Nyheter

Amar och Nicklas – två vinnarskallar som vill göra livet enklare för alla hälsocoacher

Niclas Svensson och Amar Kadic, männen bakom Repeak.

Amar Kadics och Nicklas Svenssons vägar korsades under tiden ungdomsspelare inom Örebro-fotbollen. Det var först några år senare, när de gav varandra en träningsutmaning, som tankarna på ett gemensamt företag föddes.
– För att sporra varandra tävlade vi om vem som kunde springa längsta totalsträckan under en vecka. När jag för första gången i mitt liv klarade en halvmara sista dagen, trodde jag att jag skulle slå Nicklas, minns Amar. Men Nicklas lyckades avverka hela 3 mil och slog mig med totalt 1,5 kilometer. Strax därpå bestämde vi oss för att bygga ett företag tillsammans – något inom träning och hälsa.

Amar och Nicklas kallar varandra för ”ansvarighetspartners”. Om man kommer överens om något och återrapporterar till varandra, ökar chanserna att det verkligen blir gjort, menar de. Förmodligen var det den principen som ledde dem in på spåret att bygga ett företag med personliga tränare som målgrupp.
– Tanken med personliga tränare bygger på samma grundtanke. Det finns en kraft i principen att vara ansvarig inför någon annan, säger Amar. Samtidigt vet vi vilka utmaningar personliga tränare och andra typer av hälsocoacher står inför. Vi insåg att om vi kunde förbättra vardagen för coacherna, skulle vi i förlängningen kunna hjälpa många människor till en bättre hälsa.

Amar och Nicklas drog igång det gemensamma företag där appen Repeak är det mest centrala. Tanken med Repeak är att förenkla coachernas administration. Exempelvis får de via smarta verktyg hjälp att snabbt bygga personanpassade kost- och träningsprogram. Förhoppningsvis kommer de också att kunna hjälpa coacherna att skaffa nya kunder på sikt.

För att kunna skapa en fungerande helhetslösning, inledde Amar och Nicklas tidigt dialog med en lång rad personliga tränare och deras kunder. Efter några vändor fram och tillbaka hittade man rätt.
– Vi har lärt oss massor, säger Amar. Vår vision är nu att bygga en digital helhetslösning som blir ett dagligt arbetsverktyg för våra kunder och som underlättar kommunikationen mellan hälsocoacherna och deras kunder.

Repeak blev Inkubera-företag sedan ungefär en månad. De har redan hunnit med flera möten med affärscoachen Beatrice Björk.
– Beatrice är otroligt bra att ha och göra med, säger Amar. Hon är ett tryggt bollplank, såväl för vår affärsutveckling som på den personliga planet. Att komma med i Inkubera innebär en verklig energiboost och vi har fått möjlighet till stöttning som vi inte annars hade fått. Vid sidan av våra möten med Beatrice, får vi exempelvis ekonomisk och juridisk hjälp och får chansen att träffa presumtiva investerare. Just nu är vi väldigt förväntansfulla, säger Amar.

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


måndag 3 oktober

Refurbly – en paketlösning för hållbar mobiltelefoni

På en mobilmarknad som tycks vara helt inriktad på att sälja nytt, går Örebro-företaget Refurbly mot strömmen. Företaget erbjuder begagnade mobiler, abonnemang och försäkringar i en helhetslösning. Med nytt kapital från bland annat förre Teliachefen, vill grundaren vd:n David Lundgren Fetah finna en egen väg för företaget. – Marknaden är mogen för att ett mer hållbart alternativ – såväl miljömässigt som ekonomiskt, menar han. Det ska inte behöva kosta extra att välja grönt.

måndag 26 september

Impulso vill minska modebranschens överproduktion

Örebroföretaget Impulso har skapat ett system som gör att klädmärken kan följa sin försäljning i butikerna, på detaljnivå och i realtid. Kunskapen hjälper varumärkena att lösa ett av branschens största problem – överproduktionen. – I praktiken har varumärkena gigantiska varulager ute i butikerna, lager som de inte riktigt har koll på, säger Impulsos vd Viktoria Lindqvist. Med vår hjälp kommer de att kunna se försäljningen till konsument och kunna agera mycket smartare.

torsdag 22 september

QTPIE och Skolado vann SKAPA-priser

Ravi Teja Chadalavada, QTPIE vann årets SKAPA-pris och Ismael Hamoudi, Skolado, vann SKAPA talang när årets länsvinnare utsågs på Örebro slott under torsdagen. Ravi Teja Chadalavadas innovation QTPIE säkerställer mer tillförlitliga förarprov med hjälp av bland annat eye-trackning. Ismael Hamoudi använder roliga enkäter och spel för att snabbt upptäcka mobbning och psykisk ohälsa bland skolbarn. – Två mycket värdiga vinnare, sa landshövding Maria Larsson som delade ut priset, 30 000 kr till var och en av vinnarna. Jag är imponerad över den höga nivå som tävlingen håller år efter år. Årets upplaga var verkligen inget undantag!

fredag 19 augusti

Forskaren: ”JL Kemis desinfektionsmedel har bevisat bakteriedödande effekt mot multiresistenta bakterier.”

Inkubera-företagets JL Kemis produkt TT51 är inte bara ett effektivt och miljöklassat desinfektionsmedel för livsmedelsbranschen. Efter tester på Örebro universitet konstaterar docent Hazem Khalaf att det även är mycket effektivt mot e-koli och S. Aureus, den senare en multiresistent bakterie som fått högsta prioriterat av WHO. – TT51 tar död på både bakterierna, även när vid ganska hög utspädning, konstaterar Hazem Khalaf.