Nyheter

Inkubera värderas högt av bolagen

När Inkubera vid årsskiftet genomförde sin återkommande kundundersökning, fick Inkubera strålande betyg. Majoriteten av företagen gav Inkubera högsta betyg på frågan om de skulle rekommendera Inkubera.
– Vi brukar få höga betyg, men de här siffrorna innebär ändå en ökning, säger Fredrik Stenman, vice vd på Inkubera. Nu jobbar vi för att bli ännu bättre. Gör man inte det, går utvecklingen lätt i motsatt riktning.

När företagen fick betygsätta i vilken utsträckning de skulle rekommendera Inkubera till en kollega eller vän, satte två bolag en 8: a på en 10-gradigskala. Övriga bolag – alltså 82 % – gav Inkubera 9 eller 10 i betyg.
– Under 2018 har vi tagit in många nya bolag och många nya affärscoacheroch specialister, säger Fredrik Stenman. Vi har lagt fokus på att hitta entreprenörer med erfarenheter från de aktuella branscherna. Vår filosofi är att entreprenörer är bäst på att stötta andra entreprenörer.

Inkubera är mitt uppe i ett förändringsarbete som innebär ett ännu större fokus på att utveckla företagens affärer.– I vårt existensberättigande ligger att vi kan hjälpa innovativa bolag att växa snabbare än andra. Det gör vi genom att jobba intensivt med bolagen och hjälpa dem att utveckla lönsamma och skalbara affärsmodeller.

Fredrik ser optimistiskt på utvecklingen under det nya året.
– Under 2019 skapar vi ett stortinflöde av nya bolag. Vårt mål är att få ännu högre betyg när vi mäter nästa gång. Men allra viktigast är att vi kan bidra till att bolagen verkligen utvecklas och växer.

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


fredag 19 augusti

Forskaren: ”JL Kemis desinfektionsmedel har bevisat bakteriedödande effekt mot multiresistenta bakterier.”

Inkubera-företagets JL Kemis produkt TT51 är inte bara ett effektivt och miljöklassat desinfektionsmedel för livsmedelsbranschen. Efter tester på Örebro universitet konstaterar docent Hazem Khalaf att det även är mycket effektivt mot e-koli och S. Aureus, den senare en multiresistent bakterie som fått högsta prioriterat av WHO. – TT51 tar död på både bakterierna, även när vid ganska hög utspädning, konstaterar Hazem Khalaf.

måndag 15 augusti

Här är årets SKAPA-finalister

Nu är 2022 års länsfinalister till SKAPA-priset – Sveriges största innovationstävling – utsedda. Tre finalister till ”stora” SKAPA-priset och tre till SKAPA-talang får 10 000 kr och har chans på ytterligare 15 000 kr om du skulle vinna länsfinalen 22 september på Örebro slott. Dessutom får vinnarna representera länet vid riksfinalen i november. – Vi är jättestolta över att nivån är så hög, säger Fredrik Stenman på Inkubera. Att välja ut de tre finalisterna i varje klass har varit ett tufft jobb för de båda jurygrupperna.

onsdag 22 juni

Binary Brains skriver avtal med PostNord TPL

Inkubera-företaget Binary Brains ska hjälpa PostNord TPL att optimera lagerhållningen på det nya 90 000 kvm stora centrallager utanför Norrköping. Binary Brains är experter på att med hjälp av AI skapa prognoser med hög träffsäkerhet åt sina kunder. Med Binary Brains hjälp kommer nu de 15 000 artiklarna i PostNord TPL:s lager att placeras optimalt för bästa möjliga logistiska flöde. I slutänden handlar det om att korta PostNords leveranstider. – Det är med stolthet och glädje Binary Brains är legobiten som möjliggör för PostNord TPL att ta nästa steg i att optimera sin lagerverksamhet, säger vd Jacob Kihlbaum i ett pressmeddelande.

torsdag 16 juni

14 av 18 företag ger Inkubera högsta möjliga betyg

Inkubera har genomfört sin årliga kundundersökning bland de företag som fanns i Inkubatorn under 2021. Av 24 bolag, svarade 18 på den utskickade enkäten och 14 av företaget gav betyget 10 av 10 möjliga på frågan ”I vilken grad skulle du rekommendera Inkubera till en kollega eller vän?”. I stort sett samtliga företag menar dessutom att Inkubera bidragit positivt till deras utveckling. – Givetvis är det mycket glada över att företagen är nöjda med den stöttning de får, säger vd Fredrik Stenman.