Nyheter

Inkubera önskar trevlig sommar

Sommar
Nu när sommaren har börjat vill Inkubera passa på att önska en trevlig semester.

Under första halvåret 2017 har vi granskat 37 idéer och antagit 4 företag. Särskilt roligt är den bredd vi idag har i vår portfölj, med alltifrån spännande startups som bildats under våren, till etablerade företag med mycket stor potential. De sistnämnda är antagna till det projekt vi driver tillsammans med inkubatorer och science parks i Östra Mellansverige – Växtzon.

Tillsammans med inkubatorerna BizMaker och Företagsfabriken i Kronoberg anordnade vi i februari en resa till London med ett 30-tal deltagare. Fem Inkubera-bolag deltog sedan i Business Swedens nya startup-anpassade internationaliseringsprogram, LEAP. Vi har även dragit igång vår alumni-verksamhet med en första alumni-träff i maj.

Vi hoppas även att ni har uppmärksammat att våra bolag lyfts fram i Marknad Örebro, och att ni har sett DI Digitals artiklar om Deligate, Plockd, WeC360 och Splitgrid. Nerikes Allehanda har även varit på besök hos oss vilket resulterade i ett helt uppslag om EPulze.

Jag hoppas att du får en skön, lång och härlig sommar.

Mikael Melitshenko, VD Inkubera

måndag 12 juni

Nyheter


tisdag 14 september

Årets länsvinnare av SKAPA-priset

Lisa Hasselblad och Jens Björkander på Sequrifid (SKAPA-priset) och Mattias Djurstedt på Nära & Naturligt (SKAPA talang) – så heter årets länsvinnare. – Egentligen skulle man vilja ut priser till alla finalister, säger landshövding Maria Larsson som överräckte checkarna på 30 000 kr till vinnarna. Men jag övertygad om att vi kommer att höra talas om dem allihop i framtiden.

tisdag 14 september

Här är finalisterna i ”stora” Skapa-priset

Träffa Jimmy Lundström på JL Kemi, Lisa Hasselgren på Securifid samt Magnus Engholm och Christian Edwertz på Envivo. De har samtliga gått till final i årets upplaga av SKAPA-priset och vunnit 10 000 kr. Vinnaren får ytterligare 20 000 kr och dessutom chansen att representera länet vid den stora riksfinalen i november.

torsdag 2 september

Möt finalisterna i Skapa-talang

Anton och Viktor på ProPractice, Mattias på Nära & Naturligt och Oskar på Lyllos Entertainmnet är årets finalister i SKAPA talang i Örebro län. Alla företag har genom sin finalplats vunnit 10 000 kr. Vinnaren av länsfinalen 14 september får 30 000 kr samt en plats i den nationella tävlingen som avgörs i Stockholm i november. Möt alla länsfinalisterna och hör dem berätta om sin ide? Vem tror du kommer att utses som vinnare?

torsdag 19 augusti

Skapa-pris-finalisterna är utsedda

Nu är länsfinalisterna till SKAPA-priset – Sveriges största innovationstävling – utsedda. Tre finalister till ”stora” SKAPA-priset och tre till SKAPA-talang tävlar om 30 000 kr vardera. Dessutom får vinnarna representera länet vid riksfinalen i november. – Som vanligt har vi ett starkt startfält och de två jurygrupperna hade ett styvt jobb att välja ut finalisterna, säger Fredrik Stenman, vd på Inkubera. 14 september får vinnarna motta priset ur landshövding Maria Larssons hand på Örebro slott.