Aktiva bolag

 

BeeScanning – räddningen för värdens hotade bin

BeeScanning upptäcker parasiter i bisamhällen med hjälp av en app som är kopplad till en databas. Tack vare AI kan biodlare snabbt få analyser på sina bins hälsostatus och kan sätta in åtgärder om de är angripna av parasiter.  Bolaget har vunnit många priser,  bland annat första pris på Venture Cup Startup i kategorin ”Impact Maker”.

beescanning.com

Finner guldet i kundernas data

Med hjälp av stora kunskaper inom statistik och tack vare kraften i AI, kan Binary Brains gräva fram guldkornen i kundernas data och förvandla dem till träffsäkra förutsägelser om framtiden.

binarybrains.ai

Läkemedelsbolag med rötterna i Örebro universitet

C26 Bioscience är ett läkemedelsbolag som utvecklat en substans mot oönskad celltillväxt. Företaget har rötterna i forskningen på Örebro universitet.

Chainstream ger upphovsmännen bättre betalt

Chainstream är en musikstreamingtjänst som hjälper låtskrivare och artister att kunna leva på sin musik. På Chainstream kan fansen inte bara lyssna utan även köpa annat som är kopplat till artisterna.

Deligate minskar matsvinnet i butikerna

Deligate har en digital lösning som gör att livsmedelsbutiker får bättre koll på sina varors utgångsdatum, vilket leder till minskat matsvinn – i vissa fall upp till 30 %. Bolaget har fått flera utmärkelser och bland annat utsetts till ett av Nordens 100 hetaste ”impact startups”av Norrsken Foundation.

www.deligate.se

Smart skanning och tolkning av fakturor

Dochtech har utvecklat en fakturatolk som läser betydligt fler fält en någon annan lösning på marknaden. Med sin teknik lägger man grunden för ökad digitalisering och automatisering av kundernas betalflöden.

doctech.nu

Exagard ger företag koll på säkerheten

Exagards system som kopplar medarbetares kunskaper om säkerhet till fysiska nyckelpunkter. Dessutom får ledning en samlad överblick organisationens säkerhetskompetens.

EMBRACE – ett digitalt brottsförebyggande verktyg

EMBRACE är ett digitalt brottsförebyggande verktyg som ger överblick på var, när och hur brott begås. Bolaget hjälper kommuner, fastighetsbolag med flera att prioritera sina insatser så att de sätts in där de har störst effekt. Företaget har som utvecklats från ett forskningsprojekt på Örebro universitet.

embrace-safety.se

En digital plattform för smartare transporter

Formicary har utvecklat en matchmakingplattform för landbaserade transporter. Genom att underlätta samarbeten mellan logistikföretag, kan man sänka kostnaderna och transporternas miljöpåverkan.

Säkerställer identiteten med den du pratar med

IdentifieraDig En digital tjänst som skapar trygghet genom att säkerställa identitet och organisationstillhörighet med den du talar med i telefon.

Modulbaserade hissar

Innovation Lift Scandinavia bygger plattformshissar enligt ett sinnrikt modulsystem som kunderna stora valmöjligheter till ett rimligt pris. Företagets hissar säljs i allt högre omfattning på export.

ilifts.se

Erövrar världen med digitala trimsatser

När kunderna kopplar Maptuns handdator sin motor, läser handdatorn in all data som finns i motorn.  I nästa steg kan kunden ladda ner olika appar för att serva motorn eller förbättra dess prestanda. En stor del av Maptuns försäljning går på export och företaget växer snabbt.

maptun.com

Moon Smart Focus – intelligent fokussystem för filmbranschen

Moon Smart Focus är ett intelligent fokussystem som känner igen skådespelare och ställer in skärpan perfekt. Idag ställs skärpan manuellt, vilket resulterar i omfattande omtagningar av scener och kasserad film.

moonsmartfocus.se

Offertbyggaren omvandlar mobilbilder till offertunderlag

Med hjälp av kameran i en smartphone och ett enkelt frågeformulär kan Offertbyggaren hjälpa vem som helst att ta fram  ett komplett offertunderlag till en renovering. Underlaget  som sedan skickas till utvalda byggföretag i närheten.

Pallkonsulten skapar ett retursystem för lastpallar

Palmkonsultens retursystem för pallar hjälper redan idag kunderna att spara både miljö och pengar. Deras vision är att skapa det första riktiga retursystemet för lastpallar på riksplanet eller inom ett ännu större område.

Effektivare brandbekämpning genom vattendimma

Q-fogs patenterade dimsprinklers upptäcker brandhärdar och släcker dem betydligt snabbare än konventionella vattensprinklers. Dessutom skonas byggnaden från vattenskador. En allt större andel av företagets försäljning sker på exportmarknader.

qfog.se

Larmar dina närmaste och skapar trygghet

SafetyNet Alarm gör att ditt personliga nätverk kan komma och hjälpa dig om du hamnat i en svår och akut situation – exempelvis om du gått vilse, känner dig hotad eller blivit överfallen.

Sista 9, lösningen på ett klassiskt golfproblem

Sista 9 är en app som är skapad av företaget DropIn Golf. Sista 9 gör golfbanornas sista nio hål blir  mer tillgängliga för golfspelare. Det innebär också att klubbarna får chansen att öka sina intäkter. DropIn Golf har siktet inställt på en internationell marknad.

sistanio.se

Sportpengen vill finansiera Sveriges idrottsföreningar

Sportpengen erbjuder föreningar ett annat alternativ att sälja lotter eller underkläder för att finansiera verksamhet. De som vill stötta sin klubb gör det med en liten valfri summa, t ex för varje gjort mål.

Kopplar samman frakten med fraktarna

Truckzter är molntjänst som förenklar speditörers och chaufförers vardag. Med hjälp av Truckzter kan man identifiera såväl ledig fraktkapacitet som gods som behöver fraktas. I förlängningen effektiviseras hela fraktkedjan.

WACE – delningsekonomi av P-platser

WACE sammankopplar innehavare av P-platser med dem som för behöver en. WACE gör att förhyrda P-platser som annars står outnyttjade stora delar av dygnet kommer till användning. På så sätt bidrar WACE till såväl ekonomisk som miljömässig hållbarhet.