Nyheter

Fairplay vill digitalisera och modernisera fotbollen

Gabriel Sauma, vd på Fairplay.

Gabriel Sauma har en stor passion för fotboll och ett brett kontaktnät inom Fotbollsverige och har även flera år bakom sig som aktiv. Han har på nära håll sett de utmaningar som finns inom sporten. Exempelvis har han träffat många unga fotbollsspelare med enorm potential, men som på grund av ett för smalt kontaktnät och bristfällig vägledning inte kunnat ta nästa steg i sin karriär. FairPlay är en digital plattform som ökar spelarnas synlighet och förutsättningar samt hjälper klubbar att få en bättre överblick över spelarmarknaden. Spelarna registrerar sig, får en egen profil med samlad statistik och information och blir därefter sökbara via ett filtreringsverktyg i plattformen.
– Den respons vi har fått hittills är fantastiskt, säger Gabriel. Nu kommer fler och fler pusselbitar på plats och vi närmar oss lansering. Det är otroligt spännande!

Inom fotbollen finns ett enormt engagemang hos såväl spelare som klubbar, ändå är det svårt att hitta rätt när klubbar rekryterar spelare. Givetvis drabbar det båda parter.
– Under mina år i näringslivet har jag haft stor användning av LinkedIn, men något liknande finns inte inom fotbollen. En digital plattform som sammanlänkar spelare, ledare och klubbar skulle göra enorm nytta, säger Gabriel.

Idag är dialogen mellan klubbar, ledare och spelare svår och tidskrävande. Klubbarnas och rekryteringsansvariges mejlkorgar svämmar över av förfrågningar från spelare och erbjudanden från agenter.
– Majoriteten av klubbarna orkar inte ta sig igenom hela informationsflödet, säger Gabriel. Detta gör att de i stället väljer att inte gå igenom någonting alls, utan förlitar sig på sina egna nätverk. Branschen behöver moderniseras och arbetssättet behöver effektivisera.

Många fotbollsspelare i har svårt att synas och nå ut till klubbarna. Med FairPlay får de ett skyltfönster där de kan dela information och videor i ett fotbollsrelaterat forum.
– Vi vill ge fotbollsbranschen bättre förutsättningar, säger Gabriel. Klubbar och ledare ska på ett smidigare sätt kunna rekrytera spelare utifrån sina kravprofiler. För spelare vill vi skapa ett forum där de kan synas och nätverka.

I år lanseras FairPlay på bred front i Fotbollssverige. Nu pågår arbetet med att färdigställa plattformen och planera lanseringskampanjen. En del av lanseringen består också i att bygga ett nationellt nätverk av ambassadörer.
– Vi för just nu täta diskussioner med flera namnkunniga spelare och klubbar med målet att bygga långsiktiga partnerskap, berättar Gabriel.

Förutom Gabriel består teamet av entreprenören Peter Jarrah, Gabriels bror Jakob Sauma som spelat fotboll på elitnivå och är idag fortsatt aktiv som spelare i division 2 samt Yasaar Biladama som är programmeringsansvarig med förflutet i Allsvenskan. Tillsammans står de för gedigen bakgrund in om såväl fotboll som företagande.

Sedan FairPlay blev med i Inkubera våren 2022 har de haft tät kontakt med sin tilldelade affärscoach, Fredrik Andershed.
– Fredrik är en fantastisk affärscoach som redan bidragit till vår utveckling. Han har ett genuint intresse av att hjälpa andra människor och har absolut bidragit till en bättre struktur hos oss.

Den senaste tiden har Fredrik och Fairplay gått igenom en så kallad IRP (Investment Readiness Process) och nu är FairPlay certifierat.
– Vi är absolut redo att ta in externt kapital, säger Gabriel. Vi har stora planer för FairPlay.

Se presentationsvideon om FairPlay:
https://www.dropbox.com/s/mub93otyb0e090l/FairPlay%20the%20movie.mp4?dl=0

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


måndag 27 november

Jolivo – en smart resekompis i fickan

En av de första sakerna Oscar Nilsson berättade när jag träffade honom på Java i centrala Örebro, är att han och Jolivo vill skaka om resebranschen. – Vi vill rädda våra framtida kunder från de värsta turistfällorna när de är ute och reser. Med hjälp av den AI-lösning som vi vill skapa, vill vi lära känna kunderna så väl att vi kan ge skräddarsydda tips. Vi har ett starkt team som känner resebranschen väl. Där finns stora utmaningar som vi vill adressera med Jolivo.

måndag 20 november

Fibes – möbeltapetserarnas bästa kompis

Erika Orvendal känner tapetserarbranschen från insidan – hon har själv drivit en egen verkstad i flera år. Hon har upplevt glädjen i att ge slitna möbler nytt liv, men också frustrationen över att tidsödande administration äter upp lönsamheten. – Hela tanken med Fibes är göra det lättare för tapetserare att leva på sin verksamhet. Exempelvis får de tillgång till en gratislösning som spar dagar av administrativt arbete varje gång leverantörerna justerar sina priser.

måndag 6 november

Europas största tillverkare av flipperspel finns i Örebro

I en anonym lokal i Bettorps Industriområde strax norr om Örebro, döljer sig en väl bevarade hemlighet. Pinball Brothers startade för tre år sedan och är idag Europas största tillverkare av flipperspel. Via avtal med såväl Disney som rockgruppen Queen, har man etablerat sig som något av en nytänkare i en konservativ bransch. – Flipperspelsvärlden är begränsad, men ändå större än man kanske kan tro – inte minst i USA, säger vd Daniel Janson. Som ett ungt europeiskt företag sticker vi ut på flera sätt.

måndag 30 oktober

HerCycle skapar individuella hälsoprogram i harmoni med kvinnors menscykler

Menstruation påverkar halva jordens befolkning. Ändå återstår mycket forskning och kunskap om hur menscykeln påverkar kvinnors hälsa och välbefinnande. Genom den app som Ida Stjernström och Ghia Yuson utvecklar, kommer kvinnor att få ökad kunskap och hjälp att anpassa sin kost och träning så det sker i samklang med menscykelns olika stadier. – Upp till 90 % av alla kvinnor upplever fysiska och/eller psykiska symptom under sin mens, säger Ida. Samtidigt är det över 40 % av dessa som inte svarar på de behandlingar som finns. Vårt syfte är att stärka kvinnor under hela deras menstruationscykel så att deras välmående förbättras.