Nyheter

Anna Ragén, ny tillförordnad vd på Inkubera

Anna RagénInkuberas styrelse har utsett Anna Ragén som tillförordnad vd. Anna Ragén fortsätter även som vd för Örebro universitet Holding AB. Det innebär att hon är bland annat är ansvarig för innovationskontoret på universitetet. Anna har en gedigen bakgrund inom näringsliv och offentlig verksamhet.

Styrelsen har i samband med utnämningen tillsatt en arbetsgrupp som ska se över hurInkubera, universitetets innovationskontor samt Örebro universitet Holding AB kan samverka för att effektivisera verksamheten från kompetens-, kvalitets- samt resursperspektiv. Arbetet kommer att resultera i en programförklaring som ska presenteras för båda styrelserna, dvs Inkubera AB och Örebro universitet Holding AB.

– Det är både en tillgång och stor möjlighet för oss att få använda Anna Ragén som t f VD mot bakgrund av hennes erfarenhet från båda verksamheterna, säger Bo Anderson, ordförande i Inkubera AB.

måndag 23 oktober

Nyheter


tisdag 14 september

Årets länsvinnare av SKAPA-priset

Lisa Hasselblad och Jens Björkander på Sequrifid (SKAPA-priset) och Mattias Djurstedt på Nära & Naturligt (SKAPA talang) – så heter årets länsvinnare. – Egentligen skulle man vilja ut priser till alla finalister, säger landshövding Maria Larsson som överräckte checkarna på 30 000 kr till vinnarna. Men jag övertygad om att vi kommer att höra talas om dem allihop i framtiden.

tisdag 14 september

Här är finalisterna i ”stora” Skapa-priset

Träffa Jimmy Lundström på JL Kemi, Lisa Hasselgren på Securifid samt Magnus Engholm och Christian Edwertz på Envivo. De har samtliga gått till final i årets upplaga av SKAPA-priset och vunnit 10 000 kr. Vinnaren får ytterligare 20 000 kr och dessutom chansen att representera länet vid den stora riksfinalen i november.

torsdag 2 september

Möt finalisterna i Skapa-talang

Anton och Viktor på ProPractice, Mattias på Nära & Naturligt och Oskar på Lyllos Entertainmnet är årets finalister i SKAPA talang i Örebro län. Alla företag har genom sin finalplats vunnit 10 000 kr. Vinnaren av länsfinalen 14 september får 30 000 kr samt en plats i den nationella tävlingen som avgörs i Stockholm i november. Möt alla länsfinalisterna och hör dem berätta om sin ide? Vem tror du kommer att utses som vinnare?

torsdag 19 augusti

Skapa-pris-finalisterna är utsedda

Nu är länsfinalisterna till SKAPA-priset – Sveriges största innovationstävling – utsedda. Tre finalister till ”stora” SKAPA-priset och tre till SKAPA-talang tävlar om 30 000 kr vardera. Dessutom får vinnarna representera länet vid riksfinalen i november. – Som vanligt har vi ett starkt startfält och de två jurygrupperna hade ett styvt jobb att välja ut finalisterna, säger Fredrik Stenman, vd på Inkubera. 14 september får vinnarna motta priset ur landshövding Maria Larssons hand på Örebro slott.