Nyheter

Inkubera-företag deltar på VivaTech – Europas största startup- och teknikevent

VivaTech 2019.

Med 91 000 deltagare från 146 länder och 300 000 besökare är VivaTech Europas största startup- och teknikevent. Under några dagar i Paris får unga teknikbaserade företag chans att möta exempelvis storföretag, investerare, high-techbolag och varandra. För första gången deltar även Inkubera med en delegation bestående av företagare och affärscoacher.
–  Vi ser verkligen fram emot att åka på VivaTech, säger Amelia Losander, vd på Amet Drive. Vårt mål är att knyta nya kontakter och få mer inspiration till vårt fortsatta arbete med företaget.

I år arrangeras VivaTech för sjunde gången 14–17 juni. Utöver de deltagande företagen från hela världen finns även fler än 1 700 investerare och över 2 000 journalister på plats.

– Vi vill uppmuntra våra företag att lära sig jobba internationellt, knyta kontakter och vara så utåtriktade som möjligt på en internationell marknad, säger Fredrik Stenman, vd på Inkubera. Det här är ett av många exempel. Vi har gett våra företag och affärscoacher chansen att delta och stöttar de med resekostnader med mera.

Om två månader reser affärscoacherna Fredric Öjebrandt och Mathias Farneb samt Inkubera-bolagen Amet Drive och Skolado till Paris.
– Mina mål är att utöka mitt nätverk och träffa andra startups och lära av dem, säger Ismael Hamoundi som driver Skolado.

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


måndag 8 maj

”Investeringen i vårt startup-program ger en avkastning på 12 gånger pengarna”

Sedan starten 2006 till 2021 omsatte Inkubera-bolagen nästan 3 miljarder, skapade nästan 2 500 årsarbetsplatser och drog in 765 miljoner i skatteintäkter. De totala kostnaderna för Inkubera var under samma period 91 miljoner. – Givetvis är det främst företagen själva somska ta åt sig äran, säger VD Fredrik Stenman. Vissa företag hade säkert klarat sig lika bra utan vårt stöd, men vi har också många exempel på när vår insats har varit avgörande. Hur man än mäter har det varit en lönsam investering för Örebroregionen.

onsdag 26 april

Lindepacs ersättare till cellplast ska lägga grunden för hållbart produktionscentrum i Lindesberg

Cellplast – eller ”frigolit” som det kallas i dagligt tal – produceras av olja och räknas till en av de stora miljöbovarna. Lindepac i Lindesberg har dock en ersättare på gång. Det nya materialet EWG är baserat på cellulosa som finns i alla levande växter. EWG kommer att utgöra basen för ett produktionscentrum som Lindepac vill bygga i Lindesberg.

tisdag 18 april

Firas hållbara lösning på det ”eviga problemet”

Hur många gånger har du försökt att skriva på en whiteboard med en uttorkad penna? Åtskilliga, antar vi. Bara i Sverige importerar vi cirka 36 miljoner whiteboard-pennor om året. Pennor som alltid – förr eller senare – hamnar i papperskorgen. Firas Kiwan har sedan 9-årsåldern drivits av att hitta lösningar på små och stora problem i vardagen, varav vissa har resulterat i patent. Och nu är han nära att lösa det smått eviga problemet med uttorkade whiteboard-pennor. Genom ett sinnrikt refillsystem kommer han att kunna ordna fungerade pennor och stora miljövinster.

torsdag 13 april

Storbritannien nästa för Binary Brains

Träffsäkra prognoser med hjälp av AI och kvalificerade statistiska analyser har gjort Binary Brains till ett av Örebros snabbast växande företag. I höstas tog bolaget hjälp av Inkubera och programmet Swedish Scaleups för att göra en internationell satsning. Resorna till de brittiska öarna kommer sannolikt att bli täta under våren, berättar vd, Jacob Kihlbaum. – Det här var en chans som vi inte kunde säga nej till. Tack vare stöttningen når vi ut på en internationell marknad betydligt snabbare än vad som annars hade varit möjligt.