Nyheter

Genombrott för IdentifieraDig

Jens Björkander och Lisa Hasselgren på IdentifieraDig

IdentifieraDig har gjort klart med första kunden. Samtidigt står ytterligare kunder redo att ansluta när de är färdiga med sina tester av systemet.
– En kund är klar och ytterligare tre ser ut att vara på väg in, berättar Lisa Hasselgren. Detta är ett första genombrott – ett bevis på att vi har skapat en tjänst som behövs och som företag är beredda att betala för. Det känns förstås helt fantastiskt!

IdentifieraDig gör att det möjligt för företag att identifiera sig under ett samtal, exempelvis över telefon. Företag och myndigheter kan identifiera privatpersoner med hjälp av e-legitimation, men det har fram till nu inte funnits någon lösning som klarar identifiering ”åt andra hållet”.
– Som privatperson vill du kunna säkerställa att den du pratar med verkligen är den som den påstår, säger Jens Björkander. Om du exempelvis blir uppringd av någon som påstår sig jobba hos polisen eller på en bank, vill du veta att detta verkligen stämmer.

Första kunden, Advokatbolaget Sjutton34, bestämde sig redan vid första mötet med IdentifieraDig.
– Vi fick ett första gott intryck både av tjänsten och av bolaget, säger David Lidén, en av Sjutton34:s delägarna. Våra klienter ska känna sig trygga med att det är oss de talar med, precis som vi vill veta att vi pratar med rätt person. Det är kul att vara föregångare och jag tror att vi får många efterföljare i branschen. I framtiden tror jag att den tjänst som IdentiferaDig erbjuder kommer att bli en självklarhet.

IdentiferaDig har också gjort klar med ALMI Invest om en så kallad titthålsinvestering på 300 000 kr. Pengarna skall främst användas till att bearbeta marknaden så att man kan bevisa värdet av sin tjänst genom att ta in ett antal kunder.
– IdentiferaDig har en briljant affärsidé som vi tror kan få en unik position som standard på marknaden för säkra identifieringar. säger Jenny Engerfelt på Almi Invest. Vi ser fram emot att följa bolaget och dess utveckling,

Bläcket på avtalet med ALMI Invest verkar knappt hinna torka – bokstavligt talat – förrän marknadens intresse för IdentifieraDig också bekräftas. Utöver Sjutton34 testkör ett företag i säkerhetsbranschen tjänsten och två andra presumtiva kunder kommer snart att göra detsamma. Dessutom finns intresse från banksektorn.
– I fredags träffade vi en bank och presenterade vår idé, berättar Lisa entusiastisk. Tre minuter in i min presentation blev jag avbruten med kommentaren: ”Du har redan sålt in tjänsten. Vi behöver den – alla banker behöver den”. Givetvis är det långt kvar till en eventuell affär, men responsen visar att vi är något riktigt bra på spåret.

IdentiferaDig har funnits hos Inkubera sedan i maj och har fått stöttning genom bland annat affärscoachning under hela perioden. Fokusområden har varit att utveckla affärsmodellen, göra strategier för kundbearbetning samt göra bolaget redo att ta in externt kapital.

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


fredag 19 augusti

Forskaren: ”JL Kemis desinfektionsmedel har bevisat bakteriedödande effekt mot multiresistenta bakterier.”

Inkubera-företagets JL Kemis produkt TT51 är inte bara ett effektivt och miljöklassat desinfektionsmedel för livsmedelsbranschen. Efter tester på Örebro universitet konstaterar docent Hazem Khalaf att det även är mycket effektivt mot e-koli och S. Aureus, den senare en multiresistent bakterie som fått högsta prioriterat av WHO. – TT51 tar död på både bakterierna, även när vid ganska hög utspädning, konstaterar Hazem Khalaf.

måndag 15 augusti

Här är årets SKAPA-finalister

Nu är 2022 års länsfinalister till SKAPA-priset – Sveriges största innovationstävling – utsedda. Tre finalister till ”stora” SKAPA-priset och tre till SKAPA-talang får 10 000 kr och har chans på ytterligare 15 000 kr om du skulle vinna länsfinalen 22 september på Örebro slott. Dessutom får vinnarna representera länet vid riksfinalen i november. – Vi är jättestolta över att nivån är så hög, säger Fredrik Stenman på Inkubera. Att välja ut de tre finalisterna i varje klass har varit ett tufft jobb för de båda jurygrupperna.

onsdag 22 juni

Binary Brains skriver avtal med PostNord TPL

Inkubera-företaget Binary Brains ska hjälpa PostNord TPL att optimera lagerhållningen på det nya 90 000 kvm stora centrallager utanför Norrköping. Binary Brains är experter på att med hjälp av AI skapa prognoser med hög träffsäkerhet åt sina kunder. Med Binary Brains hjälp kommer nu de 15 000 artiklarna i PostNord TPL:s lager att placeras optimalt för bästa möjliga logistiska flöde. I slutänden handlar det om att korta PostNords leveranstider. – Det är med stolthet och glädje Binary Brains är legobiten som möjliggör för PostNord TPL att ta nästa steg i att optimera sin lagerverksamhet, säger vd Jacob Kihlbaum i ett pressmeddelande.

torsdag 16 juni

14 av 18 företag ger Inkubera högsta möjliga betyg

Inkubera har genomfört sin årliga kundundersökning bland de företag som fanns i Inkubatorn under 2021. Av 24 bolag, svarade 18 på den utskickade enkäten och 14 av företaget gav betyget 10 av 10 möjliga på frågan ”I vilken grad skulle du rekommendera Inkubera till en kollega eller vän?”. I stort sett samtliga företag menar dessutom att Inkubera bidragit positivt till deras utveckling. – Givetvis är det mycket glada över att företagen är nöjda med den stöttning de får, säger vd Fredrik Stenman.