Nyheter

EcoGuard växer vidare med Växtzon

EcoGuardwebben

Genom projektet Växtzon ges Örebrobolaget EcoGuard rätt förutsättningar att fortsätta sin spännande tillväxtresa.
– Via Växtzon har vi fått tillgång till värdefulla kontakter och expertinsatser som är viktiga för vår fortsatta utveckling, säger VD:n Björn Fagerdahl.

EcoGuard är störst i Sverige inom individuell mätning, och bolaget har idag installationer i fastigheter över hela landet. Genom att erbjuda unika öppna lösningar, lätta att implementera, har man knutit åt sig starka kunder.
–Styrkan hos oss är att vi gör allt från ax till limpa. Kunden lägger ordern och sedan sköter vi resten – kunden får upp sina värden direkt i sina datorer, tydliggör Björn Fagerdahl.

Just nu är EcoGuard inne i intensiv period där bland annat arbete med kundnöjdhet och vidareförbättring av visualiseringstekniken står i fokus. Under våren väntar även dellanseringar där man tillsammans med kund funktionaliserar mjukvaran. ­

EcoGuard har haft en stark tillväxtkurva och via Inkubera medverkar bolaget nu i projektet Växtzon, där bolag ges tillgång till storregionala kontakter och kompetenser för att kunna växa vidare.  Björn Fagerdahl är tacksam över de möjligheter som Inkubera öppnat upp.
– Nu får vi hjälp att utveckla vår visualiseringsteknik från universitetet i Linköping. Dessutom hjälper PR-och kommunikationsbyrån Hallvarsson & Halvarsson i Stockholm till med strategisk kommunikation, tydliggör Björn Fagerdahl.

Med den stora tillväxtfart som EcoGuard haft, är en av det störst utmaningarna framöver att behålla den kundnöjdhet som gjort bolaget framgångsrikt.
–När man är i en stark tillväxtfas som vi är det alltid en risk att vissa processer inte hinns med. Det är ytterst viktigt att vi kan behålla samma servicenivå som tidigare. Samtidigt ska vi lära oss arbeta ännu effektivare för att fortsätta utveckla EcoGuard, säger Björn Fagerdahl.

Läs mer om projektet Växtzon här

torsdag 18 maj

Nyheter


tisdag 14 september

Årets länsvinnare av SKAPA-priset

Lisa Hasselblad och Jens Björkander på Sequrifid (SKAPA-priset) och Mattias Djurstedt på Nära & Naturligt (SKAPA talang) – så heter årets länsvinnare. – Egentligen skulle man vilja ut priser till alla finalister, säger landshövding Maria Larsson som överräckte checkarna på 30 000 kr till vinnarna. Men jag övertygad om att vi kommer att höra talas om dem allihop i framtiden.

tisdag 14 september

Här är finalisterna i ”stora” Skapa-priset

Träffa Jimmy Lundström på JL Kemi, Lisa Hasselgren på Securifid samt Magnus Engholm och Christian Edwertz på Envivo. De har samtliga gått till final i årets upplaga av SKAPA-priset och vunnit 10 000 kr. Vinnaren får ytterligare 20 000 kr och dessutom chansen att representera länet vid den stora riksfinalen i november.

torsdag 2 september

Möt finalisterna i Skapa-talang

Anton och Viktor på ProPractice, Mattias på Nära & Naturligt och Oskar på Lyllos Entertainmnet är årets finalister i SKAPA talang i Örebro län. Alla företag har genom sin finalplats vunnit 10 000 kr. Vinnaren av länsfinalen 14 september får 30 000 kr samt en plats i den nationella tävlingen som avgörs i Stockholm i november. Möt alla länsfinalisterna och hör dem berätta om sin ide? Vem tror du kommer att utses som vinnare?

torsdag 19 augusti

Skapa-pris-finalisterna är utsedda

Nu är länsfinalisterna till SKAPA-priset – Sveriges största innovationstävling – utsedda. Tre finalister till ”stora” SKAPA-priset och tre till SKAPA-talang tävlar om 30 000 kr vardera. Dessutom får vinnarna representera länet vid riksfinalen i november. – Som vanligt har vi ett starkt startfält och de två jurygrupperna hade ett styvt jobb att välja ut finalisterna, säger Fredrik Stenman, vd på Inkubera. 14 september får vinnarna motta priset ur landshövding Maria Larssons hand på Örebro slott.