Inkubera flyttar
Mikael Melitshenko

Mikael Melitshenko

 

Den 1 oktober flyttade Inkubera in i det nybyggda Novahuset vid Örebro universitetet. Här kommer man till nya fräscha lokaler och knyts samtidigt ännu mer ihop med universitetet. – Det blir lite som en nystart för oss. Att komma närmare akademin innebär dessutom många fördelar för vår verksamhet och bolagen som vi arbetar med, säger Mikael Melitshenko, VD på Inkubera.

Novahuset består av fyra våningsplan med kontor, mötesrum, cafédel samt en stor aula med ca 500 sittplatser. Inkubera kommer att husera på våning tre – i övrigt fylls huset av bland annat universitetets Handelshögskola, Drivhuset och Entreprenörskapsforum. – Jag tror det blir en spännande mix av verksamheter som förhoppningsvis kan få stort utbyte av varandra. Novahuset blir samtidigt universitetets nya entré mot omvärlden så vi tror att det blir en stimulerande mötesplats med bra puls i, säger Mikael Melitshenko.

Inkubera arbetar idag med 15 företag i olika program och faser. De senaste fem åren har man hjälpt till att lansera över 40 innovationer som skapat fler än 75 nya jobb. – I och med flytten tar vi nästa steg i vår utveckling. Nu ser vi fram emot att fortsätta investera i regionens allra bästa innovationer, säger Mikael Melitshenko.

I samband med flytten till Novahuset lanserar Inkubera en ny grafisk profil. Arbetet med omprofileringen har pågått under en längre period tillsammans med Lebowski reklambyrå.
– Det känns naturligt att lanseringen sker i samband med att vi nu byter lokaler. Vi är nöjda med resultatet och det ska bli både spännande och inspirerande att börja arbeta med det nya uttrycket.

tisdag 13 oktober