Nyheter

Impulso: ”I september finns vi i 15 nya butiker”

Rosie Pellerone och Viktoria Lindqvist, delägare på Impulso. Den tredje delägaren, Johan Sjöstedt, saknas på bilden.

Impulso har ett eget system automatiserar som gör att butiker, leverantörer och hyresvärdar delar på såväl kostnader som intäkter. Dessutom sköts bokföring och beställning av varor automatiskt när varorna passerar kassan. Nya butiksägare kan dra igång med kraftigt reducerade startkostnader och minimerad administration.
– Uppmärksamheten har varit enormt från alla parter inklusive näringslivsutvecklare hos kommunerna som ser oss som ett hopp för cityhandel, säger Viktoria Lindqvist. Innan septembers är slut räknar vi med att 15 nya butiker igång i hela landet.

Impulso startade i höstas, sedan dess har utvecklingen gått snabbt.
– Vi har nu en helt egen teknisk plattform som vi kallar för vårt ekosystem, säger Viktoria. Det hjälper alla parter att samarbeta och frigör tid för butiksägarna. Handeln behöver förändra sitt arbetssätt för att kunna leva vidare och utmana onlinehandeln. Vårt system skapar förutsättningar för det.

– Vi har tagit bort nästan all administration från butiksägarna så att de kan koncentrera sig på kärnverksamheten, fyller Rosie Pellerone i. För att kunna konkurrera måste butikerna satsa på sånt som inte nätbutikerna kan skapa – personliga relationer, nya event och spännande upplevelser i butiken.

De tekniska lösningarna är utvecklade av Youcal, ett företag med Inkubera-koppling som även som står bakom Boka.se.
– Samarbetet med Petter Sehlin på Youcal har funkat fantastiskt bra, säger Viktoria. Nu har vi ett transparant ekosystem som binder samman butiker, leverantörer och fastighetsägare. Alla parter måste samarbeta om de ska ha en chans att möta näthandeln.

– Om tio år tror jag att alla butiker kommer att använda vårt eller ett konkurrerande system, säger Rosie Jag är helt övertygad om att det här är framtiden för handeln.

Viktoria och Rosie utgår ifrån att konkurrerande lösningar lär dyka upp i takt med Impulsos framgångar. Ett sätt att möta detta är att skapa en tydlig ip-strategi.
– Utöver den värdefulla affärcoachning som får från Inkubera, får vi nu även hjälp med att se över hur vi kan skydda vår idé och vårt varumärke för framtiden, säger Viktoria.

Inkubera har också stöttat Impulso i arbetet med att ta fram en ansökan till Vinnovas utlysning ”Innovativa startups”. För en dryg vecka sedan beviljades deras ansökan, vilket innebär ett kapitaltillskott på 300 tkr. Ett av Vinnovas kriterier för bedömningen är hållbarhet.
– Det kanske inte är det första som slår en när man möter vårt koncept, men det finns ett tydligt hållbarhetsfokus i vår affärsmodell. Eftersom leverantörerna i realtid kan se hur olika varor säljer, kan de styra sin produktion därefter. I framtiden hoppas jag att ingen ska behöva bygga upp stora varulager som ingen vill köpa. Det vinner både handeln och miljön på.

 

 

fredag 30 april

Nyheter


tisdag 4 maj

Nutrinovus – fryst vätskeersättning blir lättsmält medicin

Allt började med att Sarah Sundins dotter knappt kunde få ner någon vätska när hon var sjuk i körtelfeber. Isglass var lättare att svälja än vanlig dryck, men är på grund av sockerhalten ingen optimal vätskeersättning. Sarah, som drivit egen glasstillverkning, fick idén om att tillverka vätskeersättning i fryst form.  – Vi har fått mycket positiv respons från vården, berättar hon. I dagarna startar den första provtillverkningen.

måndag 19 april

JL KEMI – den osannolika berättelsen om det nya, effektiva och giftfria rengöringsmedel

Utan några egentliga kunskaper i kemi har Jimmy Lundström via en rad osannolika händelser lyckats utveckla ett effektivt rengöringsmedel som är baserat på cellulosa – en av naturens vanligaste beståndsdelar. Nu har det lilla Karlskoga-företaget skrivit avtal med en grossist med upparbetade marknadskontakter i såväl Sverige som Tyskland. – Vår grossist säger att de kommer att köpa allt vi kan producera, säger Jimmy, som för 4 år sedan lite på måfå började blanda ingredienser på sin garageuppfart.

tisdag 6 april

Splitgrid breddar sitt erbjudande

Splitgrid, Som var Inkubera-bolag under olika perioder 2016 – 2019, breddar nu sitt erbjudande. Från att tidigare varit fokuserade på kommissionshandel, kommer man nu även att erbjuda en fakturalösning. – Detta ger oss möjlighet att nå en betydligt större marknad, säger vd Jonas Forsman.

onsdag 31 mars

Truckzter är redo för marknaden

– Vår mission är mer miljövänliga lastbilstransporter och fulla flak. Nu lanserar vi Truckzter och siktar högt, säger vd Fredrik Regin. Fredrik har 20 års branscherfarenhet av spedition. Tillsammans med delägaren och entreprenören Per Arenö arbetar han sedan i mars 100 % med att lansera produkten och förverkliga visionen. – Var femte lastbil du möte vägarna går tom, berättar Per. Via vår digitala plattform kan vi matcha ihop frakten med lediga ytor på lastbilsflaken. Varje gång det sker minskar miljöpåverkan samtidigt som lönsamheten ökar i en tuff bransch.