Nyheter

73 % av bolagen menar att Inkubera bidragit till deras utveckling ”i hög utsträckning”

Viktoria Lindqvist, Impulso och Mattias Kronberg, affärschoach på Inkubera. Foto: Therese Classon Sundh

Samtliga av Inkuberas företag uppger i en färsk kundundersökning att Inkubera bidragit till deras utveckling. De flesta, 73 %, menar att Inkubera har bidragit i ”hög utsträckning”. Ännu fler, 80 %, ger Inkubera betyget 10 av 10 möjliga på frågan i vilken utsträckning de skulle rekommendera Inkubera till en vän eller kollega.

Inkubera genomförde en så kallad NPS-undersökning i början av oktober. NPS (Net Promoter Score) anses allmänt som det tuffaste sättet att mäta kundattityder. Bara de allra högsta betygen, 9:or och 10:or på en 10-gradig skala, ger pluspoäng. Ett NPS-värde kan hamna mellan -100 och +100. Inkuberas NPS för 2023 blev höga 87.
– Mycket glädjande, säger vd Fredrik Stenman. Samtidigt kommer det inte som någon stor överraskning. Vi upplever att vi har hittat rätt i sättet vi jobbar och får löpande god respons från företagen. Jag vill passa på att rikta ett stort tack till våra fantastiska affärscoacher. Det är i stor utsträckning deras insatser som resulterar i de höga siffrorna.

”I vilken utsträckning skulle du rekommendera Inkubera till en kollega eller vän?”

Betyget hade faktiskt kunnat vara ännu högre. Ett par av företagen skriver i sina kommentarer att de just börjat arbeta med Inkubera och att detta påverkat deras omdömen. Andra exempel på kommentarer från företagen är:

”Helt otroligt hur mycket värde Inkubera ger åt en startup. Den hjälp vi fick var ganska avgörande för oss.” ”Vi är extremt tacksamma för Inkuberas hjälp!” ”Inkubera är bäst!”

Företagen fick också fått svara på i vilken utsträckning Inkubera bidragit till deras utveckling. Majoriteten, 73 % av företagen, menar att Inkubera bidragit ”i hög utsträckning” till detta. Övriga 27 % anger att Inkubera bidragit ”i viss utsträckning”. Även här påverkas betyget sannolikt av hur lång tid som företagen varit en del av Inkubera. För nya företag lär Inkuberas bidrag ha varit begränsat.

– Det är naturligt att en organisation som Inkubera får höga betyg, säger Fredrik Stenman. Vi jobbar ju aktivt med att stötta våra företag utan något eget vinstintresse. Mätningarna visar dock också att företagen verkligen utvecklas i kontakten men oss.  De enda som kan svara på den frågan är ju företagen själva. Detta, kombinerat med andra mätningar som visar att våra företag växer, tycker jag visar att Inkubera är en god investering.

”I vilken utsträckning har Inkubera bidragit till dett företags utveckling?”

 

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


måndag 27 november

Jolivo – en smart resekompis i fickan

En av de första sakerna Oscar Nilsson berättade när jag träffade honom på Java i centrala Örebro, är att han och Jolivo vill skaka om resebranschen. – Vi vill rädda våra framtida kunder från de värsta turistfällorna när de är ute och reser. Med hjälp av den AI-lösning som vi vill skapa, vill vi lära känna kunderna så väl att vi kan ge skräddarsydda tips. Vi har ett starkt team som känner resebranschen väl. Där finns stora utmaningar som vi vill adressera med Jolivo.

måndag 20 november

Fibes – möbeltapetserarnas bästa kompis

Erika Orvendal känner tapetserarbranschen från insidan – hon har själv drivit en egen verkstad i flera år. Hon har upplevt glädjen i att ge slitna möbler nytt liv, men också frustrationen över att tidsödande administration äter upp lönsamheten. – Hela tanken med Fibes är göra det lättare för tapetserare att leva på sin verksamhet. Exempelvis får de tillgång till en gratislösning som spar dagar av administrativt arbete varje gång leverantörerna justerar sina priser.

måndag 6 november

Europas största tillverkare av flipperspel finns i Örebro

I en anonym lokal i Bettorps Industriområde strax norr om Örebro, döljer sig en väl bevarade hemlighet. Pinball Brothers startade för tre år sedan och är idag Europas största tillverkare av flipperspel. Via avtal med såväl Disney som rockgruppen Queen, har man etablerat sig som något av en nytänkare i en konservativ bransch. – Flipperspelsvärlden är begränsad, men ändå större än man kanske kan tro – inte minst i USA, säger vd Daniel Janson. Som ett ungt europeiskt företag sticker vi ut på flera sätt.

måndag 30 oktober

HerCycle skapar individuella hälsoprogram i harmoni med kvinnors menscykler

Menstruation påverkar halva jordens befolkning. Ändå återstår mycket forskning och kunskap om hur menscykeln påverkar kvinnors hälsa och välbefinnande. Genom den app som Ida Stjernström och Ghia Yuson utvecklar, kommer kvinnor att få ökad kunskap och hjälp att anpassa sin kost och träning så det sker i samklang med menscykelns olika stadier. – Upp till 90 % av alla kvinnor upplever fysiska och/eller psykiska symptom under sin mens, säger Ida. Samtidigt är det över 40 % av dessa som inte svarar på de behandlingar som finns. Vårt syfte är att stärka kvinnor under hela deras menstruationscykel så att deras välmående förbättras.