Nyheter

Inkubera flyttar

Mikael Melitshenko

Mikael Melitshenko

 

Den 1 oktober flyttade Inkubera in i det nybyggda Novahuset vid Örebro universitetet. Här kommer man till nya fräscha lokaler och knyts samtidigt ännu mer ihop med universitetet. – Det blir lite som en nystart för oss. Att komma närmare akademin innebär dessutom många fördelar för vår verksamhet och bolagen som vi arbetar med, säger Mikael Melitshenko, VD på Inkubera.

Novahuset består av fyra våningsplan med kontor, mötesrum, cafédel samt en stor aula med ca 500 sittplatser. Inkubera kommer att husera på våning tre – i övrigt fylls huset av bland annat universitetets Handelshögskola, Drivhuset och Entreprenörskapsforum. – Jag tror det blir en spännande mix av verksamheter som förhoppningsvis kan få stort utbyte av varandra. Novahuset blir samtidigt universitetets nya entré mot omvärlden så vi tror att det blir en stimulerande mötesplats med bra puls i, säger Mikael Melitshenko.

Inkubera arbetar idag med 15 företag i olika program och faser. De senaste fem åren har man hjälpt till att lansera över 40 innovationer som skapat fler än 75 nya jobb. – I och med flytten tar vi nästa steg i vår utveckling. Nu ser vi fram emot att fortsätta investera i regionens allra bästa innovationer, säger Mikael Melitshenko.

I samband med flytten till Novahuset lanserar Inkubera en ny grafisk profil. Arbetet med omprofileringen har pågått under en längre period tillsammans med Lebowski reklambyrå.
– Det känns naturligt att lanseringen sker i samband med att vi nu byter lokaler. Vi är nöjda med resultatet och det ska bli både spännande och inspirerande att börja arbeta med det nya uttrycket.

tisdag 13 oktober

Nyheter


torsdag 18 februari

Mattias motverkar världssvälten med ny hållbar metod för fiskodling

Fiskodling är världens snabbast växande livsmedelssektor, men innebär i regel stor miljöbelastning. I samband med sin kandidatuppsats vid Örebro universitet fick Mattias Djurstedt kontakt med två världsledande auktoriteter inom området. Tillsammans startade de bolaget Nära & Naturlig för att kunna lansera en ny hållbar modell för fiskodling. – Min roll är att vara entreprenören som verkställer de andra delägarnas unika lösningar, säger Mattias. Tillsammans vill vi göra skillnad för jordens livsmedelsförsörjning på ett hållbart sätt.

måndag 1 februari

Flipp eller flopp – Binary Brains förutser nya produkters potential

Binary Brains är Örebroföretaget som har svart bälte i att bygga intelligenta prognoser med hjälp av AI. Den senaste tillämpningen av företagets teknik, är en lösning på dagligvarubranschens kanske tuffaste utmaning – produktlanseringar. – Upp emot nio av tio lanseringar är floppar historiskt sett, säger vd Jacob Kihlbaum. Vi har skapat en modell som visar vad som krävs för att en ny produkt ska lyckas.

måndag 25 januari

MadePerfect – som ett Hotels.com för företagstjänster

Städning, kontorslokaler, kontorsutrustning – en stor del av företagens utgifter består av varor och tjänster som stöttar verksamheten, men som inte direkt påverkar resultatet. Eftersom företagens kunskap och engagemang i regel är lågt innebär det ofta för låg kvalitet till för höga priser. Med nystartade MadePerfect vill Stybjörn Swenzén ändra på det. Lösningen är matchningsplattform för produkter och stödtjänster – ungefär som en bokningssida för hotell på nätet. – Vi vill ge köparna god överblick så att de kan göra bättre inköp, säger Styrbjörn. Den respons vi hittills fått är fantastiskt, både från säljar- och från köparleden.

torsdag 21 januari

Sista 9 växer och tar in 1 mkr i nytt kapital

Sista 9 är golfappen som gör det möjligt att boka golfbanornas sista nio hål. Det innebär att spelarna i högre utsträckning kan komma ut på banan samtidigt som golfklubbarna kan öka såväl beläggning som intäkter. – Under 2020 fick många nya kunder, säger vd:n och grundaren Hannes Rydell, 21. Nu kliver nya ägare in och skjuter till drygt 1 mkr. Investeringen gör att vi kan göra vår produkt ännu bättre och kan fortsätta växa.