Nyheter

Deligate – ett av Nordens hetaste startups

Deligates grundare: Mattias Chahin, Adam Vikström och Lukas Wallströmmer.

Inkubera-bolaget Deligate är utsedda till ett av Nordens 100 hetaste ”impact startups”, det vill säga nya bolag som på något sätt bidrar till en bättre värld. Listan har sammanställts av Norrsken Foundation som grundats av Niklas Adalberth, en av personerna bakom fintechbolaget Klarna.

Norrsken Foundation har specialiserat sig på att stötta bolag som har en positiv inverkan på samhället. Att hamna på listan över Nordens hetaste ”impact startups” ger förstås både erkännande och publicitet. Dessutom har man chans att vinna första pris – sex månaders support från McKinsey & Co, Brunswick Group och Mannheimer Swartling. Vinnaren utses under Norrsken Impact Week i september.

Deligate har en digital lösning som gör att livsmedelsbutiker får bättre koll på sina varors utgångsdatum, vilket leder till minskat matsvinn – i vissa fall upp till 30 %. Företaget har en stabil tillväxt och har dessutom uppmärksammats på flera sätt.
– Vi har fått en hel del nomineringar och priser, säger Deligates vd Adam. Men att hamna på denna lista är absolut en de mest prestigefulla utmärkelser vi fått.

Det är förstås alltid trevligt att få uppskattning för det man gör. Men Adam menar också att de nomineringar och priser man har får, ger konkret affärsmässig nytta.
– Både när vi möter kunder och finansiärer ger det ökad trovärdighet, menar Adam. Det ger en helt annan effekt om en oberoende part ger oss positiva omdömen än om vi talar i egen sak.

Deligate blev antaget till Inkubera när bolaget var helt nystartat 2016. Därefter har företaget löpande deltagit i Inkuberas inkubations- och tillväxtprogram.

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


fredag 19 augusti

Forskaren: ”JL Kemis desinfektionsmedel har bevisat bakteriedödande effekt mot multiresistenta bakterier.”

Inkubera-företagets JL Kemis produkt TT51 är inte bara ett effektivt och miljöklassat desinfektionsmedel för livsmedelsbranschen. Efter tester på Örebro universitet konstaterar docent Hazem Khalaf att det även är mycket effektivt mot e-koli och S. Aureus, den senare en multiresistent bakterie som fått högsta prioriterat av WHO. – TT51 tar död på både bakterierna, även när vid ganska hög utspädning, konstaterar Hazem Khalaf.

måndag 15 augusti

Här är årets SKAPA-finalister

Nu är 2022 års länsfinalister till SKAPA-priset – Sveriges största innovationstävling – utsedda. Tre finalister till ”stora” SKAPA-priset och tre till SKAPA-talang får 10 000 kr och har chans på ytterligare 15 000 kr om du skulle vinna länsfinalen 22 september på Örebro slott. Dessutom får vinnarna representera länet vid riksfinalen i november. – Vi är jättestolta över att nivån är så hög, säger Fredrik Stenman på Inkubera. Att välja ut de tre finalisterna i varje klass har varit ett tufft jobb för de båda jurygrupperna.

onsdag 22 juni

Binary Brains skriver avtal med PostNord TPL

Inkubera-företaget Binary Brains ska hjälpa PostNord TPL att optimera lagerhållningen på det nya 90 000 kvm stora centrallager utanför Norrköping. Binary Brains är experter på att med hjälp av AI skapa prognoser med hög träffsäkerhet åt sina kunder. Med Binary Brains hjälp kommer nu de 15 000 artiklarna i PostNord TPL:s lager att placeras optimalt för bästa möjliga logistiska flöde. I slutänden handlar det om att korta PostNords leveranstider. – Det är med stolthet och glädje Binary Brains är legobiten som möjliggör för PostNord TPL att ta nästa steg i att optimera sin lagerverksamhet, säger vd Jacob Kihlbaum i ett pressmeddelande.

torsdag 16 juni

14 av 18 företag ger Inkubera högsta möjliga betyg

Inkubera har genomfört sin årliga kundundersökning bland de företag som fanns i Inkubatorn under 2021. Av 24 bolag, svarade 18 på den utskickade enkäten och 14 av företaget gav betyget 10 av 10 möjliga på frågan ”I vilken grad skulle du rekommendera Inkubera till en kollega eller vän?”. I stort sett samtliga företag menar dessutom att Inkubera bidragit positivt till deras utveckling. – Givetvis är det mycket glada över att företagen är nöjda med den stöttning de får, säger vd Fredrik Stenman.