Nyheter

Ecdesigns 3D-verktyg säljs i 160 länder. ” Vi växer genom att hjälpa andra att lyckas.”

Örebro-företagets programvara gör att säljare utan speciella förkunskaper kan skapa professionella 3D-ritningar på bara en timme. Richard Grönberg startade Ecdesign för 18 år sedan med en vision. Nu – i och med lanseringen av version 5 – har den tekniska utvecklingen kommit ifatt det han såg för sin inre syn.
– Det ska vara som att lyfta på locket till ett dockhus, men där allt ser ut och låter som i verkligheten. Vi hjälper säljare världen över att väcka tråkiga, platta offerter till liv så att de lyckas bättre i sitt jobb.

Kliver man ur hissen på tredje våningen i kontorshotellet Örnen i västra Örebro, stiger man också rakt in i Ecdesigns kontor – ett helt våningsplan. Det är rymligt, luftigt och ena änden finns ett stort och välutrustat gym. Det är ingen slump. Richard är inte bara allmänt träningsintresserad och mån om sina medarbetare. En dominerande del av företaget omsättning kommer från gymbranschen.
– I vår databas finns 3D-modeller av utrustningen från nästan samtliga av världens tillverkare av gymutrustning. Dessutom stora mängder av armaturer, golv, vägmaterial, människor – allt som kan finnas i ett gym och lite till, berättar han stolt.

Ecdesigns programvara finns nu i 160 länder, de omsätter 10 mkr och har 3 mkr kvar på sista raden. Richard menar att företagets framgångar beror på att de 3D-modeller som kunderna skapar i programmet ser så naturtrogna ut. Men minst lika viktigt är enkelheten.
– Nästan alla program av det här slaget är byggda för designers och ingenjörer. Vi har byggt ett program där vem som helst enkelt kan ta fram en säljande 3D-modell på bara några minuter. Snabbhet och enkelhet ligger till grund för allt vi gör.

Ecdesign växer nu snabbt. Omsättningen på 10 mkr skall vara fördubblad på bara ett år. Siktet är 100 mkr efter ytterligare några år. Även om det finns mer att göra inom gymvärlden, väntar nu fler branscher.
– Vi har redan en god försäljning till verkstäder och nu väntar butiksinredning. Vi har redan samtal med flera stora aktörer. Men för mig är det viktigt att allt inte bara handlar om försäljning och omsättning, säger Richard Jag brinner för att ge något tillbaka till samhället och den stad där vi verkar. I takt med att vi växer, kan vi också ge mer tillbaka.

Ecdesigns grundare och vd, Richard Grönberg.

Sedan några veckor tillbaka är Ecdesign med i Swedish Scalups, en samverkansprojekt mellan flera inkubatorer och science parks i östra Mellansverige. Första steget vara en hållbarhetsanalys.
– Det var kul och blev fantastiskt bra. Vi upptäckte helt nya saker i vårt erbjudande med tydligt hållbarhetsfokus, berättar Richard.

Nästa fas blir en s k utvecklingsdialog och som mynnar ut i hur programmet bäst kan stärka företaget
– Ofta börjar man ifrågasätta hur man jobbar om det går dåligt. Jag tycker att det är bättre att vara nyfiken och lyssna på människor med olika kompetenser när det går bra. Vi gläds åt våra framgångar nu, men det finns alltid saker att förbättra. Här kan Inkubera och Swedish Scaleups bidra med jättemycket, säger Richard.

 

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


onsdag 22 juni

Binary Brains skriver avtal med PostNord TPL

Inkubera-företaget Binary Brains ska hjälpa PostNord TPL att optimera lagerhållningen på det nya 90 000 kvm stora centrallager utanför Norrköping. Binary Brains är experter på att med hjälp av AI skapa prognoser med hög träffsäkerhet åt sina kunder. Med Binary Brains hjälp kommer nu de 15 000 artiklarna i PostNord TPL:s lager att placeras optimalt för bästa möjliga logistiska flöde. I slutänden handlar det om att korta PostNords leveranstider. – Det är med stolthet och glädje Binary Brains är legobiten som möjliggör för PostNord TPL att ta nästa steg i att optimera sin lagerverksamhet, säger vd Jacob Kihlbaum i ett pressmeddelande.

torsdag 16 juni

14 av 18 företag ger Inkubera högsta möjliga betyg

Inkubera har genomfört sin årliga kundundersökning bland de företag som fanns i Inkubatorn under 2021. Av 24 bolag, svarade 18 på den utskickade enkäten och 14 av företaget gav betyget 10 av 10 möjliga på frågan ”I vilken grad skulle du rekommendera Inkubera till en kollega eller vän?”. I stort sett samtliga företag menar dessutom att Inkubera bidragit positivt till deras utveckling. – Givetvis är det mycket glada över att företagen är nöjda med den stöttning de får, säger vd Fredrik Stenman.

tisdag 31 maj

”Inkubera fick oss tidigt att tänka skalbarhet. Swedish Scaleups är ett naturligt nästa steg”

För ett och ett halvt år sedan drog Magnus Engström i gång Envivo med visionen att ändra invanda tankemönster kring kontorsinredning. I stället för att företag ska behöva köpa nya möbler (och slänga de gamla) varje gång deras behov förändras, erbjuder Envivo ändamålsenlig inredning mot en fast månadskostnad. Inredningen kan bestå av både nya och återbrukade möbler. Efter mycket vridande och vändande på affärsmodellen, börjar nu bitarna falla på plats, menar Magnus. – Vi har hittat en form som passar både oss och kunderna. Nu är vi redo att skala upp.

tisdag 10 maj

Vi söker den bästa idén – nominera till SKAPA-priset

Nu behöver vi din hjälp för att kunna hitta kandidater till SKAPA-priset – Sveriges största innovationstävling. Tävlingen avgörs i två klasser "stora" SKAPA-priset och SKAPA-talang som vänder sig till personer på högst 30 år. Länsvinnarna i de båda klasserna får 25 000 kr och går dessutom till den stora riksfinalen i Stockholm.