Nyheter

Avsiktsförklaring ger Inkubera-bolag nya möjligheter

avsiktsforklaring

Inkubera har tecknat en avsiktsförklaring med Inkubatorerna BizMaker i Västernorrland och Företagsfabriken i Kronoberg. Samarbetet ska ytterligare stärka det redan pågående utbytet mellan inkubatorerna i Fyrklövern.
– Det här är ett viktigt led i vår strävan att erbjuda Sveriges bästa affärsutvecklingsstöd, säger VD:n på Inkubera, Mikael Melitshenko.

Ett fördjupat samarbete kommer bland annat innebära ett bredare och djupare erfarenhetsutbyte mellan inkubatorernas respektive affärscoacher. Dessutom ska man, genom att upprätthålla en gemensam IT-plattform, utbyta verktyg för affärscoachning. Tillsammans kommer inkubatorerna också arrangera och erbjuda sina bolag olika affärsresor – en första resa till London i början av 2017 är redan bokad.

Mikael Melitshenko ser bara fördelar med ett tätare samarbete. Här finns möjlighet att genomföra flera större gemensamma satsningar.
– Säkerligen få vi mer uppmärksamhet på platser vi besöker. Gemensamt blir vi också en starkare röst nationellt, säger Mikael Melitshenko.

Innovationskontoret Fyrklövern består av Inkubatorerna Bizmaker, Företagsfabriken, Inkubera, Inova, Kalmar Science Park samt Peak Region Science Park. Samarbete och övergripande erfarenhetsutbyte har skett mellan dessa inkubatorer sedan 2015.

 

 

tisdag 22 november

Nyheter


tisdag 14 september

Årets länsvinnare av SKAPA-priset

Lisa Hasselblad och Jens Björkander på Sequrifid (SKAPA-priset) och Mattias Djurstedt på Nära & Naturligt (SKAPA talang) – så heter årets länsvinnare. – Egentligen skulle man vilja ut priser till alla finalister, säger landshövding Maria Larsson som överräckte checkarna på 30 000 kr till vinnarna. Men jag övertygad om att vi kommer att höra talas om dem allihop i framtiden.

tisdag 14 september

Här är finalisterna i ”stora” Skapa-priset

Träffa Jimmy Lundström på JL Kemi, Lisa Hasselgren på Securifid samt Magnus Engholm och Christian Edwertz på Envivo. De har samtliga gått till final i årets upplaga av SKAPA-priset och vunnit 10 000 kr. Vinnaren får ytterligare 20 000 kr och dessutom chansen att representera länet vid den stora riksfinalen i november.

torsdag 2 september

Möt finalisterna i Skapa-talang

Anton och Viktor på ProPractice, Mattias på Nära & Naturligt och Oskar på Lyllos Entertainmnet är årets finalister i SKAPA talang i Örebro län. Alla företag har genom sin finalplats vunnit 10 000 kr. Vinnaren av länsfinalen 14 september får 30 000 kr samt en plats i den nationella tävlingen som avgörs i Stockholm i november. Möt alla länsfinalisterna och hör dem berätta om sin ide? Vem tror du kommer att utses som vinnare?

torsdag 19 augusti

Skapa-pris-finalisterna är utsedda

Nu är länsfinalisterna till SKAPA-priset – Sveriges största innovationstävling – utsedda. Tre finalister till ”stora” SKAPA-priset och tre till SKAPA-talang tävlar om 30 000 kr vardera. Dessutom får vinnarna representera länet vid riksfinalen i november. – Som vanligt har vi ett starkt startfält och de två jurygrupperna hade ett styvt jobb att välja ut finalisterna, säger Fredrik Stenman, vd på Inkubera. 14 september får vinnarna motta priset ur landshövding Maria Larssons hand på Örebro slott.