Nyheter

Från oss alla till er alla…

julljus

 

… en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År! Vi ser fram emot ett riktigt spännande 2018. Vi hoppas att du vill vara med oss i vårt arbete för att länets innovativa företag ska lyckas ännu bättre. Det var länge sedan vi hade så mycket nytt på gång:

Våra nya lokaler på MyOffice ser inte ut att bli precis som vi hoppats – de blir ännu bättre. Miljön på MyOffice, som vi delar med en lång rad spännande företag, känns helt rätt för oss. Lokalerna ger oss goda möjligheter möta företag för inledande kontakter, mindre seminarier och coachning. Dessutom kan vi erbjuda våra bolag bra kontorsplatser hos oss. Titta gärna in och hälsa på oss!

Trots att vi nu har flyttat, är vår ambition för 2018 att arbeta ännu närmare universitetet och forskningen där. Det ger oss också goda möjligheter att stötta det företagande som har sina rötter i den innovativa forskning som bedrivs på universitetet.

Som vi nämnt tidigare, blir vi också drivande i ett nytt projekt som riktar sig till hela livsmedelskedjan, från produktion till konsumtion. Uppdraget är nationellt, men vi är säkra på att det också kommer att vara till nytta för företagen i länet.

Ett annat nytt spännande projekt är SPETS 1 där vårt uppdrag är att utveckla spetsverksamhet inom robot- och sensorteknik. Vi driver det i nära samarbete med Örebro universitet. Vi sätter igång efter årsskiftet och arbetar med projektet i två år.

Samtidigt fortsätter förstås vår kärnverksamhet– vår individuella coachning av innovativa tillväxtföretag. Vår plan är inte bara att fortsätta, vårt mål är att utveckla våra modeller och arbetssätt så att vi kan hjälpa bolagen att växa ännu säkrare och snabbare.

Till sist: Stort tack för ett härligt 2017! Nu tar vi ledigt och är tillbaka med full styrka 8 januari. Vi önskar dig en riktigt god och vilsam jul och ett festligt gott nytt år, så ses vi igen i början av 2018!

Hälsningar från oss på Inkubera

onsdag 20 december

Nyheter


tisdag 14 september

Årets länsvinnare av SKAPA-priset

Lisa Hasselblad och Jens Björkander på Sequrifid (SKAPA-priset) och Mattias Djurstedt på Nära & Naturligt (SKAPA talang) – så heter årets länsvinnare. – Egentligen skulle man vilja ut priser till alla finalister, säger landshövding Maria Larsson som överräckte checkarna på 30 000 kr till vinnarna. Men jag övertygad om att vi kommer att höra talas om dem allihop i framtiden.

tisdag 14 september

Här är finalisterna i ”stora” Skapa-priset

Träffa Jimmy Lundström på JL Kemi, Lisa Hasselgren på Securifid samt Magnus Engholm och Christian Edwertz på Envivo. De har samtliga gått till final i årets upplaga av SKAPA-priset och vunnit 10 000 kr. Vinnaren får ytterligare 20 000 kr och dessutom chansen att representera länet vid den stora riksfinalen i november.

torsdag 2 september

Möt finalisterna i Skapa-talang

Anton och Viktor på ProPractice, Mattias på Nära & Naturligt och Oskar på Lyllos Entertainmnet är årets finalister i SKAPA talang i Örebro län. Alla företag har genom sin finalplats vunnit 10 000 kr. Vinnaren av länsfinalen 14 september får 30 000 kr samt en plats i den nationella tävlingen som avgörs i Stockholm i november. Möt alla länsfinalisterna och hör dem berätta om sin ide? Vem tror du kommer att utses som vinnare?

torsdag 19 augusti

Skapa-pris-finalisterna är utsedda

Nu är länsfinalisterna till SKAPA-priset – Sveriges största innovationstävling – utsedda. Tre finalister till ”stora” SKAPA-priset och tre till SKAPA-talang tävlar om 30 000 kr vardera. Dessutom får vinnarna representera länet vid riksfinalen i november. – Som vanligt har vi ett starkt startfält och de två jurygrupperna hade ett styvt jobb att välja ut finalisterna, säger Fredrik Stenman, vd på Inkubera. 14 september får vinnarna motta priset ur landshövding Maria Larssons hand på Örebro slott.