Nyheter

Inkubera får nya lokaler i MyOffice

My office

Inkubera flyttar 1 december in i nya lokaler på MyOffice strax söder om centrala Örebro. Samtidigt finns vi kvar på Örebro universitet och i Karlskoga. De nya lokalerna är anpassade för att möta innovativa tillväxtföretag och bedriva den coachning som är kärnan i verksamheten. Genom att finnas kvar på universitetet finns fortfarande en tydlig koppling till den forskning som finns där – kontakter som kommer att intensifieras ytterligare.
– Vi behövde mer ändamålsenliga lokaler och hittade precis vad vi sökte på nybyggda MyOffice, säger Julie Ammer, verksamhetsledare på Inkubera. Vi tar ett steg närmare näringslivet rent fysiskt, men finns fortfarande kvar på universitetet nära forskningen. Det är precis så vi vill jobba.

My Office i Örebro ligger strax norr om Gustavsviksbadet. Konceptet är etablerat i fler städer och bygger på att man kan bli medlem istället för vanlig hyresgäst. Som medlem kan man hyra fast eller flexibel plats. Har man ingen fast plats, väljer man ett ledigt bord när man behöver det. Upplägget passar särskilt bra för mindre och kanske nya företagare. Inkubera kommer dock att hyra en egen lokal på cirka 200 kvadratmeter.
– Vi får ett härligt kontor med plats för Inkubera-bolag, öppna ytor och mötesrum. Här kan vi både träffa företagare för coachning samt arrangera workshops och mindre seminarier för våra bolag. Att komma så nära många nya spännande företag är också positivt. Det kommer att bli fantastiskt kul att flytta in.

Även om flyttlasset går till MyOffice poängterar Julie att närvaron på universitetet är central. Planen är att intensifiera samarbetet med forskningen som bedrivs där.
–Vi vill både jobba närmare forskarvärlden och näringslivet i regionen. Vi tittar just nu på hur vi ska kunna koppla ihop oss ännu tydligare med Örebro universitet.

Överhuvudtaget vill Inkubera bygga ett starkare och tydligare nätverk med samarbeten såväl inom som utanför länet.
– Vi är del av ett större innovationssystem som är till för att skapa förutsättningar för bolagen. Ju mer samarbete vi kan ha – med exempelvis universitetet, science parks, Almi och andra inkubatorer – desto bättre. Vi arbetar på olika sätt men har i mångt och mycket samma mål – fler spännande företag med god tillväxt.

 

 

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


fredag 19 augusti

Forskaren: ”JL Kemis desinfektionsmedel har bevisat bakteriedödande effekt mot multiresistenta bakterier.”

Inkubera-företagets JL Kemis produkt TT51 är inte bara ett effektivt och miljöklassat desinfektionsmedel för livsmedelsbranschen. Efter tester på Örebro universitet konstaterar docent Hazem Khalaf att det även är mycket effektivt mot e-koli och S. Aureus, den senare en multiresistent bakterie som fått högsta prioriterat av WHO. – TT51 tar död på både bakterierna, även när vid ganska hög utspädning, konstaterar Hazem Khalaf.

måndag 15 augusti

Här är årets SKAPA-finalister

Nu är 2022 års länsfinalister till SKAPA-priset – Sveriges största innovationstävling – utsedda. Tre finalister till ”stora” SKAPA-priset och tre till SKAPA-talang får 10 000 kr och har chans på ytterligare 15 000 kr om du skulle vinna länsfinalen 22 september på Örebro slott. Dessutom får vinnarna representera länet vid riksfinalen i november. – Vi är jättestolta över att nivån är så hög, säger Fredrik Stenman på Inkubera. Att välja ut de tre finalisterna i varje klass har varit ett tufft jobb för de båda jurygrupperna.

onsdag 22 juni

Binary Brains skriver avtal med PostNord TPL

Inkubera-företaget Binary Brains ska hjälpa PostNord TPL att optimera lagerhållningen på det nya 90 000 kvm stora centrallager utanför Norrköping. Binary Brains är experter på att med hjälp av AI skapa prognoser med hög träffsäkerhet åt sina kunder. Med Binary Brains hjälp kommer nu de 15 000 artiklarna i PostNord TPL:s lager att placeras optimalt för bästa möjliga logistiska flöde. I slutänden handlar det om att korta PostNords leveranstider. – Det är med stolthet och glädje Binary Brains är legobiten som möjliggör för PostNord TPL att ta nästa steg i att optimera sin lagerverksamhet, säger vd Jacob Kihlbaum i ett pressmeddelande.

torsdag 16 juni

14 av 18 företag ger Inkubera högsta möjliga betyg

Inkubera har genomfört sin årliga kundundersökning bland de företag som fanns i Inkubatorn under 2021. Av 24 bolag, svarade 18 på den utskickade enkäten och 14 av företaget gav betyget 10 av 10 möjliga på frågan ”I vilken grad skulle du rekommendera Inkubera till en kollega eller vän?”. I stort sett samtliga företag menar dessutom att Inkubera bidragit positivt till deras utveckling. – Givetvis är det mycket glada över att företagen är nöjda med den stöttning de får, säger vd Fredrik Stenman.