Nyheter

Besök ska ge innovatörer bättre förutsättningar

3Iny

Den 8 mars kommer projektteamet bakom Industrial Partnership till Örebro för en heldags erfarenhetsutbyte.
–Vi vill öka kompetensen om varandras verksamheter och den här dagen blir ett bra sätt att göra just det, säger Sigun Sjöberg som är Inkuberas projektledare.

Industrial Partnership är ett projekt som ska ge innovatörer inom Life Science bättre förutsättningar att utveckla sina innovativa idéer och affärssatsningar. Genom ett nära samarbete mellan flera starka aktörer regionalt ska man ge tillgång till partners som sällan annars ger enskilda innovatörer, startups eller forskarteam stöd. Här finns också värdefulla ingångar till/för SME-företag och access till olika exportkanaler.

Under en späckad heldag i Örebro kommer projektteamet bland annat få lära sig mer om AASS, centrum för tillämpade autonoma system vid Örebro universitet, som bedriver framgångsrik forskning. Under dagen hinner man också med ett besök i Karlskoga där det blir en genomgång av arbetet med 3D-printing och 3D–röntgen.
–Genom att besöka och dela med oss varandras verksamheter på det här sättet kan vi stärka vår kompetens och hela projektet kan få en ännu starkare profil, säger Sigun Sjöberg.

Life Science är en tvärvetenskaplig forskningsgren som ägnar sig åt studier av biologiskt liv. Studieämnet innefattar bland annat biologi, farmaci, medicin, fysiologi och dietik. I projektet ingår, förutom Inkubera, Create, LIU Innovation, SLU Holding, Uppsala Bio samt UU Innovation.

torsdag 2 mars

Nyheter


tisdag 14 september

Årets länsvinnare av SKAPA-priset

Lisa Hasselblad och Jens Björkander på Sequrifid (SKAPA-priset) och Mattias Djurstedt på Nära & Naturligt (SKAPA talang) – så heter årets länsvinnare. – Egentligen skulle man vilja ut priser till alla finalister, säger landshövding Maria Larsson som överräckte checkarna på 30 000 kr till vinnarna. Men jag övertygad om att vi kommer att höra talas om dem allihop i framtiden.

tisdag 14 september

Här är finalisterna i ”stora” Skapa-priset

Träffa Jimmy Lundström på JL Kemi, Lisa Hasselgren på Securifid samt Magnus Engholm och Christian Edwertz på Envivo. De har samtliga gått till final i årets upplaga av SKAPA-priset och vunnit 10 000 kr. Vinnaren får ytterligare 20 000 kr och dessutom chansen att representera länet vid den stora riksfinalen i november.

torsdag 2 september

Möt finalisterna i Skapa-talang

Anton och Viktor på ProPractice, Mattias på Nära & Naturligt och Oskar på Lyllos Entertainmnet är årets finalister i SKAPA talang i Örebro län. Alla företag har genom sin finalplats vunnit 10 000 kr. Vinnaren av länsfinalen 14 september får 30 000 kr samt en plats i den nationella tävlingen som avgörs i Stockholm i november. Möt alla länsfinalisterna och hör dem berätta om sin ide? Vem tror du kommer att utses som vinnare?

torsdag 19 augusti

Skapa-pris-finalisterna är utsedda

Nu är länsfinalisterna till SKAPA-priset – Sveriges största innovationstävling – utsedda. Tre finalister till ”stora” SKAPA-priset och tre till SKAPA-talang tävlar om 30 000 kr vardera. Dessutom får vinnarna representera länet vid riksfinalen i november. – Som vanligt har vi ett starkt startfält och de två jurygrupperna hade ett styvt jobb att välja ut finalisterna, säger Fredrik Stenman, vd på Inkubera. 14 september får vinnarna motta priset ur landshövding Maria Larssons hand på Örebro slott.