Nyheter

Inkubera flyttar

Mikael Melitshenko

Mikael Melitshenko

 

Den 1 oktober flyttade Inkubera in i det nybyggda Novahuset vid Örebro universitetet. Här kommer man till nya fräscha lokaler och knyts samtidigt ännu mer ihop med universitetet. – Det blir lite som en nystart för oss. Att komma närmare akademin innebär dessutom många fördelar för vår verksamhet och bolagen som vi arbetar med, säger Mikael Melitshenko, VD på Inkubera.

Novahuset består av fyra våningsplan med kontor, mötesrum, cafédel samt en stor aula med ca 500 sittplatser. Inkubera kommer att husera på våning tre – i övrigt fylls huset av bland annat universitetets Handelshögskola, Drivhuset och Entreprenörskapsforum. – Jag tror det blir en spännande mix av verksamheter som förhoppningsvis kan få stort utbyte av varandra. Novahuset blir samtidigt universitetets nya entré mot omvärlden så vi tror att det blir en stimulerande mötesplats med bra puls i, säger Mikael Melitshenko.

Inkubera arbetar idag med 15 företag i olika program och faser. De senaste fem åren har man hjälpt till att lansera över 40 innovationer som skapat fler än 75 nya jobb. – I och med flytten tar vi nästa steg i vår utveckling. Nu ser vi fram emot att fortsätta investera i regionens allra bästa innovationer, säger Mikael Melitshenko.

I samband med flytten till Novahuset lanserar Inkubera en ny grafisk profil. Arbetet med omprofileringen har pågått under en längre period tillsammans med Lebowski reklambyrå.
– Det känns naturligt att lanseringen sker i samband med att vi nu byter lokaler. Vi är nöjda med resultatet och det ska bli både spännande och inspirerande att börja arbeta med det nya uttrycket.

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


onsdag 22 juni

Binary Brains skriver avtal med PostNord TPL

Inkubera-företaget Binary Brains ska hjälpa PostNord TPL att optimera lagerhållningen på det nya 90 000 kvm stora centrallager utanför Norrköping. Binary Brains är experter på att med hjälp av AI skapa prognoser med hög träffsäkerhet åt sina kunder. Med Binary Brains hjälp kommer nu de 15 000 artiklarna i PostNord TPL:s lager att placeras optimalt för bästa möjliga logistiska flöde. I slutänden handlar det om att korta PostNords leveranstider. – Det är med stolthet och glädje Binary Brains är legobiten som möjliggör för PostNord TPL att ta nästa steg i att optimera sin lagerverksamhet, säger vd Jacob Kihlbaum i ett pressmeddelande.

torsdag 16 juni

14 av 18 företag ger Inkubera högsta möjliga betyg

Inkubera har genomfört sin årliga kundundersökning bland de företag som fanns i Inkubatorn under 2021. Av 24 bolag, svarade 18 på den utskickade enkäten och 14 av företaget gav betyget 10 av 10 möjliga på frågan ”I vilken grad skulle du rekommendera Inkubera till en kollega eller vän?”. I stort sett samtliga företag menar dessutom att Inkubera bidragit positivt till deras utveckling. – Givetvis är det mycket glada över att företagen är nöjda med den stöttning de får, säger vd Fredrik Stenman.

fredag 3 juni

Ecdesigns 3D-verktyg säljs i 160 länder. ” Vi växer genom att hjälpa andra att lyckas.”

Örebro-företagets programvara gör att säljare utan speciella förkunskaper kan skapa professionella 3D-ritningar på bara en timme. Richard Grönberg startade Ecdesign för 18 år sedan med en vision. Nu – i och med lanseringen av version 5 – har den tekniska utvecklingen kommit ifatt det han såg för sin inre syn. – Det ska vara som att lyfta på locket till ett dockhus, men där allt ser ut och låter som i verkligheten. Vi hjälper säljare världen över att väcka tråkiga, platta offerter till liv så att de lyckas bättre i sitt jobb.  

tisdag 31 maj

”Inkubera fick oss tidigt att tänka skalbarhet. Swedish Scaleups är ett naturligt nästa steg”

För ett och ett halvt år sedan drog Magnus Engström i gång Envivo med visionen att ändra invanda tankemönster kring kontorsinredning. I stället för att företag ska behöva köpa nya möbler (och slänga de gamla) varje gång deras behov förändras, erbjuder Envivo ändamålsenlig inredning mot en fast månadskostnad. Inredningen kan bestå av både nya och återbrukade möbler. Efter mycket vridande och vändande på affärsmodellen, börjar nu bitarna falla på plats, menar Magnus. – Vi har hittat en form som passar både oss och kunderna. Nu är vi redo att skala upp.