Nyheter

Från oss alla till er alla…

julljus

 

… en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År! Vi ser fram emot ett riktigt spännande 2018. Vi hoppas att du vill vara med oss i vårt arbete för att länets innovativa företag ska lyckas ännu bättre. Det var länge sedan vi hade så mycket nytt på gång:

Våra nya lokaler på MyOffice ser inte ut att bli precis som vi hoppats – de blir ännu bättre. Miljön på MyOffice, som vi delar med en lång rad spännande företag, känns helt rätt för oss. Lokalerna ger oss goda möjligheter möta företag för inledande kontakter, mindre seminarier och coachning. Dessutom kan vi erbjuda våra bolag bra kontorsplatser hos oss. Titta gärna in och hälsa på oss!

Trots att vi nu har flyttat, är vår ambition för 2018 att arbeta ännu närmare universitetet och forskningen där. Det ger oss också goda möjligheter att stötta det företagande som har sina rötter i den innovativa forskning som bedrivs på universitetet.

Som vi nämnt tidigare, blir vi också drivande i ett nytt projekt som riktar sig till hela livsmedelskedjan, från produktion till konsumtion. Uppdraget är nationellt, men vi är säkra på att det också kommer att vara till nytta för företagen i länet.

Ett annat nytt spännande projekt är SPETS 1 där vårt uppdrag är att utveckla spetsverksamhet inom robot- och sensorteknik. Vi driver det i nära samarbete med Örebro universitet. Vi sätter igång efter årsskiftet och arbetar med projektet i två år.

Samtidigt fortsätter förstås vår kärnverksamhet– vår individuella coachning av innovativa tillväxtföretag. Vår plan är inte bara att fortsätta, vårt mål är att utveckla våra modeller och arbetssätt så att vi kan hjälpa bolagen att växa ännu säkrare och snabbare.

Till sist: Stort tack för ett härligt 2017! Nu tar vi ledigt och är tillbaka med full styrka 8 januari. Vi önskar dig en riktigt god och vilsam jul och ett festligt gott nytt år, så ses vi igen i början av 2018!

Hälsningar från oss på Inkubera

onsdag 20 december

Nyheter


torsdag 18 februari

Mattias motverkar världssvälten med ny hållbar metod för fiskodling

Fiskodling är världens snabbast växande livsmedelssektor, men innebär i regel stor miljöbelastning. I samband med sin kandidatuppsats vid Örebro universitet fick Mattias Djurstedt kontakt med två världsledande auktoriteter inom området. Tillsammans startade de bolaget Nära & Naturlig för att kunna lansera en ny hållbar modell för fiskodling. – Min roll är att vara entreprenören som verkställer de andra delägarnas unika lösningar, säger Mattias. Tillsammans vill vi göra skillnad för jordens livsmedelsförsörjning på ett hållbart sätt.

måndag 1 februari

Flipp eller flopp – Binary Brains förutser nya produkters potential

Binary Brains är Örebroföretaget som har svart bälte i att bygga intelligenta prognoser med hjälp av AI. Den senaste tillämpningen av företagets teknik, är en lösning på dagligvarubranschens kanske tuffaste utmaning – produktlanseringar. – Upp emot nio av tio lanseringar är floppar historiskt sett, säger vd Jacob Kihlbaum. Vi har skapat en modell som visar vad som krävs för att en ny produkt ska lyckas.

måndag 25 januari

MadePerfect – som ett Hotels.com för företagstjänster

Städning, kontorslokaler, kontorsutrustning – en stor del av företagens utgifter består av varor och tjänster som stöttar verksamheten, men som inte direkt påverkar resultatet. Eftersom företagens kunskap och engagemang i regel är lågt innebär det ofta för låg kvalitet till för höga priser. Med nystartade MadePerfect vill Stybjörn Swenzén ändra på det. Lösningen är matchningsplattform för produkter och stödtjänster – ungefär som en bokningssida för hotell på nätet. – Vi vill ge köparna god överblick så att de kan göra bättre inköp, säger Styrbjörn. Den respons vi hittills fått är fantastiskt, både från säljar- och från köparleden.

torsdag 21 januari

Sista 9 växer och tar in 1 mkr i nytt kapital

Sista 9 är golfappen som gör det möjligt att boka golfbanornas sista nio hål. Det innebär att spelarna i högre utsträckning kan komma ut på banan samtidigt som golfklubbarna kan öka såväl beläggning som intäkter. – Under 2020 fick många nya kunder, säger vd:n och grundaren Hannes Rydell, 21. Nu kliver nya ägare in och skjuter till drygt 1 mkr. Investeringen gör att vi kan göra vår produkt ännu bättre och kan fortsätta växa.