Aktiva bolag

 

Kvalificerad teknik för en renare dricksvattenmiljö

Amphi-tech skapar förutsättningar för rent dricksvatten i bland annat vattencisterner, vattentorn och ackumulatortankar med hjälp av bland annat undervattensrobotar. På så sätt spar de både tid och pengar hos åt sina kunder.

amphi-tech.se

BAFE – underlättar internationella transaktioner

BAFE har utvecklat en ny digital plattform för banker och finansinstitut. Men hjälp av BAFE kan internationella transaktioner i framtiden genomföras både  enklare och med större säkerhet.

Förvandlar medarbetarundersök-ningar till åtgärdsförslag med AI

B-Engageds medarbetarundersökningar kan med hjälp av kvalificerad AI-teknologi ringa in de områden som är i störst behov av förbättringar. I nästa steg presenterar den artificiella intelligensen konkreta förslag på hur cheferna kan förbättra sitt ledarskap.

b-engaged.se

BeeScanning – räddningen för värdens hotade bin

BeeScanning upptäcker parasiter i bisamhällen med hjälp av en app som är kopplad till en databas. Tack vare AI kan biodlare snabbt få analyser på sina bins hälsostatus och kan sätta in åtgärder om de är angripna av parasiter.  Bolaget har vunnit många priser,  bland annat första pris på Venture Cup Startup i kategorin ”Impact Maker”.

beescanning.com

Finner guldet i kundernas data

Med hjälp av stora kunskaper inom statistik och tack vare kraften i AI, kan Binary Brains gräva fram guldkornen i kundernas data och förvandla dem till träffsäkra förutsägelser om framtiden.

binarybrains.ai

Läkemedelsbolag med rötterna i Örebro universitet

C26 Bioscience är ett läkemedelsbolag som utvecklat en substans mot oönskad celltillväxt. Företaget har rötterna i forskningen på Örebro universitet.

Minskar matsvinnet i butikerna

Deligate har en digital lösning som gör att livsmedelsbutiker får bättre koll på sina varors utgångsdatum, vilket leder till minskat matsvinn – i vissa fall upp till 30 %. Bolaget har fått flera utmärkelser och bland annat utsetts till ett av Nordens 100 hetaste ”impact startups”av Norrsken Foundation.

www.deligate.se

Smart skanning och tolkning av fakturor

Dochtech har utvecklat en fakturatolk som läser betydligt fler fält en någon annan lösning på marknaden. Med sin teknik lägger man grunden för ökad digitalisering och automatisering av kundernas betalflöden.

doctech.nu

EMBRACE – ett digitalt brottsförebyggande verktyg

EMBRACE är ett digitalt brottsförebyggande verktyg som ger överblick på var, när och hur brott begås. Bolaget hjälper kommuner, fastighetsbolag med flera att prioritera sina insatser så att de sätts in där de har störst effekt. Företaget har som utvecklats från ett forskningsprojekt på Örebro universitet.

embrace-safety.se

En digital plattform för smartare transporter

Formicary har utvecklat en matchmakingplattform för landbaserade transporter. Genom att underlätta samarbeten mellan logistikföretag, kan man sänka kostnaderna och transporternas miljöpåverkan.

Kvalificerad kolvstångsprocucent som tänker nytt

Fricweld är en ledande producent av kolvstänger på en europeiska marknaden. Tillsammans med Fricweld bedriver Inkubera ett utvecklingsprojekt som syftar till att utveckla företagets erbjudande och  hitta nya affärsmodeller.

fricweld.se

Kvalificerad programvara som gör projektledning enklare

iBinder utvecklar kvalificerade mjukvaror med användarvänliga gränssnitt för projektledning inom bygg- och fastighetsbranschen som fått stort genomslag på marknaden. En allt större andel av företagets försäljning sker utanför Sverige.

ibinder.com

Modulbaserade hissar

Innovation Lift Scandinavia bygger plattformshissar enligt ett sinnrikt modulsystem som kunderna stora valmöjligheter till ett rimligt pris. Företagets hissar säljs i allt högre omfattning på export.

ilifts.se

Ett ledande företag inom vattenrening

JMS Vattenrening är ett ledande företag inom rening av vatten från egna brunnar. Företaget är etablerat på över 30 orter i hela landet. Nu pågår ett arbete kring digital affärsutveckling tillsammans med Inkubera.

jms-vattenrening.se

Erövrar världen med digitala trimsatser

När kunderna kopplar Maptuns handdator sin motor, läser handdatorn in all data som finns i motorn.  I nästa steg kan kunden ladda ner olika appar för att serva motorn eller förbättra dess prestanda. En stor del av Maptuns försäljning går på export och företaget växer snabbt.

maptun.com

Moon Smart Focus – intelligent fokussystem för filmbranschen

Moon Smart Focus är ett intelligent fokussystem som känner igen skådespelare och ställer in skärpan perfekt. Idag ställs skärpan manuellt, vilket resulterar i omfattande omtagningar av scener och kasserad film.

moonsmartfocus.se

Vårdprodukter som spar tid och höjer kvalitén

Med ett unikt sortiment av egenvårdsartiklar, enkelt beställningsförfarande och anpassad paketering skapar NHS Care tidsvinster åt vården och höjer livskvalitén för boende inom vård och omsorgssektorn i Sverige.

 

www.nhscare.se

Ett verktyg för effektivare försäljning

Notyfile har skapat ett smart säljverktyg som är lätt att skräddarsy och som om hjälper företag att skapa relationer och effektivisera kommunikationen med sina kunder och partners.

notyfile.se

Cancerbehandling genom elektrokemoterapi

Onmed har utvecklat ett verktyg som med hjälp av ECT – elektrokemterapi –  kan behandla flera olika cancerformer med dokumenterat resultat.

Pallkonsulten skapar ett retursystem för lastpallar

Palmkonsultens retursystem för pallar hjälper redan idag kunderna att spara både miljö och pengar. Deras vision är att skapa det första riktiga retursystemet för lastpallar på riksplanet eller inom ett ännu större område.

Effektivare brandbekämpning genom vattendimma

Q-fogs patenterade dimsprinklers upptäcker brandhärdar och släcker dem betydligt snabbare än konventionella vattensprinklers. Dessutom skonas byggnaden från vattenskador. En allt större andel av företagets försäljning sker på exportmarknader.

qfog.se

Informationen du inte kan vara utan

Seravi har skapat i en app för icke kommersiella meddelanden som gör att exempelvis viktig samhällsinformation  snabbt kan nå fram till dem som verkligen behöver den.

Sista 9 , lösningen på ett klassiskt golfproblem

Sista 9 är en app som är skapad av företaget DropIn Golf. Sista 9 gör golfbanornas sista nio hål blir  mer tillgängliga för golfspelare. Det innebär också att klubbarna får chansen att öka sina intäkter. DropIn Golf har siktet inställt på en internationell marknad.

sistanio.se

En säker betallösning för butikshandeln

Splitgrid erbjuder butiker och leverantörer handeln en ny säker betallösning. Splitgrids koncept bygger på kommissionshandel och fördelar intäkterna per automatik när en vara sålts i butik.

splitgrid.com

Boka tid, plats och betala i samma system

Youcal är en digital plattform baserad på blockkedjeteknik som gör det enkelt att boka tider, resurser och ta betalt. Youcal riktar sig till såväl leverantörer av tjänster via boka.se som större företag och organisationer som vill få bättre ordning på sina resurser.

youcal.com

Kopplar samman frakten med fraktarna

Waybill är molntjänst som förenklar speditörers och chaufförers vardag. Med hjälp av Waybill kan man identifiera såväl ledig fraktkapacitet som gods som behöver fraktas. I förlängningen effektiviseras hela fraktkedjan.