Nyheter

Besök ska ge innovatörer bättre förutsättningar

3Iny

Den 8 mars kommer projektteamet bakom Industrial Partnership till Örebro för en heldags erfarenhetsutbyte.
–Vi vill öka kompetensen om varandras verksamheter och den här dagen blir ett bra sätt att göra just det, säger Sigun Sjöberg som är Inkuberas projektledare.

Industrial Partnership är ett projekt som ska ge innovatörer inom Life Science bättre förutsättningar att utveckla sina innovativa idéer och affärssatsningar. Genom ett nära samarbete mellan flera starka aktörer regionalt ska man ge tillgång till partners som sällan annars ger enskilda innovatörer, startups eller forskarteam stöd. Här finns också värdefulla ingångar till/för SME-företag och access till olika exportkanaler.

Under en späckad heldag i Örebro kommer projektteamet bland annat få lära sig mer om AASS, centrum för tillämpade autonoma system vid Örebro universitet, som bedriver framgångsrik forskning. Under dagen hinner man också med ett besök i Karlskoga där det blir en genomgång av arbetet med 3D-printing och 3D–röntgen.
–Genom att besöka och dela med oss varandras verksamheter på det här sättet kan vi stärka vår kompetens och hela projektet kan få en ännu starkare profil, säger Sigun Sjöberg.

Life Science är en tvärvetenskaplig forskningsgren som ägnar sig åt studier av biologiskt liv. Studieämnet innefattar bland annat biologi, farmaci, medicin, fysiologi och dietik. I projektet ingår, förutom Inkubera, Create, LIU Innovation, SLU Holding, Uppsala Bio samt UU Innovation.

torsdag 2 mars

Nyheter


torsdag 18 februari

Mattias motverkar världssvälten med ny hållbar metod för fiskodling

Fiskodling är världens snabbast växande livsmedelssektor, men innebär i regel stor miljöbelastning. I samband med sin kandidatuppsats vid Örebro universitet fick Mattias Djurstedt kontakt med två världsledande auktoriteter inom området. Tillsammans startade de bolaget Nära & Naturlig för att kunna lansera en ny hållbar modell för fiskodling. – Min roll är att vara entreprenören som verkställer de andra delägarnas unika lösningar, säger Mattias. Tillsammans vill vi göra skillnad för jordens livsmedelsförsörjning på ett hållbart sätt.

måndag 1 februari

Flipp eller flopp – Binary Brains förutser nya produkters potential

Binary Brains är Örebroföretaget som har svart bälte i att bygga intelligenta prognoser med hjälp av AI. Den senaste tillämpningen av företagets teknik, är en lösning på dagligvarubranschens kanske tuffaste utmaning – produktlanseringar. – Upp emot nio av tio lanseringar är floppar historiskt sett, säger vd Jacob Kihlbaum. Vi har skapat en modell som visar vad som krävs för att en ny produkt ska lyckas.

måndag 25 januari

MadePerfect – som ett Hotels.com för företagstjänster

Städning, kontorslokaler, kontorsutrustning – en stor del av företagens utgifter består av varor och tjänster som stöttar verksamheten, men som inte direkt påverkar resultatet. Eftersom företagens kunskap och engagemang i regel är lågt innebär det ofta för låg kvalitet till för höga priser. Med nystartade MadePerfect vill Stybjörn Swenzén ändra på det. Lösningen är matchningsplattform för produkter och stödtjänster – ungefär som en bokningssida för hotell på nätet. – Vi vill ge köparna god överblick så att de kan göra bättre inköp, säger Styrbjörn. Den respons vi hittills fått är fantastiskt, både från säljar- och från köparleden.

torsdag 21 januari

Sista 9 växer och tar in 1 mkr i nytt kapital

Sista 9 är golfappen som gör det möjligt att boka golfbanornas sista nio hål. Det innebär att spelarna i högre utsträckning kan komma ut på banan samtidigt som golfklubbarna kan öka såväl beläggning som intäkter. – Under 2020 fick många nya kunder, säger vd:n och grundaren Hannes Rydell, 21. Nu kliver nya ägare in och skjuter till drygt 1 mkr. Investeringen gör att vi kan göra vår produkt ännu bättre och kan fortsätta växa.