Nyheter

Amar och Nicklas – två vinnarskallar som vill göra livet enklare för alla hälsocoacher

Niclas Svensson och Amar Kadic, männen bakom Repeak.

Amar Kadics och Nicklas Svenssons vägar korsades under tiden ungdomsspelare inom Örebro-fotbollen. Det var först några år senare, när de gav varandra en träningsutmaning, som tankarna på ett gemensamt företag föddes.
– För att sporra varandra tävlade vi om vem som kunde springa längsta totalsträckan under en vecka. När jag för första gången i mitt liv klarade en halvmara sista dagen, trodde jag att jag skulle slå Nicklas, minns Amar. Men Nicklas lyckades avverka hela 3 mil och slog mig med totalt 1,5 kilometer. Strax därpå bestämde vi oss för att bygga ett företag tillsammans – något inom träning och hälsa.

Amar och Nicklas kallar varandra för ”ansvarighetspartners”. Om man kommer överens om något och återrapporterar till varandra, ökar chanserna att det verkligen blir gjort, menar de. Förmodligen var det den principen som ledde dem in på spåret att bygga ett företag med personliga tränare som målgrupp.
– Tanken med personliga tränare bygger på samma grundtanke. Det finns en kraft i principen att vara ansvarig inför någon annan, säger Amar. Samtidigt vet vi vilka utmaningar personliga tränare och andra typer av hälsocoacher står inför. Vi insåg att om vi kunde förbättra vardagen för coacherna, skulle vi i förlängningen kunna hjälpa många människor till en bättre hälsa.

Amar och Nicklas drog igång det gemensamma företag där appen Repeak är det mest centrala. Tanken med Repeak är att förenkla coachernas administration. Exempelvis får de via smarta verktyg hjälp att snabbt bygga personanpassade kost- och träningsprogram. Förhoppningsvis kommer de också att kunna hjälpa coacherna att skaffa nya kunder på sikt.

För att kunna skapa en fungerande helhetslösning, inledde Amar och Nicklas tidigt dialog med en lång rad personliga tränare och deras kunder. Efter några vändor fram och tillbaka hittade man rätt.
– Vi har lärt oss massor, säger Amar. Vår vision är nu att bygga en digital helhetslösning som blir ett dagligt arbetsverktyg för våra kunder och som underlättar kommunikationen mellan hälsocoacherna och deras kunder.

Repeak blev Inkubera-företag sedan ungefär en månad. De har redan hunnit med flera möten med affärscoachen Beatrice Björk.
– Beatrice är otroligt bra att ha och göra med, säger Amar. Hon är ett tryggt bollplank, såväl för vår affärsutveckling som på den personliga planet. Att komma med i Inkubera innebär en verklig energiboost och vi har fått möjlighet till stöttning som vi inte annars hade fått. Vid sidan av våra möten med Beatrice, får vi exempelvis ekonomisk och juridisk hjälp och får chansen att träffa presumtiva investerare. Just nu är vi väldigt förväntansfulla, säger Amar.

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


tisdag 10 maj

Vi söker den bästa idén – nominera till SKAPA-priset

Nu behöver vi din hjälp för att kunna hitta kandidater till SKAPA-priset – Sveriges största innovationstävling. Tävlingen avgörs i två klasser "stora" SKAPA-priset och SKAPA-talang som vänder sig till personer på högst 30 år. Länsvinnarna i de båda klasserna får 25 000 kr och går dessutom till den stora riksfinalen i Stockholm.

måndag 2 maj

Ekvitta skapar kvitton för privata transaktioner

Köpt eller sålt något på Blocket? Tagit dig omaket att handskriva ett lite taffligt kvitto som sedan i värsta fall försvunnit? I så fall du är inte ensam. De flesta privatpersoner som köper eller säljer något av lite större värde – som en cykel, en finare möbel eller en båt – tycker att det är bra med kvitto som bekräftar affären. Något hjälpmedel som enkelt skapar kvitton finns inte så vitt Ekvittas grundare, Erik Tönnäng, vet. Men nu ska det bli ändring på det. – Ekvitta är en patenterad digital tjänst som gör det enkelt för privatpersoner att skapa kvitton och överföra dem från mobil till mobil. Nu står vi på tröskeln för lansering.

fredag 29 april

Innovationscheckar – ett sätt öka takten i ditt utvecklingsprojekt

Från och med april förmedlar Inkubera Vinnovas innovationscheckar i Örebro län. Checkarna kan användas till att finansera insatser som gör att innovativa utvecklingsprojekt snabbare kan ge goda med säkra resultat. Exempelvis kan de användas till teknik- och marknadsundersökningar, tester i labb och testbäddar eller hjälp att utveckla en IP-strategi. Driver du ett utvecklingsprojekt som skulle vara hjälpt av någon av dessa insatser så passa på. Antalet innovationscheckar som betalas i år ut är begränsat.

fredag 29 april

Inkubera-företagen växer och söker ny kompetens

Våra Inkubera-bolag – både aktiva och alumner – växer och söker ny kompetens. Det gäller såväl personer för anställning som konsulter och underleverantörer. I listan över företagens behov finns allt från systemutvecklare, marknadsförare och säljare till personer som vill testa deras produkter. Läs listan och fundera på om du har några bra tips. Vänd dig direkt till företagen direkt om du har tips redan nu eller om du först behöver veta mer. Klicka på länkarna så får du veta mer om företagen och hittar kontaktuppgifter.