Alumner

 

BioImpakt – träffsäkra miljöanalyser

BioImpakt utför tidseffektiva och träffsäkra miljöanalyser som också visar orsaker till eventuella problem och vad man bör göra åt dem. BioImpakts analyser och metoder är framtagna och validerade av forskning för biologisk diagnostik vid vid Centrum för livsvetenskap vid Örebro universitet.

bioimpakt.com

Konsten att servera många utan köer

Happy Order är en mobilapp som förbättrar restaurangernas lönsamhet genom ökad försäljning och lägre personalkostnader.  Restauranggästerna kan såväl beställa mat och dryck som betala och räkna med snabbare service.

happyorder.io

MaceRate – som Facebook fast tvärt om

MazeRate är ett nytt community som bygger personliga varumärken genom att användarna betygsätter varandras positiva egenskaper. Detta skapar personliga cv:n med hög trovärdighet eftersom det bygger på alla kontakters samstämmiga uppgifter. MazeRate om att framhäva sig själv, utan att lyfta andra.

mazerate.com

Vårdprodukter som spar tid och höjer kvalitén

Med ett unikt sortiment av egenvårdsartiklar, enkelt beställningsförfarande och anpassad paketering skapar NHS Care tidsvinster åt vården och höjer livskvalitén för boende inom vård och omsorgssektorn i Sverige.

 

www.nhscare.se

Ett verktyg för effektivare försäljning

Notyfile har skapat ett smart säljverktyg som är lätt att skräddarsy och som om hjälper företag att skapa relationer och effektivisera kommunikationen med sina kunder och partners.

notyfile.se

Rapp – trygghet och effektiv vård efter operationer

Rapp tillhandahåller en forskningsbaserad IT-lösning som uppfyller vårdens behov av systematisk uppföljning av framför allt dagkirurgiska ingrepp.  RAPP sänker kostnaderna för efterbehandling av anestesi och möjliggör för vårdtagare att själva öka sin säkerhet och må bättre efter genomgången operation.

rappab.com

Säkerställer medarbetarnas kompetens med AI

YouCap sammanställer tester som säkerställer individers verkliga kompetensnivå. Rätt frågeteknik, digitalisering och artificiell intelligens är tre av nycklarna.

Kvalificerade 3D-ritningar på en timme

Genom att använda modern dataspelsteknik, har Ecdesign utvecklades en programvara där vem som helst skapa kvalificerade och säljande 3D-ritningar på en timme.

ecdesign.se

Som en schweizerkniv för hjullastare

Side Shift Rotator är ett rotationsaggregat för hjullastare som gör att skopan kan  snurras 360° samt skjutas i sidled. Det ger entreprenadföretag möjligheten att arbeta mer effektivt, få bättre precision i sina arbeten och att använda hjullastare för fler typer av uppdrag.

ssrsweden.se

Iphigenia – interaktivt helhetskoncept för lärande

Iphigenia Publishing har utvecklat ett helhetskoncept för lärande i en digital struktur bestående av tre plattformar – förlag, produktion samt eget författarskap. Bolaget arbetar med interaktiva böcker, kurser, föreläsningar främst inom musikproduktion. Företaget har sina rötter i Örebro universitet.

 

blackbeltsongwriting.com

Förhindrar påkörningsolyckor på arbetsplatser

Varje år sker fler än en miljon påkörningsolyckor på byggarbetsplatser, lager och i gruvor. Retenuas system upptäcker människor i rörelse även i mörka och stökiga miljöer, så att antalet olyckor kan minska. Retenua har rötterna i den sensorforskning som bedrivs på Örebro Universitet.

www.retunua.com

Boka tid, plats och betala i samma system

Youcal är en digital plattform baserad på blockkedjeteknik som gör det enkelt att boka tider, resurser och ta betalt. Youcal riktar sig till såväl leverantörer av tjänster via boka.se som större företag och organisationer som vill få bättre ordning på sina resurser.

youcal.com

Pionjärer inom 3D-visualiseringar

Wec360 är en framgångsrik pionjär inom 3D-visualiseringar. Företaget förser främst byggbranschen med lättanvända och tydliga 3D-visualiseringar av nybyggnadsprojekt och befintliga bostäder.

wec360.com

Videointervjuer för bättre rekryteringar

Med hjälp av videorekrytering kan Yobber både snabba upp rekryteringsprocessen och göra den mer träffsäker.

yobber.se