Nyheter

EMBRACE är redo för nästa steg

Det brottsförebyggande systemet EMBRACE används idag i fem kommuner. Systemet hjälper dem att i samarbete med polisen och bostadsföretag få bättre överblick så att de systematiskt kan kunna sätta in resurser där de gör störst nytta. Ytterligare ett 20-tal kommuner vill sätta igång med systemet så snart budgetar och interna anpassningar är på plats. Företaget står nu på tröskeln till ett definitivt genombrott på marknaden.

EMBRACE har sitt ursprung inom kriminologiforskningen på Örebro universitet. Henrik Andershed, professor i kriminologi, skapade med stöd från BRÅ och i samarbete med Örebro Kommun, Polisen och Örebrobostäder, metoden EST (Effektiv Samordning för Trygghet). Gruppen insåg snart att ett digitalt verktyg skulle ge dem bättre överblick än de Excel-listor de skickade mellan sig. Detta blev starten till IT-tjänsten EMBRACE och företaget Embrace safety AB.

Anton Fahlgren, tidigare student och adjunkt inom kriminologi vid Örebro universitetet, arbetar med att bearbeta nya kunder och för att guida de redan befintliga.
– Vi får ett enormt gott gensvar när vi träffar de som ansvar för brottsförebyggande arbete ute i kommunerna. Jag skulle nog säga att de flesta snabbt inser nyttan med EMBRACE och vill ha systemet.

Med hjälp av systemet kan brottsförebyggare enklare samla in och analysera information om brott och annat som skapar otrygghet. Slutresultatet blir möjlighet till skarpare analyser, bättre prioriteringar och i slutänden färre brott och ökad trygghet.
– Vi är ensamma på marknaden om att kunna skapa överblick via heatmaps, göra olika analyser samt att få detaljkunskap via gatuvyer, och dessutom kunna följa upp effekter av insatser, berättar Anton.

Processen från att kommunerna uttalar att de vill ha EMBRACE till att de faktiskt blir kunder, brukar handla om några månader. Dels handlar det om att få budgetar på plats, men ofta krävs också en del anpassningar i kommunernas arbetssätt för att de ska kunna få full utväxling av systemet.
– På senare tid har vi tonat ner kravet på att kommunerna ska samarbeta mellan flera organisationer, berättar Anton. Även om detta ännu inte finns på plats, kan de ändå ha stor nytta av systemet. Samverkan med exempelvis fastighetsbolag kan komma i nästa steg.

Via Inkubera får Anton coachning för att kunna arbeta mer metodiskt och professionellt med kundbearbetningen. EMBRACE ligger nu i startgroparna för att öka säljtrycket.
– Efter sommaren hoppas vi att vi har en ny heltidsanställd säljare på plats. Vi jobbar faktiskt just nu med att försöka hitta rätt person. Det stora intresse vi möter från marknaden gör att vi är redo att ta nästa steg i vår expansion, säger Anton.

 

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


fredag 19 augusti

Forskaren: ”JL Kemis desinfektionsmedel har bevisat bakteriedödande effekt mot multiresistenta bakterier.”

Inkubera-företagets JL Kemis produkt TT51 är inte bara ett effektivt och miljöklassat desinfektionsmedel för livsmedelsbranschen. Efter tester på Örebro universitet konstaterar docent Hazem Khalaf att det även är mycket effektivt mot e-koli och S. Aureus, den senare en multiresistent bakterie som fått högsta prioriterat av WHO. – TT51 tar död på både bakterierna, även när vid ganska hög utspädning, konstaterar Hazem Khalaf.

måndag 15 augusti

Här är årets SKAPA-finalister

Nu är 2022 års länsfinalister till SKAPA-priset – Sveriges största innovationstävling – utsedda. Tre finalister till ”stora” SKAPA-priset och tre till SKAPA-talang får 10 000 kr och har chans på ytterligare 15 000 kr om du skulle vinna länsfinalen 22 september på Örebro slott. Dessutom får vinnarna representera länet vid riksfinalen i november. – Vi är jättestolta över att nivån är så hög, säger Fredrik Stenman på Inkubera. Att välja ut de tre finalisterna i varje klass har varit ett tufft jobb för de båda jurygrupperna.

onsdag 22 juni

Binary Brains skriver avtal med PostNord TPL

Inkubera-företaget Binary Brains ska hjälpa PostNord TPL att optimera lagerhållningen på det nya 90 000 kvm stora centrallager utanför Norrköping. Binary Brains är experter på att med hjälp av AI skapa prognoser med hög träffsäkerhet åt sina kunder. Med Binary Brains hjälp kommer nu de 15 000 artiklarna i PostNord TPL:s lager att placeras optimalt för bästa möjliga logistiska flöde. I slutänden handlar det om att korta PostNords leveranstider. – Det är med stolthet och glädje Binary Brains är legobiten som möjliggör för PostNord TPL att ta nästa steg i att optimera sin lagerverksamhet, säger vd Jacob Kihlbaum i ett pressmeddelande.

torsdag 16 juni

14 av 18 företag ger Inkubera högsta möjliga betyg

Inkubera har genomfört sin årliga kundundersökning bland de företag som fanns i Inkubatorn under 2021. Av 24 bolag, svarade 18 på den utskickade enkäten och 14 av företaget gav betyget 10 av 10 möjliga på frågan ”I vilken grad skulle du rekommendera Inkubera till en kollega eller vän?”. I stort sett samtliga företag menar dessutom att Inkubera bidragit positivt till deras utveckling. – Givetvis är det mycket glada över att företagen är nöjda med den stöttning de får, säger vd Fredrik Stenman.