Ska öka tillväxten inom livsmedel

Foodinovawebb

Nu kan du som innovatör och entreprenör få stöd för att din idé eller ditt bolag inom livsmedelssektorn snabbare skall nå marknaden.
– Målet med projektet Foodinova är att öka tillväxten inom hela livsmedelsområdet, säger projektledaren Martin Sjöberg.

Genom Inkubera och projektet Foodinova kan innovatörer och bolag inom livsmedelssektorn nu få kvalitativt stöd för att utveckla både sin produkt eller sin affär. Här erbjuds dessutom värdefulla kontakter med potentiella kunder, finansiärer och marknader.
–Det skall gå lättare och snabbare att skapa nya hållbara produkter, tjänster och företag. Och det gäller genom hela livsmedelskedjan. Vi vill öka tillväxten i både befintliga och nya företag, tydliggör Martin Sjöberg.

Som exempel kan det handla om att ta en idé till en ny produkt. Eller forma och utveckla en idé som befinner sig på ett väldigt tidigt stadie. Men det kan också handla om att testa och verifiera en produkt – eller få tillgång till laboratorier och andra utrustningar och miljöer.
–Vi arbetar nu fokuserat för att kompetenser, stöd och utrustningar som finns runt om i Sverige ska göras både synliga och tillgängliga för entreprenörer och innovatörer. Här har vi viktig uppgift framför oss för att kunna nå resultat, menar Martin Sjöberg.

Som en del i regeringens livsmedelsstrategi, driver Inkubera ett nationellt projekt, Foodinnova, tillsammans med en Krinova i Kristanstad samt en rad andra organisationer för att göra det lättare för nya innovationer och företag att få rätt affärsstöd och lättare kunna använda sig av test-, utvecklings- och labbmiljöer. Detsamma görs i Örebro regionen tillsammans med Alfred Nobel Science Park, Örebro universitet, Länsstyrelsen och Örebro Regionen Län med flera.

 

måndag 30 april