Nyheter

Inkuberabolag till London under Scandinavian Start Up week

London2

Under London Scandinavian Start Up Week åker fem Inkuberabolag till London för att knyta affärskontakter.
– Vi kommer att presentera vår produkt för olika intressenter och ser fram emot nyttig feedback, säger Göran Eriksson, VD på Inkuberabolaget Splitgrid.

Splitgrid kommer bland annat att träffa investerare inför en eventuell uppstart i UK senare under 2017. Förutom att boka in egna affärsmöten får de deltagande bolagen också möjlighet att skapa värdefulla kontakter med inkubatorer på plats, London & Partners och Enterprise Europe Network.

Möter en internationell marknad

Resan vänder sig främst till tillväxtbolag som är nära eller redan har genomfört en marknadsintroduktion.
–Det här är en väldigt bra chans för bolagen att möta en internationell marknad, säger Christian Ståhlberg, affärscoach på Inkubera och projektledare för resan.

Scandinavian Start Up Week är ett led i det tätare samarbete som under senhösten 2016 mynnade ut i en avsiktsförklaring mellan Inkubatorerna Företagsfabriken, Bizmaker och Inkubera.  Även organisationen SISP (Swedish Incubators and Science Parks) har varit viktiga för att resan ska kunna genomföras.

Totalt åker 13 bolag med till London. Förutom Spligrid medverkar Inkuberabolagen Q-Fog, Nordic Multilift, SlideCatcher och alumnen Wec360.

Foto: Martin Henningsson

torsdag 2 februari

Nyheter


tisdag 14 september

Årets länsvinnare av SKAPA-priset

Lisa Hasselblad och Jens Björkander på Sequrifid (SKAPA-priset) och Mattias Djurstedt på Nära & Naturligt (SKAPA talang) – så heter årets länsvinnare. – Egentligen skulle man vilja ut priser till alla finalister, säger landshövding Maria Larsson som överräckte checkarna på 30 000 kr till vinnarna. Men jag övertygad om att vi kommer att höra talas om dem allihop i framtiden.

tisdag 14 september

Här är finalisterna i ”stora” Skapa-priset

Träffa Jimmy Lundström på JL Kemi, Lisa Hasselgren på Securifid samt Magnus Engholm och Christian Edwertz på Envivo. De har samtliga gått till final i årets upplaga av SKAPA-priset och vunnit 10 000 kr. Vinnaren får ytterligare 20 000 kr och dessutom chansen att representera länet vid den stora riksfinalen i november.

torsdag 2 september

Möt finalisterna i Skapa-talang

Anton och Viktor på ProPractice, Mattias på Nära & Naturligt och Oskar på Lyllos Entertainmnet är årets finalister i SKAPA talang i Örebro län. Alla företag har genom sin finalplats vunnit 10 000 kr. Vinnaren av länsfinalen 14 september får 30 000 kr samt en plats i den nationella tävlingen som avgörs i Stockholm i november. Möt alla länsfinalisterna och hör dem berätta om sin ide? Vem tror du kommer att utses som vinnare?

torsdag 19 augusti

Skapa-pris-finalisterna är utsedda

Nu är länsfinalisterna till SKAPA-priset – Sveriges största innovationstävling – utsedda. Tre finalister till ”stora” SKAPA-priset och tre till SKAPA-talang tävlar om 30 000 kr vardera. Dessutom får vinnarna representera länet vid riksfinalen i november. – Som vanligt har vi ett starkt startfält och de två jurygrupperna hade ett styvt jobb att välja ut finalisterna, säger Fredrik Stenman, vd på Inkubera. 14 september får vinnarna motta priset ur landshövding Maria Larssons hand på Örebro slott.