Nyheter

EMBRACE attraherar nytt kapital och får ny vd

EMBRACE nya ägarkonstellation: Johan Rydberg, Anton Fahlgren, Anná Ragen (Örebro Universitet Holding) och Henrik Andershed.

På bara några månader ökade Inkubera-företaget EMBRACE kundstocken från fem till 20 kommuner. Framgångarna för bolaget har nu attraherat företagaren Johan Rydberg, som kliver in som ny delägare och vd.
– EMBRACE  är ett innovativt företag på en marknad där det inte fanns några andra aktörer, säger han.

EMBRACE är ett digitalt verktyg för att kartlägga, analysera och förebygga brott. Verktyget hjälper kommuner att i samarbete med polisen och fastighetsbolag att få bättre överblick så att de kan prioritera de insatser som gör störst nytta.

Hittills har företaget i stor utsträckning drivits av Henrik Andershed, som i grunden är forskare snarare än företagare. EMBRACE snabba tillväxt har bidragit till att man nu lyckats attrahera den nye vd och delägaren Johan Rydberg.
– Johan är verkligen en person med gedigen erfarenhet från företagsvärlden som har byggt upp och sålt företag och gjort hela den resan, säger Henrik Anderhed. Han blir en jätteviktig injektion för oss. Johan kommer att göra oss ännu mer framgångsrika och sprida EMBRACE till ännu fler kommuner.

Ny delägare är också medarbetaren Anton Fahlgren som redan är en nyckelperson inom utbildning och handledning. It-företaget Nethouse säljer samtidigt sina andelar i bolaget och Örebro Universitet Holding minskar kraftigt sitt ägande. Det innebär att de personer som arbetar i företaget nu också tillsammans kommer att vara majoritetsägare.

Nya vd:n Johan Rydberg fick upp ögonen för bolagets affärsidé och blev intresserad.
– Jag anser att EMBRACE verkar på en framtidsbransch, som det på ett personligt plan känns väldigt spännande att få jobba med. Jag ser en väldigt stor potential för EMBRACE och tror att vi kommer att växa fort och att vi kommer att kunna utveckla nya produkter som breddar vår portfölj.

Sedan starten har bolaget stöttats av innovationsstödsystemet inom Örebro universitet Holdig AB och av Inkubera, något som Henrik Anderhed ser som en framgångsmodell.
– Stöttningen både från Holdingbolaget och från Inkubera har varit fantastisk. EMBRACE hade inte kommit till om inte Holding och innovationsstrukturen på Örebro universitet hade funnits. Det var de som pushade mig till att starta en verksamhet och att det här är en bra idé. Både de och Inkubera har varit ett väldigt bra stöd längs vägen, menar han.

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


fredag 19 augusti

Forskaren: ”JL Kemis desinfektionsmedel har bevisat bakteriedödande effekt mot multiresistenta bakterier.”

Inkubera-företagets JL Kemis produkt TT51 är inte bara ett effektivt och miljöklassat desinfektionsmedel för livsmedelsbranschen. Efter tester på Örebro universitet konstaterar docent Hazem Khalaf att det även är mycket effektivt mot e-koli och S. Aureus, den senare en multiresistent bakterie som fått högsta prioriterat av WHO. – TT51 tar död på både bakterierna, även när vid ganska hög utspädning, konstaterar Hazem Khalaf.

måndag 15 augusti

Här är årets SKAPA-finalister

Nu är 2022 års länsfinalister till SKAPA-priset – Sveriges största innovationstävling – utsedda. Tre finalister till ”stora” SKAPA-priset och tre till SKAPA-talang får 10 000 kr och har chans på ytterligare 15 000 kr om du skulle vinna länsfinalen 22 september på Örebro slott. Dessutom får vinnarna representera länet vid riksfinalen i november. – Vi är jättestolta över att nivån är så hög, säger Fredrik Stenman på Inkubera. Att välja ut de tre finalisterna i varje klass har varit ett tufft jobb för de båda jurygrupperna.

onsdag 22 juni

Binary Brains skriver avtal med PostNord TPL

Inkubera-företaget Binary Brains ska hjälpa PostNord TPL att optimera lagerhållningen på det nya 90 000 kvm stora centrallager utanför Norrköping. Binary Brains är experter på att med hjälp av AI skapa prognoser med hög träffsäkerhet åt sina kunder. Med Binary Brains hjälp kommer nu de 15 000 artiklarna i PostNord TPL:s lager att placeras optimalt för bästa möjliga logistiska flöde. I slutänden handlar det om att korta PostNords leveranstider. – Det är med stolthet och glädje Binary Brains är legobiten som möjliggör för PostNord TPL att ta nästa steg i att optimera sin lagerverksamhet, säger vd Jacob Kihlbaum i ett pressmeddelande.

torsdag 16 juni

14 av 18 företag ger Inkubera högsta möjliga betyg

Inkubera har genomfört sin årliga kundundersökning bland de företag som fanns i Inkubatorn under 2021. Av 24 bolag, svarade 18 på den utskickade enkäten och 14 av företaget gav betyget 10 av 10 möjliga på frågan ”I vilken grad skulle du rekommendera Inkubera till en kollega eller vän?”. I stort sett samtliga företag menar dessutom att Inkubera bidragit positivt till deras utveckling. – Givetvis är det mycket glada över att företagen är nöjda med den stöttning de får, säger vd Fredrik Stenman.