Nyheter

Inkubera önskar trevlig sommar

Sommar
Nu när sommaren har börjat vill Inkubera passa på att önska en trevlig semester.

Under första halvåret 2017 har vi granskat 37 idéer och antagit 4 företag. Särskilt roligt är den bredd vi idag har i vår portfölj, med alltifrån spännande startups som bildats under våren, till etablerade företag med mycket stor potential. De sistnämnda är antagna till det projekt vi driver tillsammans med inkubatorer och science parks i Östra Mellansverige – Växtzon.

Tillsammans med inkubatorerna BizMaker och Företagsfabriken i Kronoberg anordnade vi i februari en resa till London med ett 30-tal deltagare. Fem Inkubera-bolag deltog sedan i Business Swedens nya startup-anpassade internationaliseringsprogram, LEAP. Vi har även dragit igång vår alumni-verksamhet med en första alumni-träff i maj.

Vi hoppas även att ni har uppmärksammat att våra bolag lyfts fram i Marknad Örebro, och att ni har sett DI Digitals artiklar om Deligate, Plockd, WeC360 och Splitgrid. Nerikes Allehanda har även varit på besök hos oss vilket resulterade i ett helt uppslag om EPulze.

Jag hoppas att du får en skön, lång och härlig sommar.

Mikael Melitshenko, VD Inkubera

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


fredag 19 augusti

Forskaren: ”JL Kemis desinfektionsmedel har bevisat bakteriedödande effekt mot multiresistenta bakterier.”

Inkubera-företagets JL Kemis produkt TT51 är inte bara ett effektivt och miljöklassat desinfektionsmedel för livsmedelsbranschen. Efter tester på Örebro universitet konstaterar docent Hazem Khalaf att det även är mycket effektivt mot e-koli och S. Aureus, den senare en multiresistent bakterie som fått högsta prioriterat av WHO. – TT51 tar död på både bakterierna, även när vid ganska hög utspädning, konstaterar Hazem Khalaf.

måndag 15 augusti

Här är årets SKAPA-finalister

Nu är 2022 års länsfinalister till SKAPA-priset – Sveriges största innovationstävling – utsedda. Tre finalister till ”stora” SKAPA-priset och tre till SKAPA-talang får 10 000 kr och har chans på ytterligare 15 000 kr om du skulle vinna länsfinalen 22 september på Örebro slott. Dessutom får vinnarna representera länet vid riksfinalen i november. – Vi är jättestolta över att nivån är så hög, säger Fredrik Stenman på Inkubera. Att välja ut de tre finalisterna i varje klass har varit ett tufft jobb för de båda jurygrupperna.

onsdag 22 juni

Binary Brains skriver avtal med PostNord TPL

Inkubera-företaget Binary Brains ska hjälpa PostNord TPL att optimera lagerhållningen på det nya 90 000 kvm stora centrallager utanför Norrköping. Binary Brains är experter på att med hjälp av AI skapa prognoser med hög träffsäkerhet åt sina kunder. Med Binary Brains hjälp kommer nu de 15 000 artiklarna i PostNord TPL:s lager att placeras optimalt för bästa möjliga logistiska flöde. I slutänden handlar det om att korta PostNords leveranstider. – Det är med stolthet och glädje Binary Brains är legobiten som möjliggör för PostNord TPL att ta nästa steg i att optimera sin lagerverksamhet, säger vd Jacob Kihlbaum i ett pressmeddelande.

torsdag 16 juni

14 av 18 företag ger Inkubera högsta möjliga betyg

Inkubera har genomfört sin årliga kundundersökning bland de företag som fanns i Inkubatorn under 2021. Av 24 bolag, svarade 18 på den utskickade enkäten och 14 av företaget gav betyget 10 av 10 möjliga på frågan ”I vilken grad skulle du rekommendera Inkubera till en kollega eller vän?”. I stort sett samtliga företag menar dessutom att Inkubera bidragit positivt till deras utveckling. – Givetvis är det mycket glada över att företagen är nöjda med den stöttning de får, säger vd Fredrik Stenman.