Nyheter

Avsiktsförklaring ger Inkubera-bolag nya möjligheter

avsiktsforklaring

Inkubera har tecknat en avsiktsförklaring med Inkubatorerna BizMaker i Västernorrland och Företagsfabriken i Kronoberg. Samarbetet ska ytterligare stärka det redan pågående utbytet mellan inkubatorerna i Fyrklövern.
– Det här är ett viktigt led i vår strävan att erbjuda Sveriges bästa affärsutvecklingsstöd, säger VD:n på Inkubera, Mikael Melitshenko.

Ett fördjupat samarbete kommer bland annat innebära ett bredare och djupare erfarenhetsutbyte mellan inkubatorernas respektive affärscoacher. Dessutom ska man, genom att upprätthålla en gemensam IT-plattform, utbyta verktyg för affärscoachning. Tillsammans kommer inkubatorerna också arrangera och erbjuda sina bolag olika affärsresor – en första resa till London i början av 2017 är redan bokad.

Mikael Melitshenko ser bara fördelar med ett tätare samarbete. Här finns möjlighet att genomföra flera större gemensamma satsningar.
– Säkerligen få vi mer uppmärksamhet på platser vi besöker. Gemensamt blir vi också en starkare röst nationellt, säger Mikael Melitshenko.

Innovationskontoret Fyrklövern består av Inkubatorerna Bizmaker, Företagsfabriken, Inkubera, Inova, Kalmar Science Park samt Peak Region Science Park. Samarbete och övergripande erfarenhetsutbyte har skett mellan dessa inkubatorer sedan 2015.

 

 

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


fredag 10 mars

Nominera bästa idén till Sveriges största innovationstävling

SKAPA-priset till Alfred Nobels minne är Sveriges ledande tävling för nyskapande idéer. Jurygrupper i alla län utser de bästa idéerna sett till innovativitet, marknadspotential och hållbarhet. Nu är det dags att nominera de smartaste nya idéerna under 2022. Nominera dig själv eller någon annan senast 30 maj.

onsdag 8 mars

Hitta finansiering och skapa nya kontakter på A-match

A-match är ett evenemang i Karlstad för företag som söker finansiering och vill utöka sitt nätverk. Ett 70-tal investerare från hela Norden deltar. Söker ditt företag riskkapital och nya kontakter kan A-match kanske vara något för er. I så fall är det hög tid att anmäla sig – 29 mars går anmälningstiden ut. Eventet genomförs 30 maj.

måndag 6 mars

”För oss var timingen perfekt”

Richard Grönberg driver Ecdesign, ett företag som säljer mjukvara för att producera 3D-ritningar. En faktor som gör att företaget är annorlunda – och mycket framgångsrikt – är att målgruppen är hårt nischad. De som främst använder Ecdesign är säljare av gymutrustning. Säljare som enkelt kan producera kompletta 3D-ritningar och visa dem för gym som ska bygga om eller bytta nytt, har ett tydligt försprång framför dem som inte kan det. Idag är Ecdesign världsledande inom sitt område. I september förra året gick Ecdesign med i Swedish Scaleups, ett program som Inkubera driver tillsammans med en rad andra inkubatorer i östra Mellansverige. – Vi fick skräddarsydd stöttning i rätt läge, säger Richard. För oss var timingen perfekt.

tisdag 28 februari

QTPIE antagen till Sting i Stockholm

Inkubera-företaget QTPIE, har blivit antaget till Stockholmsbaserade inkubatorn Sting Innovation and Growth. QTPIE använder eye-tracking, computer vision och AI för göra mer tillförlitliga förartester för personer som ska göra körkortsprov. QTPIE lämnar alltså Inkubera och grundaren, Ravi Chadalavada, flyttar till Stockholm. – Visst kommer vi att sakna Ravi, men framför allt är vi jätteglada för att han får den här möjligheten, säger Fredrik Stenman på Inkubera. Ravi och QTPIE kommer att få fantastisk miljö att utvecklas i.