Aktiva bolag

BeeScanning

BeeScanning

Räddningen för värdens hotade bin

BeeScanning upptäcker parasiter i bisamhällen med hjälp av en app som är kopplad till en databas. Tack vare AI kan biodlare snabbt få analyser på sina bins hälsostatus och kan sätta in åtgärder om de är angripna av parasiter.  Bolaget har vunnit många priser,  bland annat första pris på Venture Cup Startup i kategorin ”Impact Maker”.

beescanning.com
C26 Bioscience

C26 Bioscience

Förhindrar oönskad celltillväxt

C26 Bioscience är ett läkemedelsbolag som utvecklat en substans mot oönskad celltillväxt. Företaget har rötterna i forskningen på Örebro universitet.

Chainstream

Chainstream

Ger upphovsmännen bättre betalt

Chainstream är en musikstreamingtjänst som hjälper låtskrivare och artister att kunna leva på sin musik. På Chainstream kan fansen inte bara lyssna utan även köpa annat som är kopplat till artisterna.

Deligate

Deligate

Minskar matsvinnet i butikerna

Deligate har en digital lösning som gör att livsmedelsbutiker får bättre koll på sina varors utgångsdatum, vilket leder till minskat matsvinn – i vissa fall upp till 30 %. Bolaget har fått flera utmärkelser och bland annat utsetts till ett av Nordens 100 hetaste ”impact startups”av Norrsken Foundation.

www.deligate.se
Envivo

Envivo

Cirkulär kontorsinredning

Envivo erbjuder företag en hållbara modell för kontorsinredning som hjälper dem att bidra till FN:s globala hållbarhetsmål.

www.envivo.se
exagard

Exagard

Ger företag koll på säkerheten

Exagards system som kopplar medarbetares kunskaper om säkerhet till fysiska nyckelpunkter. Dessutom får ledning en samlad överblick organisationens säkerhetskompetens.

www.exagard.se
Finanslogik

Finanslogik

Optimerar finansiering i offentlig sektor

Finanslogik har en modell som hjälper kommuner och regioner kan inte ta högre risker än de klarar av och inte . Genom att utgå från finansiella styrka och investeringsbehov, anpassar Finanslogik risknivå, finanspolicy och skuldportfölj anpassas efter kundernas förutsättningar.

Holly Chemistry

Holly Chemistry

Expert på läkemedelskristaller

Holly Chemistry utvecklar mjukvara för att förutsäga hur molekyler kristalliserar. Kunskapen är av stor betydelse vid utvecklingen av nya läkemedel.

www.hollychemistry.se
Hydropop

Hydropop

Världens godaste vätskeersättning

Hydropop har utvecklat en produkt för vätskeersättning i fryst form, nästan som en isglass. Produkten passar särskilt bra för personer som har svårt att få i sig vätskeersättning vid feber, sväljsvårigheter och uttorkning.

IdentifieraDig

IdentifieraDig

Säker identifiering av den som ringer

IdentifieraDig En digital tjänst som skapar trygghet genom att säkerställa identitet och organisationstillhörighet med den du talar med i telefon.

www.identifieradig.se
Impulso

Impulso

Hållbara förutsättningar för citybutiker

Impulso har skapat ett koncept som minskar kapitalbindningen för butiker. Såväl hyresvärd som leverantörer får automatiskt betalt i när varor säljs. Impulso hjälper också till att skapa intäktsströmmar till butikerna.

www.impulso.se
Logvio

Logvio

Skapar ett retursystem för lastpallar

Logvio för pallar hjälper redan idag kunderna att spara både miljö och pengar. Deras vision är att skapa det första riktiga retursystemet för lastpallar på riksplanet eller inom ett ännu större område.

MadePerfect

Som ett hotels.com för företagstjänster

MadePerfect är en matchningsplattform för stödtjänster och produkter för företag. Tjänsten påminner om hur de flesta bokar hotellrum över nätet. Genom att göra exempelvis städtjänster och leasing av skrivare jämförbara och transparenta blir de enklare att köpa. Såväl leverantörer som kunder spar tid och pengar.

MapTun Performance

Maptun Performance

Erövrar världen med digitala trimsatser

När kunderna kopplar Maptuns handdator sin motor, läser handdatorn in all data som finns i motorn.  I nästa steg kan kunden ladda ner olika appar för att serva motorn eller förbättra dess prestanda. En stor del av Maptuns försäljning går på export och företaget växer snabbt.

maptun.com
Notyfile

Notyfile

Ett verktyg för effektivare försäljning

Notyfile har skapat ett smart säljverktyg som är lätt att skräddarsy och som om hjälper företag att skapa relationer och effektivisera kommunikationen med sina kunder och partners.

notyfile.se
ProPractize

ProPractize

Träna golf som ett proffs

ProPractize är en unik digitala tjänst som hjälper golfspelare att lägga upp sin träning professionellt och följa upp resultatet. Tjänsten inkluderar träningsdagbok, övningar och statistisk uppföljning av resultaten.

www.propractize.com
Refurbly

Refurbly

Hållbart återbruk av mobiltelefoner

Refurbly erbjuder begagnade mobiltelefoner inklusive 2 års garanti och klimatkompenserade mobilabonnemang. Kunderna kan handla tryggt, spara pengar och minska sin årliga koldioxidförbrukning.

refurbly.se
SafetyNet Alarm

SafetyNet Alarm

Larmar dina närmaste och skapar trygghet

SafetyNet Alarm gör att ditt personliga nätverk kan komma och hjälpa dig om du hamnat i en svår och akut situation – exempelvis om du gått vilse, känner dig hotad eller blivit överfallen.

safetynetalarm.se
Sista 9

Sista 9

Lösningen på ett klassiskt golfproblem

Sista 9 är en app som är skapad av företaget DropIn Golf. Sista 9 gör golfbanornas sista nio hål blir  mer tillgängliga för golfspelare. Det innebär också att klubbarna får chansen att öka sina intäkter. DropIn Golf har siktet inställt på en internationell marknad.

sistanio.se
Sportpengen

Sportpengen

Vill finansiera Sveriges idrottsföreningar

Sportpengen erbjuder föreningar ett annat alternativ att sälja lotter eller underkläder för att finansiera verksamhet. De som vill stötta sin klubb gör det med en liten valfri summa, t ex för varje gjort mål.

sportpengen.se
Wace

WACE

Delningsekonomi av P-platser

WACE sammankopplar innehavare av P-platser med dem som för behöver en. WACE gör att förhyrda P-platser som annars står outnyttjade stora delar av dygnet kommer till användning. På så sätt bidrar WACE till såväl ekonomisk som miljömässig hållbarhet.

www.wace.se
Youcal

Youcal

Boka tid, plats och betala i samma system

Youcal är en digital plattform baserad på blockkedjeteknik som gör det enkelt att boka tider, resurser och ta betalt. Youcal riktar sig till såväl leverantörer av tjänster via boka.se som större företag och organisationer som vill få bättre ordning på sina resurser.

youcal.com