Aktiva bolag

Atlantic Crossing

Underlättar rekrytering av spetskompetens

Atlantic Crossing har ett nytt koncept som underlättar för såväl arbetssökande som för företag som vill anställa ny kompetenta medarbetare.

C26 Bioscience

C26 Bioscience

Förhindrar oönskad celltillväxt

C26 Bioscience är ett läkemedelsbolag som utvecklat en substans mot oönskad celltillväxt. Företaget har rötterna i forskningen på Örebro universitet.

Chainstream

Chainstream

Ger upphovsmännen bättre betalt

Chainstream är en musikstreamingtjänst som hjälper låtskrivare och artister att kunna leva på sin musik. På Chainstream kan fansen inte bara lyssna utan även köpa annat som är kopplat till artisterna.

Deligate

Deligate

Minskar matsvinnet i butikerna

Deligate har en digital lösning som gör att livsmedelsbutiker får bättre koll på sina varors utgångsdatum, vilket leder till minskat matsvinn – i vissa fall upp till 30 %. Bolaget har fått flera utmärkelser och bland annat utsetts till ett av Nordens 100 hetaste ”impact startups”av Norrsken Foundation.

www.deligate.se

Ekvitta

Gör det lätt att skapa kvitton vid affärer mellan privatpersoner

Ekvitta har en digital lösning som gör det smidigt för privatpersoner att skapa och dela kvitton när de säljer kapitalvaror.

Envivo

Envivo

Cirkulär kontorsinredning

Envivo erbjuder företag en hållbara modell för kontorsinredning som hjälper dem att bidra till FN:s globala hållbarhetsmål.

www.envivo.se
Finanslogik

Finanslogik

Optimerar finansiering i offentlig sektor

Finanslogik har en modell som hjälper kommuner och regioner kan inte ta högre risker än de klarar av och inte . Genom att utgå från finansiella styrka och investeringsbehov, anpassar Finanslogik risknivå, finanspolicy och skuldportfölj anpassas efter kundernas förutsättningar.

Nutrinovus

Världens godaste vätskeersättning

Nutrinovus har utvecklat en produkt för vätskeersättning i fryst form, nästan som en isglass. Produkten passar särskilt bra för personer som har svårt att få i sig vätskeersättning vid feber, sväljsvårigheter och uttorkning.

Impulso

Impulso

Hållbara förutsättningar för citybutiker

Impulso har skapat ett koncept som minskar kapitalbindningen för butiker. Såväl hyresvärd som leverantörer får automatiskt betalt i när varor säljs. Impulso hjälper också till att skapa intäktsströmmar till butikerna.

www.impulso.se

JL Kemi

Effektiva och giftfria och rengörings- och brandskyddsmedel

Med cellulosa och livsmedelsklassade ingredienser utvecklar företaget effektiva brand- och rengöringsmedel som är helt nedbrytbara.

Logvio

Logvio

Skapar ett retursystem för lastpallar

Logvio för pallar hjälper redan idag kunderna att spara både miljö och pengar. Deras vision är att skapa det första riktiga retursystemet för lastpallar på riksplanet eller inom ett ännu större område.

MadePerfect

Som ett hotels.com för företagstjänster

MadePerfect är en matchningsplattform för stödtjänster och produkter för företag. Tjänsten påminner om hur de flesta bokar hotellrum över nätet. Genom att göra exempelvis städtjänster och leasing av skrivare jämförbara och transparenta blir de enklare att köpa. Såväl leverantörer som kunder spar tid och pengar.

MapTun Performance

Maptun Performance

Erövrar världen med digitala trimsatser

När kunderna kopplar Maptuns handdator sin motor, läser handdatorn in all data som finns i motorn.  I nästa steg kan kunden ladda ner olika appar för att serva motorn eller förbättra dess prestanda. En stor del av Maptuns försäljning går på export och företaget växer snabbt.

maptun.com
ProPractize

ProPractize

Träna golf som ett proffs

ProPractize är en unik digitala tjänst som hjälper golfspelare att lägga upp sin träning professionellt och följa upp resultatet. Tjänsten inkluderar träningsdagbok, övningar och statistisk uppföljning av resultaten.

www.propractize.com
Refurbly

Refurbly

Hållbart återbruk av mobiltelefoner

Refurbly erbjuder begagnade mobiltelefoner inklusive 2 års garanti och klimatkompenserade mobilabonnemang. Kunderna kan handla tryggt, spara pengar och minska sin årliga koldioxidförbrukning.

refurbly.se
SafetyNet Alarm

SafetyNet Alarm

Larmar dina närmaste och skapar trygghet

SafetyNet Alarm gör att ditt personliga nätverk kan komma och hjälpa dig om du hamnat i en svår och akut situation – exempelvis om du gått vilse, känner dig hotad eller blivit överfallen.

safetynetalarm.se

Sequrifid

Säker identifiering av den som ringer

IdentifieraDig En digital tjänst som skapar trygghet genom att säkerställa identitet och organisationstillhörighet med den du talar med i telefon.

www.identifieradig.se

Sobrius

Digital vårdgivare för personer med beroendeproblematik

Sobrius är ett ”Kry” för personer som behöver hjälp att komma ur sitt beroende av exempelvis alkohol, droger eller läkemedel.

Sportpengen

Sportpengen

Vill finansiera Sveriges idrottsföreningar

Sportpengen erbjuder föreningar ett annat alternativ att sälja lotter eller underkläder för att finansiera verksamhet. De som vill stötta sin klubb gör det med en liten valfri summa, t ex för varje gjort mål.

sportpengen.se
Wace

WACE

Delningsekonomi av P-platser

WACE sammankopplar innehavare av P-platser med dem som för behöver en. WACE gör att förhyrda P-platser som annars står outnyttjade stora delar av dygnet kommer till användning. På så sätt bidrar WACE till såväl ekonomisk som miljömässig hållbarhet.

www.wace.se