Nyheter

Fairyscope lanserar ny lösning för mässbranschen

Fairyscops vd, Pierre Rågstad.

Inkubera-alumnen Fairyscope hjälper mässutställare att enkelt dela information med besökare. Besökaren kan enkelt ladda ner och spara broschyrer och annan information till mobilen med hjälp av QR-koder. Utställare kan minska sina tryckkostnader och miljöpåverkan och besökare får informationen digitalt och slipper bära runt på tunga påsar. Nu lanserar företagen ny webbportal, ny app och intensifierar sin marknadsbearbetning.
– Vi är redo för lansering i stor skala. Första steget är Sverige, i nästa steg går vi globalt, säger vd Pierre Rågstad.

Fairyscope är en av Inkuberas många alumner och var aktiva på Inkubera för ett par år sedan. Företaget levererade sin lösning till ett antal mässor som alla fick en skräddarsydd app. Trots framgångar har företaget nu skruvat på sin affärsmodell.
– Vår lösning funkade bra, men att ta fram nya appar till varje mässa blev tungjobbat. Nu har vi en bättre och betydligt mer skalbar strategi.

Besökare på en mässa installerar appen och kan sedan enkelt ladda ner det material de vill ha med sig. Delningen av materialet till kollegor blir också enklare än om materialet hade varit tryckt.
– Vi ansluter till den allmänna trenden där allt blir mer digitalt. Samtidigt ger vår lösning ett stort bidrag till hållbarheten. Om vi lyckas med vår vision att komma ut internationellt minskar det mässindustrins totala fotavtryck rejält, säger Pierre.

Med sin nya app och sin nya webbportal kommer man initialt att bearbeta den svenska marknaden för att sikta på den internationella marknaden i nästa steg.
– Vi har fungerande teknik, varumärkesskydd och har nu inlett dialog med flera svenska mässarrangörer. Eftersom vår modell är skalbar och löser ett universellt problem, är det naturligt att våra ambitioner är internationella. Vi söker nu medlemmar med goda kontakter inom mässbranschen till ett advisory board. Ett internationellt nätverk är förstås ett extra plus.

torsdag 27 februari

Nyheter


måndag 19 april

JL KEMI – den osannolika berättelsen om det nya, effektiva och giftfria rengöringsmedel

Utan några egentliga kunskaper i kemi har Jimmy Lundström via en rad osannolika händelser lyckats utveckla ett effektivt rengöringsmedel som är baserat på cellulosa – en av naturens vanligaste beståndsdelar. Nu har det lilla Karlskoga-företaget skrivit avtal med en grossist med upparbetade marknadskontakter i såväl Sverige som Tyskland. – Vår grossist säger att de kommer att köpa allt vi kan producera, säger Jimmy, som för 4 år sedan lite på måfå började blanda ingredienser på sin garageuppfart.

tisdag 6 april

Splitgrid breddar sitt erbjudande

Splitgrid, Som var Inkubera-bolag under olika perioder 2016 – 2019, breddar nu sitt erbjudande. Från att tidigare varit fokuserade på kommissionshandel, kommer man nu även att erbjuda en fakturalösning. – Detta ger oss möjlighet att nå en betydligt större marknad, säger vd Jonas Forsman.

onsdag 31 mars

Truckzter är redo för marknaden

– Vår mission är mer miljövänliga lastbilstransporter och fulla flak. Nu lanserar vi Truckzter och siktar högt, säger vd Fredrik Regin. Fredrik har 20 års branscherfarenhet av spedition. Tillsammans med delägaren och entreprenören Per Arenö arbetar han sedan i mars 100 % med att lansera produkten och förverkliga visionen. – Var femte lastbil du möte vägarna går tom, berättar Per. Via vår digitala plattform kan vi matcha ihop frakten med lediga ytor på lastbilsflaken. Varje gång det sker minskar miljöpåverkan samtidigt som lönsamheten ökar i en tuff bransch.

fredag 19 mars

Vi söker bästa idén – nominera till SKAPA-priset

SKAPA är Sveriges största innovationstävling. Nu behöver vi din hjälp för att kunna hitta kandidater till SKAPA-priset och SKAPA-talang. Vi söker personer som har utvecklat något smart och innovativt och som dessutom är eller har potential att bli riktigt framgångsrikt på marknaden. Länsvinnarna får 30 000 vardera och går vidare till den stora riksfinalen där ännu större prischeckar väntar. Läs mer och nominera en eller flera personer som du tycker skulle vara värdiga vinnare.