marknad, säger Fredrik Stenman, vd på Inkubera. Det här är ett av många exempel. Vi har gett våra företag och affärscoacher chansen att delta och stöttar de med resekostnader med mera.

Om två månader reser affärscoacherna Fredric Öjebrandt och Mathias Farneb samt Inkubera-bolagen Amet Drive och Skolado till Paris.
– Mina mål är att utöka mitt nätverk och träffa andra startups och lära av dem, säger Ismael Hamoundi som driver Skolado.

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


onsdag 20 september

SKAPA-priset till digital mugg och isolering med hjälp av alger

Erik Nowosad Andershed på Space Between samt Janna Nasser och William Khzouz på Alga Insulation, så heter länsvinnarna i årets upplaga av SKAPA-priset och SKAPA talang i Örebro län. Länsvinnarna valdes ut i hård konkurrens av två jurygrupper och fick motta prischecken på 30 000 kr vardera ur landshövding Lena Rådström Baastads hand. – Två fantastiskt kreativa lösningar, säger hon. Jag är imponerad över den höga nivån hos länets innovatörer och att få se hur en tanke kan gå från just en tanke till en idé som gör stor skillnad i vardagen hos många.

måndag 18 september

Amet Drive med i Draknästet

På torsdag 21 september är två unga entreprenörer från Karlskoga, Amelia Losander och Isra Albeatar med i SVT:s Draknästet. Där får företagare med nya idéer möta en panel bestående av namnkunniga investerare. Amet Drive drivs av Amelia Losander och Isra Albeatar. Genom Amet Drive erbjuder de en tjänst som gör det enklare att samåka. – Runt nyår såg vi en annons på Instagram att ansökningstiden var öppen, berättar Amelia. Vi såg på varandra och sa ”varför inte?” Det har varit en jättespännande resa.

onsdag 6 september

Skolado införs på samtliga F–6-skolor i Lindesberg

Inkubera-företaget Skolado har utvecklat ett system för att snabbt ta reda på hur elever mår och hur de trivs i skolan. Systemet består av enkla och fantasifulla digitala enkäter som sammanfattas i överskådliga rapporter. Det gör att skolans lärare snabbt får reda på hur eleverna mår och kan sätta in åtgärder om det behövs. Att alla F–6-skolor i Lindesberg nu har bestämt sig för att använda Skolado, är ett genombrott för företaget menar grundaren Ismael Hamoudi. – Att kommunledningen och att alla skolor sagt ja, är en milstolpe för oss. Jag tror att fler skolor nu vill följa efter.

onsdag 6 september

Grythyttan System Development hjälper kommuner att lägga grunden för framtidens mat

Hur kan en kommun öka förutsättningarna för närodlad livsmedelsproduktion? Hur väl rustade är vi om vi skulle råka ut för en allvarlig kris? Grythyttan System Development hjälper nu samtliga kommuner i länet att utreda sin självförsörjningsgrad på uppdrag av Örebro län Länsstyrelsen och Region Örebro läget. På köpet gör man handlingsplaner för att stötta närodlad livsmedelsproduktion. – Om livsmedelstillförseln utifrån ströps idag skulle befolkningen bara överleva i en och en halv månad, säger Alexander Blomqvist, utredare på Samhälle- och serviceförvaltningen i Karlskoga kommun.