Nyheter

14 av 18 företag ger Inkubera högsta möjliga betyg

Fredrik Stenman

Inkubera har genomfört sin årliga kundundersökning bland de företag som fanns i Inkubatorn under 2021. Av 24 bolag, svarade 18 på den utskickade enkäten och 14 av företaget gav betyget 10 av 10 möjliga på frågan ”I vilken grad skulle du rekommendera Inkubera till en kollega eller vän?”. I stort sett samtliga företag menar dessutom att Inkubera bidragit positivt till deras utveckling.
– Givetvis är det mycket glada över att företagen är nöjda med den stöttning de får, säger vd Fredrik Stenman.

Inkuberas årliga undersökning är av typen NPS (Net Promoter Score) som är en väletablerad och tuff metod att mäta kundnöjdhet i form av andelen ambassadörer bland kunderna. Endast 9: or och 10: or på en 10-gradig skala ger pluspoäng i mätningen. NPS-värdet kan hamna någonstans mellan -100 och +100. Inkuberas värde blev i den senaste mätningen 83.
– Vi har en verksamhet som till sin natur är generös mot de företag vi jobbar med, så vår förväntan är att kunderna ska vara nöjda, säger Fredrik. Men att 18 av företagen svarar att det i princip inte kan bli bättre, är ändå ett tecken på att vi möter de behov företagen har på ett bra sätt.

Inkubera har valt att arbeta med inhyrda affärscoacher i stället för anställda. Fredrik Stenman medar är att detta kan vara en delförklaring till de höga betygen.
– Att kunna handplocka affärscoacher efter varje företags unika situation, tror jag är viktigt för vilken stöttning vi kan ge till företag. Affärcoacherna är de som företagen till vardags har mest kontakt med. Så i mångt och mycket är siffrorna ett bevis på att företagen sätter ett stort värde på kontakten de har med den affärscoach som vi har handplockat.


För andra året i rad ställde fick företagen svara på frågan i vilken utsträckningen Inkubera bidragit till företagens utveckling. 13 av 18 företag menade att Inkubera har bidragit i hög grad.
– På sätt och vis är detta en fråga om vårt existensberättigande, säger Fredrik. Vår ambition är att företagen vi arbetar med skall växa snabbare och säkrare tack vare stöttningen de får av oss. Undersökningen visar att vi lyckats bra med detta under det senaste året.

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


onsdag 22 juni

Binary Brains skriver avtal med PostNord TPL

Inkubera-företaget Binary Brains ska hjälpa PostNord TPL att optimera lagerhållningen på det nya 90 000 kvm stora centrallager utanför Norrköping. Binary Brains är experter på att med hjälp av AI skapa prognoser med hög träffsäkerhet åt sina kunder. Med Binary Brains hjälp kommer nu de 15 000 artiklarna i PostNord TPL:s lager att placeras optimalt för bästa möjliga logistiska flöde. I slutänden handlar det om att korta PostNords leveranstider. – Det är med stolthet och glädje Binary Brains är legobiten som möjliggör för PostNord TPL att ta nästa steg i att optimera sin lagerverksamhet, säger vd Jacob Kihlbaum i ett pressmeddelande.

fredag 3 juni

Ecdesigns 3D-verktyg säljs i 160 länder. ” Vi växer genom att hjälpa andra att lyckas.”

Örebro-företagets programvara gör att säljare utan speciella förkunskaper kan skapa professionella 3D-ritningar på bara en timme. Richard Grönberg startade Ecdesign för 18 år sedan med en vision. Nu – i och med lanseringen av version 5 – har den tekniska utvecklingen kommit ifatt det han såg för sin inre syn. – Det ska vara som att lyfta på locket till ett dockhus, men där allt ser ut och låter som i verkligheten. Vi hjälper säljare världen över att väcka tråkiga, platta offerter till liv så att de lyckas bättre i sitt jobb.  

tisdag 31 maj

”Inkubera fick oss tidigt att tänka skalbarhet. Swedish Scaleups är ett naturligt nästa steg”

För ett och ett halvt år sedan drog Magnus Engström i gång Envivo med visionen att ändra invanda tankemönster kring kontorsinredning. I stället för att företag ska behöva köpa nya möbler (och slänga de gamla) varje gång deras behov förändras, erbjuder Envivo ändamålsenlig inredning mot en fast månadskostnad. Inredningen kan bestå av både nya och återbrukade möbler. Efter mycket vridande och vändande på affärsmodellen, börjar nu bitarna falla på plats, menar Magnus. – Vi har hittat en form som passar både oss och kunderna. Nu är vi redo att skala upp.

tisdag 10 maj

Vi söker den bästa idén – nominera till SKAPA-priset

Nu behöver vi din hjälp för att kunna hitta kandidater till SKAPA-priset – Sveriges största innovationstävling. Tävlingen avgörs i två klasser "stora" SKAPA-priset och SKAPA-talang som vänder sig till personer på högst 30 år. Länsvinnarna i de båda klasserna får 25 000 kr och går dessutom till den stora riksfinalen i Stockholm.