Nyheter

Deligate – ett av Nordens hetaste startups

Deligates grundare: Mattias Chahin, Adam Vikström och Lukas Wallströmmer.

Inkubera-bolaget Deligate är utsedda till ett av Nordens 100 hetaste ”impact startups”, det vill säga nya bolag som på något sätt bidrar till en bättre värld. Listan har sammanställts av Norrsken Foundation som grundats av Niklas Adalberth, en av personerna bakom fintechbolaget Klarna.

Norrsken Foundation har specialiserat sig på att stötta bolag som har en positiv inverkan på samhället. Att hamna på listan över Nordens hetaste ”impact startups” ger förstås både erkännande och publicitet. Dessutom har man chans att vinna första pris – sex månaders support från McKinsey & Co, Brunswick Group och Mannheimer Swartling. Vinnaren utses under Norrsken Impact Week i september.

Deligate har en digital lösning som gör att livsmedelsbutiker får bättre koll på sina varors utgångsdatum, vilket leder till minskat matsvinn – i vissa fall upp till 30 %. Företaget har en stabil tillväxt och har dessutom uppmärksammats på flera sätt.
– Vi har fått en hel del nomineringar och priser, säger Deligates vd Adam. Men att hamna på denna lista är absolut en de mest prestigefulla utmärkelser vi fått.

Det är förstås alltid trevligt att få uppskattning för det man gör. Men Adam menar också att de nomineringar och priser man har får, ger konkret affärsmässig nytta.
– Både när vi möter kunder och finansiärer ger det ökad trovärdighet, menar Adam. Det ger en helt annan effekt om en oberoende part ger oss positiva omdömen än om vi talar i egen sak.

Deligate blev antaget till Inkubera när bolaget var helt nystartat 2016. Därefter har företaget löpande deltagit i Inkuberas inkubations- och tillväxtprogram.

torsdag 4 april

Nyheter


fredag 26 november

Johanna: ”Efter varje träff ville jag jobba hela natten. Alla med en idé borde ansöka.”

För andra gången genomförde Inkubera under hösten ”Prepare”, ett program vänder sig till unga innovativa företag som i regel ännu inte nått ut till marknaden. – Med Prepare fångar vi upp spännande människor med spännande idéer, säger Fredrik Stenman, vd på Inkubera. Man kan säga att Prepare är som en snabb grundkurs i entreprenörskap. Genom att deltagarna även får chansen att träffa flera av våra mer etablerade företag, hjälper det även till att bygga vår community av innovativa tillväxtföretag i regionen.

onsdag 10 november

Moon Smart Focus nu på en internationell marknad

När grundaren och filmskaparen Miko Lazic första gången kom i kontakt med Inkubera 2014, hade han en strålande idé, men långt ifrån någon färdig produkt eller utarbetat affärsmodell. Med 10 miljoner i nytt kapital, medverkan i sex större TV- och filmproduktioner under våren och förberedelser i gång för den första Hollywood-produktionen, etablerar sig nu Moonlighting Industries internationellt.

tisdag 2 november

Period Pack går från 0 till 4 miljoner på ett år. ”Vi kastar oss bara ut!”

Period Pack startade som ett UF-företag i början av 2017 av Lova Svensson och Amanda Mattsson. Idén var redan från början att erbjuda gratis mensskydd via automater placerade hos företag och organisationer. Efter bildande av aktiebolag och löpande produktutveckling, var de redo att möta marknaden i slutet av december förra året. Nu finns deras mensskydd på ungefär 1000 toaletter – och de blir fler i rask takt. – Jag tror att en av våra styrkor är att vi inte tvekar, Amanda Mattsson. Vi kastar oss bara ut. Tillgång till mensskydd borde vara lika självklart som tvål och toalettpapper.

måndag 1 november

Lisa Hasselgren på Securifid: ”Vi står på en trampolin.”

Med 6 miljoner i nytt kapital, ny styrelse, ny hemsida och ett nytt samarbetsavtal med Stöldskyddsföreningen, tar Securifid sats för att erövra minst en plogande nyckelkund – ett väletablerat företag som skapar trovärdighet och kan leda till ytterligare kunder i samma bransch. – Det är som att vi står på en trampolin, säger Lisa Hasselgren på Securifid. Vi har lärt av våra första kunder, anpassat vårt erbjudande och skapat rätt förutsättningar för både oss och tjänsten. Nu är vi redo att hoppa.