Nyheter

Inkuberabolag till London under Scandinavian Start Up week

London2

Under London Scandinavian Start Up Week åker fem Inkuberabolag till London för att knyta affärskontakter.
– Vi kommer att presentera vår produkt för olika intressenter och ser fram emot nyttig feedback, säger Göran Eriksson, VD på Inkuberabolaget Splitgrid.

Splitgrid kommer bland annat att träffa investerare inför en eventuell uppstart i UK senare under 2017. Förutom att boka in egna affärsmöten får de deltagande bolagen också möjlighet att skapa värdefulla kontakter med inkubatorer på plats, London & Partners och Enterprise Europe Network.

Möter en internationell marknad

Resan vänder sig främst till tillväxtbolag som är nära eller redan har genomfört en marknadsintroduktion.
–Det här är en väldigt bra chans för bolagen att möta en internationell marknad, säger Christian Ståhlberg, affärscoach på Inkubera och projektledare för resan.

Scandinavian Start Up Week är ett led i det tätare samarbete som under senhösten 2016 mynnade ut i en avsiktsförklaring mellan Inkubatorerna Företagsfabriken, Bizmaker och Inkubera.  Även organisationen SISP (Swedish Incubators and Science Parks) har varit viktiga för att resan ska kunna genomföras.

Totalt åker 13 bolag med till London. Förutom Spligrid medverkar Inkuberabolagen Q-Fog, Nordic Multilift, SlideCatcher och alumnen Wec360.

Foto: Martin Henningsson

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


fredag 19 augusti

Forskaren: ”JL Kemis desinfektionsmedel har bevisat bakteriedödande effekt mot multiresistenta bakterier.”

Inkubera-företagets JL Kemis produkt TT51 är inte bara ett effektivt och miljöklassat desinfektionsmedel för livsmedelsbranschen. Efter tester på Örebro universitet konstaterar docent Hazem Khalaf att det även är mycket effektivt mot e-koli och S. Aureus, den senare en multiresistent bakterie som fått högsta prioriterat av WHO. – TT51 tar död på både bakterierna, även när vid ganska hög utspädning, konstaterar Hazem Khalaf.

måndag 15 augusti

Här är årets SKAPA-finalister

Nu är 2022 års länsfinalister till SKAPA-priset – Sveriges största innovationstävling – utsedda. Tre finalister till ”stora” SKAPA-priset och tre till SKAPA-talang får 10 000 kr och har chans på ytterligare 15 000 kr om du skulle vinna länsfinalen 22 september på Örebro slott. Dessutom får vinnarna representera länet vid riksfinalen i november. – Vi är jättestolta över att nivån är så hög, säger Fredrik Stenman på Inkubera. Att välja ut de tre finalisterna i varje klass har varit ett tufft jobb för de båda jurygrupperna.

onsdag 22 juni

Binary Brains skriver avtal med PostNord TPL

Inkubera-företaget Binary Brains ska hjälpa PostNord TPL att optimera lagerhållningen på det nya 90 000 kvm stora centrallager utanför Norrköping. Binary Brains är experter på att med hjälp av AI skapa prognoser med hög träffsäkerhet åt sina kunder. Med Binary Brains hjälp kommer nu de 15 000 artiklarna i PostNord TPL:s lager att placeras optimalt för bästa möjliga logistiska flöde. I slutänden handlar det om att korta PostNords leveranstider. – Det är med stolthet och glädje Binary Brains är legobiten som möjliggör för PostNord TPL att ta nästa steg i att optimera sin lagerverksamhet, säger vd Jacob Kihlbaum i ett pressmeddelande.

torsdag 16 juni

14 av 18 företag ger Inkubera högsta möjliga betyg

Inkubera har genomfört sin årliga kundundersökning bland de företag som fanns i Inkubatorn under 2021. Av 24 bolag, svarade 18 på den utskickade enkäten och 14 av företaget gav betyget 10 av 10 möjliga på frågan ”I vilken grad skulle du rekommendera Inkubera till en kollega eller vän?”. I stort sett samtliga företag menar dessutom att Inkubera bidragit positivt till deras utveckling. – Givetvis är det mycket glada över att företagen är nöjda med den stöttning de får, säger vd Fredrik Stenman.